SundhedKosttilskud og vitaminer

Vitaminer funktion. Hovedfunktionerne af vitaminer i det menneskelige legeme

Selvfølgelig, alle ved, at for den normale funktion af kroppen har brug for vitaminer. Vi jævnligt taler om behovet for forbrug af frugt og grønt, siger de, at de er fyldt med næringsstoffer. Vi hører ofte, at der under den sæsonmæssige "dominans" af virus og bakterier, samt efter fysisk og psykisk stress, vi har brug for at gøre op for en mangel på vitaminer, mikro og makro. Og nogle gange den simple indbygger anelse om hvorfor. Sagen er, at ikke alle ved, hvad er den funktion af vitaminer i det menneskelige legeme.

Hvem har brug for dem i første omgang?

Bestemt meget få mennesker tør udfordre det faktum, at de næringsstoffer, der er nødvendige for alle. Funktion af vitaminer - er at opretholde den normale drift af organismen. Deres mangel fører til en svækkelse af sundheden, som indebærer forskellige typer af sygdommen. En eller anden måde, men der er kategorier af mennesker, der er vitale næringsstoffer: børn, unge, syge, gravide og ammende kvinder.

Men det betyder ikke, at andre mennesker kan undvære dem. Det faktum, at en anden vigtig funktion af vitaminer - styrker immunforsvaret, hvilket betyder, at alle, der bekymrer sig om deres helbred, regelmæssigt forpligtet til at acceptere dem. Men før vi betragter den rolle, som de ovennævnte stoffer i vores krop, spillet at fastslå, at de er.

Hvad ved vi om dem?

Vitaminer er en særlig type af organiske forbindelser , at kroppen ikke kan producere sine egne. Naturligvis er denne ulempe kompenseres med mad.

Det skal bemærkes, at funktionen af vitaminer varierer afhængig af den kemiske struktur af forbindelsen. Specifikt er der syre, såsom vitamin C «. Der er også salt - vitamin "B15". Vitamin A er en af alkoholer med en høj molekylvægt, desuden er følsomme over for oxygen og varme.

En af de vitaminer er homogene kemiske forbindelser og andre - vitaminer «B», «C», «D» - består af en flerhed af kemiske stoffer.

Hvordan virker de?

Og alligevel, kommer til det vigtigste spørgsmål: "Hvad er de funktioner af vitaminer"?

Næsten alle af dem har en lav molekylvægt. Hvad betyder det? Kun det faktum, at de grundlæggende funktioner i vitaminer - en kompleks konstruktion af alle de processer, der forekommer i vores krop. På trods af at vi har brug for kun en lille koncentration af næringsstoffer, vitaminer vi har brug for, først og fremmest, fordi de spiller en vigtig rolle i stofskiftet, som er et komplekst mad konvertering systemet, der kommer udefra i form af proteiner, kulhydrater, fedt, salte, vitaminer og vand. Først mad knuses, så under de fordøjede organiske forandringer, og i sidste fase omdannes til et byggemateriale til dannelse af en ny molekyle eller omdannet til energi. Det skal understreges, at udbuddet af byggemateriale til cellerne og give dem energi - det er ikke den funktion af vitaminer. De styrer kun til metaboliske processer fortsatte normalt. På grund af de ovennævnte næringsstoffer i vores krop kan være biokemiske reaktioner. Deres virkning svarer til vand, som under en sparsom struktur kan sive ind i alle væv og organer.

Og dog, hvorfor de har brug for?

I overført betydning organismen er en enorm kemisk fabrik hvor kraftproduktion udføres og fremstilling af byggemateriale til celler.

Vitaminer - det er en integreret del af alle levende væsener, de har brug for at aktivere de kemiske reaktioner i vores væv. Med andre ord fungere som en katalysator, ikke tager direkte del i disse reaktioner. Især er det "spor" opsplitning af fødevarer til opløselige og enkle komponenter, "kontrol", til simple stoffer omdannet til en energikilde. Selvfølgelig er dette en unik og vitale funktioner af vitaminer i det menneskelige legeme. De synes at fungere som ledere: direkte deltagelse i arbejdet er ikke accepteret, men deres tilstedeværelse sikrer en jævn og normale aktiviteter livsbevarende systemer. Her er nogle uvurderlig hjælp sørge for vores sundhed vitaminer funktion i kroppen, som ikke er begrænset. Oven i det, de aktiverer enzymer uddannelsesproces. Fungere som et coenzym, vitamin er meget mobil: under dens indflydelse alle processer i kroppen foregår meget hurtigt, for eksempel, når det kommer til spaltning af stivelse.

Som allerede nævnt, hver gruppe af de ovennævnte næringsstoffer påvirker visse organer og væv, og deres mangel kan føre til nedbrydning af sundhed. Således har vi undersøgt to hovedspørgsmål, nemlig: hvorfor er så vigtige for menneskelige vitaminer, vitaminer funktion. Beriberi, desværre, er det ikke ualmindeligt.

Vitamin "A"

For det første, det fremmer væksten af en ung organisme, forbedrer tilstanden af epitelet, effekt på dannelsen af skelettet.

I symbiose med vitamin C, vitamin A reducerer niveauet af lipider og kolesterol i blodet. Mangel på dette stof fører til dysfunktion af leveren, binyrerne og skjoldbruskkirtlen.

vitamin B1

Kontroller fedt, protein metabolisme, fedtsyresyntese, og også aktiverer processen med at konvertere carbohydrater til fedt. Desuden vitamin B1 forbedrer funktionen af fordøjelsessystemet og hjertet.

riboflavin

Denne organiske forbindelse fremmer omdannelse af fedt og kulhydrater til energi. Det afhænger af dens mængde temperament og energisk person.

vitamin B3

Det har også gavnlige virkninger på skjoldbruskkirtlen, lever og binyrer. B3-vitamin normaliserer funktionen af nervesystemet, dens mangel på en person har en følelse af angst.

B6-vitamin

Denne forbindelse er involveret i metaboliske processer og dannelsen af enzymer. Desuden vitamin B6 styrer stofskiftet af fedtstoffer.

cyanocobalamin

Det har antianæmisk effekt og regulerer stofskiftet, fremmer normal vækst af barnet.

C-vitamin

Den udfører en redox-funktion og er involveret i proteinstofskiftet. Det forbedrer også immunsystemet og normaliserer psyko-følelsesmæssige tilstand af en person.

D-vitamin

Dette element styrer aflejringen af fosfor og kalium phosphat i knoglevæv, dets mangel fører til huller i tænderne.

Desuden forbedrer sugning funktion af intestinale fosfor og calciumsalte.

vitamin E

Det er afgørende for gravide kvinder, da det bidrager til den normale udvikling af fosteret. Det aktiverer også processen med fremstilling af sædvæsken.

vitamin PP

Det normaliserer fordøjelsessystemet, forbedrer leverfunktion: fremmer pigmentering, glycogenakkumulering og fjernelse af toksiner fra kroppen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.