SundhedKosttilskud og vitaminer

Mineral og vitamin komplekser for mænd og kvinder: sammensætningen af ratingen

Det faktum, at vitaminer og mineraler i de angivne mængder kræves for normal menneskeliv, ingen tvivl. Men debatten om kilden til disse stoffer ikke ophøre den dag i dag: der er bedre - farmakologiske agenter eller naturlige fødevarer?

Hvorfor har vi brug for ekstra vitaminer?

Der var en tid, hvor det er nødvendigt at overbevise folk tilskud af vitamin og mineral komplekser var praktisk taget umuligt. I dag ved vi, at maden fra supermarkedet er langt mindre rige på vitaminer, end det var et halvt århundrede siden, men fordi det ikke kan opfylde de daglige behov af mennesker i disse nyttige stoffer.

For eksempel, 80 gram spinat indeholder den samme mængde jern som i 1 gram kun 50 år siden. Ifølge undersøgelser foretaget af britiske forskere, 1 kornaks vokset i 1940, indeholdt den samme mængde næringsstoffer som 19 moderne ører. Det samme gælder for andre produkter: den aktuelle hvede indeholder halvt så meget protein end bare 50 år siden.

Dette skyldes det faktum, at jorden udtømte, og dyrkes i kultur, de er meget fattige på næringsstoffer og er helt afhængige af kunstgødning. Som et resultat, vi spiser mad, næsten blottet for vitaminer og mineraler. Udpining af jorden er forårsaget af en kraftig stigning i verdens befolkning og, som en konsekvens, fødevarekrisen. Det viser sig, at vi har handlet kvalitet til kvantitet.

Som et resultat, vi mister jævnligt en masse næringsstoffer og vitaminer fra mad, derfor er kroppen dannet af en kronisk underskud, der i sidste ende fører til dannelsen af forskellige sygdomme.

Så hvis du er bosiddende i enhver industriel og social udvikling i den moderne verden, er du nødt til i det mindste periodisk at tage mineral og vitamin komplekser.

typer

Det kan synes, at der ikke er noget nemmere end at kompensere for manglen på et vitamin i kroppen. Er det tilstrækkeligt at finde ud af, hvad stoffet præcis ikke er nok, så tag en pille, der indeholder det, indsætte passende etiket, og du er færdig!

Faktisk en smule mere kompliceret. Her er nogle af de mest udtalte problemer:

  • Naturlige og syntetiske vitaminer er stadig anderledes.
  • I naturen, gør vitaminer og mineraler, der ikke forekommer i isolation. De er forbundet med de øvrige komponenter i komplekse molekylære bindinger.
  • vores krop celler har specifikke receptorer, som reagerer ikke på os selv vitaminer og de stoffer, der er forbundet med deres molekyle.

Til dato er de mineralske og vitaminkomplekser opdelt i tre hovedtyper: naturlige, syntetiske og hybrid.

Naturlig vitaminkomplekser

Stort set ingen af stoffet, har du lige har købt på et apotek, er det ikke helt naturligt. Hvorfor? Fordi naturlige vitaminer ikke producerer! For det første er det utroligt dyrt. For eksempel kirsebær frugt - en af de bedste kilder til C-vitamin, indeholder kun 1% af vitaminet. De fleste lægemidler med etiketter mærket "indeholder C-vitamin i frugt kirsebær" indbefatter 1% naturlig "kirsebær" vitamin og 99% syntetisk ascorbinsyre. Og for det andet, er det praktisk talt umuligt - vi ville have til at ødelægge hele afgrøden af kirsebær i samme land, for at få noget, der ligner en betydelig mængde af dette vitamin.

hybridprodukter

Disse farmakologiske mineral og vitamin komplekser indeholder vitaminer vegetabilsk og animalsk oprindelse. Biomateriale fremstillet ud fra dem ved opløsningsmiddelekstraktion, destillation, krystallisation og efterfølgende hydrolyse. Men med hensyn til kemi vitaminer ikke undergår en kemisk forandring. Alligevel testresultaterne viser signifikant urenhed hexan (opløsningsmiddel, hvorved ekstraktion blev udført med vitaminer fra biologiske råvarer), alle former for konserveringsmidler og yderligere kemiske komponenter. Og ingen af dem er ikke opført på emballagen!

syntetiske vitaminer

Syntetiske vitaminer fremstillet ud fra både naturlige, naturlige materialer, eller ved kemisk syntese. Det bør forstås, at kroppen kan optage højst 50% af syntetiske vitaminer. Desuden kan regelmæssig indtagelse af kemiske vitaminer oprindelse hæmme kroppens evne til at absorbere vitaminer fra naturlige fødevarer.

Syntetiske vitaminer er let genkendelige med præfikset L foran navnet, som betyder levo (de roterer polariseret lys til venstre), og de naturlige vitaminer er altid præfiks D (højredrejende). Naturligt vitamin E er D-alpha-tocopherol og syntetisk - L-a-tocopherol. I øvrigt er vitamin E-L-formen ikke fordøjet af det menneskelige legeme, og i nogle tilfælde er i stand til at inhibere den naturlige assimilation D-alpha-tocopherol.

Hvad vi har i virkeligheden, når du køber vitaminer på apoteket

Praktisk taget alle de mineral og vitamin komplekser producerede store farmaceutiske eller kemiske virksomheder af samme materiale, hvoraf de er fremstillet sine andre stoffer (stenkulstjære, træpulp, råolie, animalsk affald osv.). Således, vitamin D hovedsagelig fremstillet af bestrålet olie, vitamin E - et biprodukt af den kemiske syntese af andre forbindelser, vitamin E fremstillet ved at koge svovl asbest, calciumforbindelse - fra dyreknogler eller bløddyr skaller.

Med hensyn til ordet "økologisk" i navnet af lægemidlet, bør det ikke narre os selv: den økologiske - er ikke ensbetydende med ordene "naturlig, naturlig", er en organisk kemikalie, som er at have i sin struktur tetravalent kulstofatom. Og ikke mere!

Ud over vitaminer, der består af alle farmakologiske midler er altid til stede excipienser, konserveringsmidler og andre kemikalier (hydrochlorider, nitrater, acetater, gluconater, osv. D.).

Det største problem

Moderne medicin nægter at acceptere den menneskelige krop som en holistisk mekanisme, og overvejer som summen af de enkelte dele og komponenter. Det samme paradigme gælder for ernæring. Med andre ord er moderne diætetik baseret på konceptet, at de centrale næringsstoffer kan identificeres og isoleres. Virkeligheden desværre lidt anderledes.

For femten år siden, var det meget moderne at tage vitamin C (ascorbinsyre). Forskerne så pludselig for forbrugerne offentliggjort dokumentation for, at ascorbinsyre relativt dårligt absorberes af det menneskelige legeme er kombineret med rutin (vitamin P), bioflavonoider, og hesperidin. Pludselig alle de vitaminer ascorbinsyre presserende "styrket". Derefter blev det opdaget, at selv i nærværelse af bioflavonoider, rutin og hesperidin absorberes dårligt C-vitamin, hvis der ikke er calcium. Så igen, var der en modernisering af lægemidler.

Spørgsmålet opstår: alle de mennesker, der tog ascorbinsyre før offentliggørelsen af disse undersøgelser, hvilket gør det helt meningsløst? Ikke ligefrem! Faktisk en stor del af de vitaminer, vi får alle de samme med mad. Og naturen oprindeligt alle "pakker" korrekt. Den granatæble, grapefrugt, kirsebær C-vitamin er fundet i et kompleks med alle de næringsstoffer, der er nødvendige for dets assimilation.

Et par år senere, har beta-caroten blevet åbnet. Og han fik straks den bredeste popularitet! Hans reklame og som en universel middel mod alle former for kræft, så forskere har vist, at onkologisk beta-caroten ikke helbrede eller forebygge. I betragtning af at det er et stof på markedet i dag er fremstillet af acetylen, spørgsmål med at komme.

Nu glemmer betakaroten! Forskere har opdaget en sundere carotenoid - lycopen. Det forhindrer prostatakræft, så enhver respekt vitamin og mineral kompleks for mænd bare skal være sammensat af lycopen. Så arenaen gik lutein at forhindre makuladegeneration i nethinden. Men hvis vi vender tilbage til naturen, ser vi, at det er alle de karotenoider, "pakket" sammen. Tang Dunaliella salina, for eksempel, indeholder alle de "populære" karotenoider og flere andre mindre kendte - alfa-caroten og zeaxanthin. Alle kendte Gulerødder indeholder beta-caroten i tillæg til omkring 400 carotenoider. Igen, karakteren af alle "pakker" i komplekset!

Du kan blive ved og ved at give eksempler, såsom B-vitaminer og E-vitamin, for hvilke videnskaben konstant undladt at identificere de vigtigste faktorer, der bestemmer effektiviteten. Den nederste linje, er imidlertid det faktum, at i naturen er der ingen vitaminer i isolation - de findes i et molekylært bundet komplekser.

Nogle producenter forsøger at løse problemet med de molekylære interaktioner af vitaminer ved deres specifikke "pakning" - separat granulering. For eksempel kan vitamin-antagonister indtages på én gang. Et af disse stoffer - "Complivit" vitamin og mineral kompleks, designet til langsigtet forebyggelse af vitaminmangel.

Og i konklusion: i betragtning af niveauet og tempoet i udviklingen af videnskab, er det muligt, at en dag forskerne endelig åbne den fulde liste over nødvendige materialer til at fuldføre liv og helbred af det menneskelige legeme. Og denne liste vil indeholde adskillige titusinder af genstande. Men det er umuligt at identificere alle typer af molekylære relationer mellem disse stoffer!

Hvordan man laver en rating på vitamin- og mineraltilskud?

Blandt den nuværende række af det farmaceutiske marked er nemt at fare vild selv en professionel er ikke noget, at den gennemsnitlige forbruger. Endvidere er der stadig biologisk aktive tilsætningsstoffer. Og koncentrerer naturlige produkter. Så hvordan kan du vælge de vitaminer og mineraler? Anmeldelser om én og samme stoffer er ofte meget kontroversielle. Du kan selvfølgelig udføre forsøget og prøve alle af dig selv, men det er for stort sortiment. Priser og mærke fabrikant ikke altid garantere kvalitet.

Desuden følgende spørgsmål forbliver åben: "The best vitamin og mineral kompleks - en naturlig fødevare eller deres kemiske analoger af apoteker?" Vi deler dette spørgsmål i tre konventionelle kategorier: "optimale", "acceptabel" og "undgå for enhver pris."

"Undgå for enhver pris"

Vitamin-mineral komplekser, hvis sammensætning er fyldt med fuldt syntetiske forbindelser - ikke en variant. I bedste fald har de en meget lav effektivitet, i værste - og endda en masse bivirkninger.

"Næsten acceptabel"

Du kan finde en god vitamin- og mineraltilskud i helsekostforretning. De indeholder en kombination af naturlige vitaminer, og der er ingen "syntetiske". Problemet med sådanne formuleringer omfatter omsætning af vitaminer og mineraler med hinanden, som ikke kan tages behørigt hensyn til. Med sådanne midler kan indbefatte vitamin og mineral kompleks "Fra A til zink" indeholder naturligt forekommende vitaminer samt makro- og sporstoffer, enzymer, antioxidanter.

"God"

Godt valg - er brugen af koncentrerede vitamin-mineralkomplekser baserede fødevarer. Disse præparater kan for eksempel indeholde, koncentreret leverekstrakt, gær eller hvedekim ( "Vitamaks" "Doppelgerts ginseng aktivitet").

bedst

Den optimale alternativ er kombinationsprodukterne koncentrater, herunder spirulina, chlorella, pollen, hvede, gær, byg, rødbeder, og så videre. Den faktiske mængde af vitaminer og mineraler, du vil modtage vil være mindre, men biotilgængeligheden - ovenfor ( "Comfrey med E-vitamin").

Når du vælger et lægemiddel følger fyldstoffer. Kvalitet er dyrt, og producenterne forsøger ofte at erstatte dem med lecithin og lignende.

det perfekte valg

Det topper listen af vitamin og mineraltilskud vitamin vokset med deres egne hænder. I Europa har vi vundet i popularitet specielt avlet stammer af mikroorganismer (bakterier - probiotika eller mikroskopiske gær). De er dyrket på en specielt udviklet medium og spise. Så ikke få dig kun vitaminer og mineraler, men også enzymer, aminosyrer og andre næringsstoffer tvivler. Derudover kan du være sikker på deres oprindelse - ingen "syntetiske".

at nogen

Afhængigt af alder, køn, livsstilsændringer og behovet for vitaminer. Derfor forskerne vitamin og mineral kompleks for mænd, som er større end antallet af næringsstoffer, din kvindelige modstykke ( "alfabet", "Duovit", "Paritet", "Velma", og andre.) Blev udviklet. Igen er der specielt designet faciliteter til sportsfolk, gravide kvinder ( "Pregnavit F") og andre kategorier af befolkningen. De er alle skabt skræddersyet til hver kategori af forbrugere. Således behøver vitaminer og mineraler til børn ikke indeholde farvestoffer og duftstoffer, der kan forårsage allergi hos unge patienter, men suppleret med smagsstoffer og sødestoffer ( "Multi-tabs Kid", "Multi-tabs Junior" og så videre. N). Blandt de bedste vitaminer for kvinder - "Centrum", "Vitrum" "Complivit".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.