FormationHistorie

Fratræden af Khrushchev. Under regeringstid af grundene tilbagetræden Nikity Sergeevicha Hruschova

Efterkrigstidens politiske liv i USSR er stabil. Alt til 1991, jeg var yderst sjælden. Folk vil hurtigt vænne sig til den nye situation, dets bedste repræsentanter lykkeligt gennemført portrætter af de nye ledere på Den Røde Plads i løbet af maj og november demonstrationer, og dem, der er for gode, men værre, samtidig med dem at gøre det samme i andre byer, distrikt centre og landsbyer og byer. Afsatte eller afdøde parti og statslige chefer (undtagen Lenin) glemt næsten øjeblikkeligt, selv anekdoter om dem holdt op med at skrive. Udestående teoretiske værker har ikke undersøgt i skoler, gymnasier og universiteter - blev erstattet af de nye generelle sekretærer bogen, om det samme indhold. En undtagelse var N. S. Hruschev - en politiker, væltede Stalins myndighed for at tage hans plads i sind og sjæl.

et enestående tilfælde

Det var virkelig en undtagelse til alle partilederne, ikke kun før, men også efter ham. Blodløs og rolige fratræden Khrushchev, uden at det koster den højtidelige begravelse og åbenbaringer fandt sted næsten øjeblikkeligt og lignede en velforberedt plot. På en måde var hun så, men ved standarderne for charteret part, blev alle de moralske og etiske normer overholdes. Det hele skete ganske demokratisk om end med ganske berettiget iblanding centralisme. Indsamlet en ekstraordinær plenum diskuterede adfærd fyr, fordømte nogle af dens mangler og var enige om behovet for udskiftning heraf, ved roret. Som skrevet i referatet da, "Hør - løst." Selvfølgelig, i de sovjetiske realiteter i dette tilfælde var det enestående, da hun Khrushchev æra med alle de mirakler fandt sted i hende og forbrydelser. Alle tidligere og efterfølgende generelle sekretærer højtideligt blev taget til Kreml begravelsesplads - et sted af deres sidste hvilested - på gun vogne, undtagen Gorbatjov, selvfølgelig. For det første fordi Gorbatjov og nu i live, og for det andet, en post han ikke forlod på grund af plottet, og i forbindelse med afskaffelsen af hans kontor som sådan. Og for det tredje, noget de Nikita Sergeyevich var ens. En anden enestående tilfælde, men det handler ikke om ham.

Det første forsøg

Fratræden af Khrushchev, som fandt sted i oktober 1964 var der i en vis forstand i andet forsøg. Næsten syv år, før denne betydningsfulde begivenhed for landets tre medlemmer præsidiet for centralkomiteen, kaldet i separat "anti-Party gruppe", nemlig Kaganovich, Molotov og Malenkov indledte processen med fjernelse fra magten af den første sekretær. Hvis vi mener, at der faktisk var der fire (at komme ud af situationen, en anden medsammensvoren, Shepilova, annoncerede en "der sluttede sig"), så alle de samme fandt sted i overensstemmelse med partiets charter. Jeg var nødt til at bruge ekstraordinære tiltag. Medlemmer af centralkomiteen presserende bragt til Moskva for plenum fra hele landet af militærfly, ved hjælp af en high-speed interceptor MiG (primær træner "Sparky" UTI) og bombefly. Uvurderlig hjælp var forsvarsminister G. K. Zhukov (uden Khrushchev tilbagetræden ville finde sted i 1957). "Stalins Guard" er blevet neutraliserede: deres første bortvist fra præsidiet for centralkomiteen, og derefter, som i 1962 og helt smidt ud af partiet. Og kunne skyde så L. P. Beriyu, men der skete ikke noget.

forudsætninger

Khrushchev i 1964 var en succes, ikke kun på grund af en velforberedt aktion, men også fordi den er tilfreds med næsten alt. Krav på plenum i oktober, for alle deres parti-lobbyvirksomhed skævhed kan ikke anses for urimeligt. I næsten alle strategisk vigtige områder af politik og økonomi føltes katastrofale fejl. Den trivsel de arbejdende masser forværret, dristige eksperimenter inden for forsvar førte til en halveringstid på hæren og flåden, gårde sygnede hen, at blive "en millionær tværtimod," internationale prestige faldt. Årsagerne til fratræden Khrushchev var rigeligt, og hun blev uundgåelig. Folk accepterede magtskiftet med rolige Glee forkortet officerer triumferende gnider deres hænder, kunstnere, der har modtaget Laureate ikoner i Stalin æra, hilste udtryk for partiet demokrati. Træt so majs landmænd alle klimazoner ikke forvente fra den nye generalsekretær for mirakler, men vagt håbe på det bedste. Generelt gjorde efter fratrædelse Khrushchev populære opstand ikke ske.

Resultater Nikita Sergeyevich

Retfærdigvis, kan vi ikke undlade at nævne de lyse ting, der formåede at gøre i løbet af årene i hans styre, afviste den første sekretær.

For det første har landet haft en række begivenheder, der markerede en afvigelse fra de dystre og autoritære praksis i Stalins æra. De er generelt kaldes en tilbagevenden til de leninistiske principper om ledelse, men i virkeligheden bestod i nedrivningen af næsten alle de mange monumenter (undtagen hvad der var i Gori), tilladelse til at trykke noget litteratur udsætte tyranni, og den gren af partiets linje på de personlige egenskaber af karakter, der døde i 1953 leder.

For det andet, kollektive landmænd til sidst udstedte pas, formelt rangere dem til den kategori af sovjetborgere med fulde rettigheder. Det betyder ikke frihed til at vælge sin bopæl, men nogle smuthuller der stadig.

For det tredje, for et par årtier har det været et gennembrud i boligbyggeriet. Millioner af kvadratmeter var lejet årligt, men på trods af sådan en massiv præstation, lejligheder stadig ikke nok. Byen blev en "swell" i at komme til deres tidligere kollektive landmænd (cm. Forrige afsnit). Boliger var trange og ubehageligt, men den "Khrushchev" syntes så deres indbyggere skyskrabere symboliserer de nye, moderne tendenser.

For det fjerde, rummet og kosmos igen. Den første og den bedste var alle sovjetiske missiler. Gagarin, Titov, Tereshkova, og før dem, hundene Proteiner, pile og stjerner - alt dette vakte stor begejstring. Derudover blev disse resultater direkte relateret til forsvar. Sovjetborgere var stolte af det land, hvor de boede, selv om årsagerne til dette ikke var så meget, som de ønskede.

Der var andre lyse sider i den periode af Khrushchev, men de var ikke så stor. Millioner af politiske fanger blev løsladt, men kom ud af lejren, snart fandt de, at nu sproget er bedre at holde sin mund lukket. Så pålidelige.

Dette fænomen i dag er kun positive associationer. Vores jævnaldrende synes, at i de år landet vosprjala fra en lang vinter søvn, som en mægtig bjørn. Zazhurchal vandløb, hviskede et ord af sandhed om rædslerne i stalinismens og Gulag lejre, stemmer af digtere lød på monumentet på Pushkin, dudes stolt rystede deres bouffant frisurer og modregne til dans rock 'n' roll. Om dette billede skildrer moderne film baseret på temaet halvtredserne og tresserne. Ak, var tingene ikke helt rigtigt. Selv rehabiliteret og udgivet Politiske fanger fortsat holdt udenfor. Boliger var ikke nok, og "normal", som ikke er anbragt borgere.

Og der var en anden faktor vigtig deres psykologisk karakter. Selv de, der har lidt af Stalins brutalitet, ofte forblev hans fans. De kunne ikke finde sig i uhøflighed udstillet på omstyrtelse af deres idol. Jeg gik ordspil om kulten, som naturligvis var men også om identitet, som også fandt sted. Den antydning var i en dårlig score nisprovergatelya og hans egen skyld i forfølgelsen.

Stalinisterne dannede en væsentlig del af utilfredse politik Khrusjtjov og hans fordrivelse fra magten, de opfattede som en lige gengældelse.

folkelige utilfredshed

I begyndelsen af tresserne begyndte den økonomiske situation i Sovjetunionen at forværres. Årsagerne hertil var mange. Misvækst hjemsøgt gårde, berøvet mange millioner af arbejdere, der arbejdede på by- byggepladser og fabrikker. Foranstaltningerne i form af højere afgifter på træerne og kvæget førte til meget dårlige konsekvenser: masse fældning og "blæser under kniven" lager.

Hidtil uset og den mest monstrøse efter flere års "røde terror" forfølgelse oplevet troende. Khrushchev Aktiviteter på dette område kan beskrives som barbariske. Gentagne gange tvungen lukning af kirker og klostre førte til blodsudgydelser.

Så dårligt udført og analfabeter reform "polyteknisk" skole. Vi afskaffede det kun i 1966, og konsekvenserne påvirket i lang tid.

Hertil kommer, at i 1957 staten stoppet betaling på obligationerne, mere end tre årtier med magt pålagt af arbejderne. I dag ville det blive kaldt en standard.

Årsagerne til utilfredshed var mange, herunder væksten i brancher, ledsaget af et fald i priserne, kombineret med stigende fødevarepriser. Og folkets tålmodighed er ikke overlevede: uro begyndte, den mest berømte af dem var Novocherkassk begivenheder. Arbejdere skudt i firkanter, de overlevende blev fanget, prøvede, og dømt til den samme højere foranstaltning. Folk har en naturlig spørgsmålet: hvorfor Khrusjtjov fordømt Stalins dyrkelsen af personlighed , og hvad han bedre?

Næste offer - væbnede styrker i USSR

I anden halvdel af halvtredserne, blev den sovjetiske hær udsat for en massiv, ødelæggende og destruktive angreb. Nej, ikke tropper fra NATO og amerikanerne med deres brintbomber det udført. USSR tabt 1,3 millioner soldater i et meget fredeligt miljø. Den sidste krig, er blevet fagfolk og intet mere, der ikke kan, men for at tjene fædrelandet, soldaterne var på gaden - de har skåret. Karakteristik af Khrushchev givet af dem, kunne gøres til genstand for sprogforskning, men at udgive en afhandling censorer ville ikke have tilladt. Med hensyn til flåden, så er der endda en særlig samtale. Alle skibe med stor kapacitet for at sikre stabiliteten af søværnets forbindelser, især slagskibe, bare skåret til skrot. Uduelig og ubrugelig blev efterladt strategisk vigtig base i Kina og Finland, tropper forlod Østrig. Det er usandsynligt, at ekstern aggression ville bringe så megen skade som "defensive" operationer Khrushchev. Modstandere af dette synspunkt kan argumentere, de siger, frygt for vores missiler oversøisk strategi. Ak, begyndte de at udvikle sig under Stalin.

Af den måde, ikke skåne Første og hans frelser fra "anti-Party klike". Zhukov lettet af ministerposter, blev taget ud af præsidiet for centralkomiteen og sendt til Odessa - at lede distriktet.

"Jeg koncentrerede i deres hænder ..."

Ja, det er udtrykket af Lenins politiske testamente er ganske anvendelig til bryder med den stalinistiske kult. I 1958 N. S. Hruschev blev formand for Ministerrådet, kun den ene part udelukke det ikke var nok. Management metoder, placeret som en "leninistisk", faktisk tillod ikke mulighed for at udtrykke meninger, som ikke falder sammen med den generelle linje. En kilde til hendes mund var den første sekretær. For alle hans autoritære, I. V. Stalin ofte lyttet til indvendinger, især hvis de kommer fra folk, der kender deres forretning. Selv i de mest tragiske år af "tyran" kunne ændre afgørelsen, hvis han beviste ham forkert. Khrushchev er altid den første til at udtrykke deres mening og hver indsigelse opfattet som en personlig fornærmelse. Hertil kommer, at i de bedste traditioner i den kommunistiske, tænkte han for sig selv som en mand velbevandret i alt - fra teknologi til kunst. Alle er bekendt med sagen i arenaen, når avantgarde kunstnere var ofre for angreb er faldet i et raseri, "chefen for partiet." Der var forsøg med vanæret forfattere, billedhuggere brugt bronze bebrejdet, som "på missilerne ikke er nok." Af den måde, om dem. Om hvordan Khrustjov var en specialist på området for raketter, taler han veltalende af hans forslag V. A. Sudtsu, grundlægger af ADMS "Dvina" (S-75) puffe deres komplekse ... Tja, i almindelighed, langt væk. Det var i 1963 i Kubinka, på stedet.

Khrushchev-diplomat

Om, hvor N. S. Hruschev slog sin sko på podiet, alle ved, selv i dag elever noget, men hørt om det. Ikke mindre populære og forårsagede vanskeligheder for oversættere sætning om vælling, som den sovjetiske leder ville vise hele kapitalistiske verden. Disse to citater er bedst kendt, selv om det var i deres direkte og åben Nikita Sergeyevich meget. Men det vigtigste - ikke ord, men handling. Med alle groznosti udsagn, var egentlig politik for USSR vundet af få. Eventyrlystne sende missiler til Cuba blev opdaget, og konflikten begyndte, næsten blev dødsårsagen for hele menneskeheden. Intervention i Ungarn har skabt forargelse selv blandt allierede Sovjetunionen. Support "progressive" regimer i Afrika, Latinamerika og Asien temmelig fattig omkostninger den sovjetiske budget er meget dyrt og har ikke til formål at opnå eventuelle nyttige formål for landet, og forårsager den største skade på de vestlige lande. Initiativtager disse kneb ofte var Khrusjtjov selv. Politikker forskellige fra statsmand, der tænker kun på kortsigtede interesser. Det er præcis, hvad der blev præsenteret for Ukraine, Krim, selvom dengang ingen kunne have forudsagt, at denne beslutning vil medføre internationale konsekvenser.

vending mekanisme

Så hvad var Khrusjtjov? Tabellen i to kolonner på højre side af hvilket indikerede at det ville være nyttige ting, og til venstre - skadelige, ville skelnes mellem to aspekter af hans karakter. Og på den gravsten, skabt ironisk sværger ved det Ernst ukendt, kombineret sort og hvid. Men det er teksterne, men i virkeligheden offset Khrushchev skyldes primært utilfredshed med deres parti nomenklatur. Hverken mennesker eller hæren, eller de menige medlemmer af SUKP spurgte ikke, var alt besluttet bag kulisserne og, naturligvis, i al hemmelighed.

Statschefen hvilede roligt i Sochi, arrogant ignorerer advarsler plottet opnået. Da han blev indkaldt til Moskva, havde han forgæves håbet på at rette op på situationen. Støtte dog ikke var. Staten Sikkerhedspolitiske Komité, der ledes af A. N. Shelepinym, sidet med de sammensvorne, har hæren vist fuldstændigt neutralt (generaler og vagter tilsyneladende ikke glemt reform og reduktion). En længere optælling var ikke på nogen. Khrushchev tilbagetræden fandt sted den brevpapir skødesløst og uden de tragiske begivenheder.

58-årige Leonid Ilich Brezhnev, medlem af præsidiet, ledet og gennemført den "paladskup." Utvivlsomt, det var et modigt skridt: i tilfælde af svigt af konsekvenserne for deltagerne i sammensværgelsen kunne være den mest ynkværdige. Bresjnev og Khrusjtjov var venner, men på en særlig måde, i partiet. Lige så varm var forholdet Nikita Sergeyevich Lavrenty Pavlovich. Og Stalin pensionist union værdier behandles på én gang meget respektfuldt. I efteråret 1964 var Khrusjtjov æra forbi.

reaktion

I Vesten, i første omgang meget forsigtigt omfavnede ændre Kremls chef beboer. Politikere, premierminister og præsident forestillet spøgelse af "Onkel Joe" i paramilitære uniform med hans konstante pibe. Khrushchev tilbagetræden kan betyde re-staliniseringen af både indenlandske og udenlandske politik i Sovjetunionen. Dette er dog ikke ske. Leonid Ilyich viste sig at være ganske venligt leder, en tilhænger af den fredelige sameksistens mellem de to systemer, det vil sige generelt blev set som en ortodoks kommunistisk pererozhdenchestvo. Holdning til Stalin på det tidspunkt stærkt forværret forholdet til de kinesiske kammerater. Men selv de mest kritiske over for Khrushchev som en revisionistisk karakterisering har ikke ført til en væbnet konflikt, mens under Bresjnev, han stadig optrådte (på Damanskiy halvøen). Tjekkoslovakiske begivenheder har vist en vis kontinuitet i forsvaret af de gevinster, socialismens og fremkalder associationer med Ungarn i 1956, om end ikke helt identiske. Hvilket begyndte senere, i 1979, har krigen i Afghanistan bekræftede de værste anelser om karakteren af verdens kommunismen.

Årsagerne til fratræden Khrushchev bestod hovedsagelig ikke et ønske om at ændre vektor af udvikling, men ønsket om partiets elite til at fastholde og udbygge deres præferencer.

Den selvsamme vanæret sekretær tilbragte resten af sin tid i de triste meditationer på bånd nadiktovyvaya erindringer, hvor han forsøgte at retfærdiggøre deres handlinger, og nogle gange beklager dem. For ham afskedigelse sluttede sig relativt godt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.