SundhedSygdomme og betingelser

Vasovagal synkope: en beskrivelse af de årsager, symptomer og behandling funktioner

Mange mennesker, af forskellige årsager ske at besvime, hvilket er et midlertidigt tab af bevidsthed. Forårsager en tilstand af midlertidig afbrydelse af blodforsyningen til hjernen. Det kan tyde på en alvorlig sygdom. I medicin, der er sådan en ting som vasovagal synkope, som er ledsaget af et kraftigt fald i hjertefrekvens og blodtryk dråbe.

Han anses ikke livstruende, men hvis det gentages ofte, er livskvaliteten væsentligt reduceret. Der er et symptom på et barn, og arten af angrebet i løbet af livet ændrer sig ikke. Vi forsøger at overveje, hvad en vasovagal synkope, symptomer, deres årsager.

Funktioner sygdom

Sådan en patologisk tilstand kendetegnet ved midlertidigt tab af bevidsthed, i almindelighed, når en person er i en stående position. Det ser ud som følger: på grund af relativt lave venøst tilbageløb begynder at stige sympatisk tone. Mennesker, der lider hyppige besvimelse af denne type, denne stigning er ganske stor, hvilket medfører en øget hjerterytme. Hjernen fra nerveimpulser kommer intensiv, hvilket fører til øget reduktion af parasympatisk og sympatisk tone. Dette resulterer i bradykardi, sænke blodtrykket, på grund af, hvad der sker og besvimelse.

grunde

Vasovagal synkope normalt opstår på grund af forkert krops reaktion på stimulation af specifikke receptorer i det autonome nervesystem.

De mest almindelige årsager til denne sygdom er:

 • stærke følelser, såsom angst;
 • tager blod fra en finger eller en vene, smerte;
 • Eksponering til en stående stilling;
 • moderat motion et brat stop;
 • iført stramt slips eller krave;
 • frygt for at besøge tandlægen.

Således, hvis der var en vasovagal synkope, kan grundene til dette være anderledes. Under alle omstændigheder, det er ledsaget af en skarp udvidelse af blodkar, reduktion i puls op til hjertestop, samt opbremsning af vejrtrækning. Bevidsthed returneres spontant i løbet af få sekunder.

Mennesker, der lider hjertekarsygdomme, generelt kontraindiceret lang tid at være i varmen i en stående position, som sandsynligheden for forekomsten af synkope.

symptomer

Vasovagal synkope er ledsaget af følgende symptomer:

 • umiddelbart før tab af bevidsthed opstår svedeture, kvalme, mørkfarvning af øjnene, ringen for ørerne;
 • huden bliver bleg nuance;
 • signifikant reduceret hjertefrekvens og blodtryk;
 • besvimelse altid opstår, når en person er i en opretstående stilling, og hvis i begyndelsen af angrebet lægge den vandret, så sygdommen vil trække sig tilbage.

diagnostik

Til lægen skal kontakte, så snart der var det første angreb. Normalt årsagerne til dette er ikke bange for besvimelse, men nogle gange kan det være tegn på alvorlige lidelser i kroppen. For eksempel en tumor og cardiovaskulære sygdomme, der kan føre til døden.

Først lægen finder patienten, når de den samme type, som gik forud for tab af bevidsthed og hvad patienten flow begyndte besvimelse, kan binde deres forekomst. Efter dette, at lægen disse spørgsmål er begyndt undre:

 • patientens profession og hvorvidt det er forbundet med risiko for liv (chauffør, pilot, dykker, tagdækker);
 • hvorvidt pårørende til en patient, der lider af hjerte-kar-sygdom, der opstår, hvis de har mistet bevidstheden som vasovagal synkope kan bære arvelige.

Så lægen undersøger patienten, sagde hans hudfarve, udseende af negle, hår, respirationsfrekvens, tilstedeværelsen af en mislyd, og hvæsende vejrtrækning. Udpeger generel og biokemisk blodprøve.

Desuden diagnosen omfatter følgende procedurer:

 • Elektrokardiografi (EKG), der bestemmer ydeevnen af hjertet.
 • Daglig overvågning af EKG Holter (HMEKG). Inden for 24-72 timer efter arbejds-EKG, og hvis det er muligt at fastsætte synkope, så den viser visse ændringer. Ud over det punkt af besvimelse normale niveauer.
 • Ekkokardiografi (ekkokardiografi). Kalibrering sker kun for at forhindre vaskulær og hjertesygdomme.
 • Ortostatisk test. Ved hjælp af denne metode er diagnosticeret med "vasovagal synkope". Essensen af denne procedure er, at patienten ligger på en særlig seng i en vinkel på 60 grader i 30 minutter. I løbet af denne tid, fjernes EKG-parametre, automatisk eller manuelt måle blodtryk. Under besvimelse, et skarpt trykfald og forstyrrelser af hjertet.

Vasovagal synkope kan isoleres. Ikke nødvendigvis deres provokere nogen sygdom, der ofte tab af bevidsthed sker i perfekt raske mennesker.

Førstehjælp til besvimelse

Hvis patienten oplever svimmelhed , eller han havde mistet bevidstheden, bør det placeres på en vandret flade, knappe eller tage tøjet - det begrænser hans vejrtrækning - og hans ben til at sætte på bakken, for at sikre strømmen af blod til hovedet. I de fleste tilfælde denne bistand tillader en person at hurtigt komme sig.

Men der er også sådan, at det fortsætter med at være i en tilstand af bevidstløshed. I dette tilfælde, at omverdenen indsende hjerne et signal om, at han reagerede og startede hele "systemet". Dette kræver enten en stærkt irriterende. For eksempel kan du give ham en sniffe af ammoniak, drys dit ansigt med koldt vand eller et klap på kinden.

Giv ikke patienten straks få op efter vasovagal synkope indtraf, da blodforsyningen er endnu ikke fuldt tilbagebetalt. Det er nødvendigt at bringe ham til fornuft gradvist, i det omfang det er muligt ved at styre hans tilstand. Hvis disse metoder ikke hjælper, bør du straks ringe efter en ambulance, som langsigtet hjerne hypoxi kan forårsage irreversible ændringer eller død.

medicin

Hvis diagnosen vasovagal synkope behandling afhænger af sværhedsgraden af sygdommen. I nogle tilfælde bevidstløshed forekomme meget ofte, men det sker nogle gange, at besvimelse pass på egen hånd. Behandlingen er normalt ordineret til dem med en patologisk tilstand opstår så ofte, at personen bliver uarbejdsdygtig.

Lægemiddelterapi indbefatter anvendelsen af beta-blokkere som "Atenol" og "Metoprolol". Med disse processer varer reduceres myocardial kontraktion og hjerte- forhindret overdreven aktivering af mekanoreceptorer.

Bradykardi behandlede M-holinoblokatorami. Der er primært patches, der består af scopolamin. De skal bruges en gang i tre dage. For at reducere forekomsten af synkope læge ordinerer "Dizopiramid", som har M-anticholinerge og negative inotrope effekter. Meget mindre tilbøjelige til at bruge "Theophyllin".

Hvis der på tidspunktet for diagnosen blev identificeret alvorlige krænkelser af hjertet, mangel på mikronæringsstoffer eller tumor, behandling lægen bør udpege, i overensstemmelse med disse sygdomme.

kirurgisk behandling

Denne behandling indebærer installation af en pacemaker. Dette kræver en kombination af følgende faktorer:

 • patientens alder ældre end 40 år;
 • hyppig besvimelse;
 • ingen forvarsel for tab af bevidsthed (besvimelsesanfald, svimmelhed, ringen for ørerne);
 • fast hjertestop.

Synkope efter fysisk anstrengelse

Der er situationer, der opstår vasovagal synkope efter træning. I dette tilfælde er provokerende faktorer er: en tæt krave, en skarp drejning af hovedet, en stærk brystkompression, tryk i carotis sinus-regionen af sinus.

Vasovagal synkope forekommer hos sportsfolk som følger:

 • refleks opstår en pludselig udvidelse af perifere blodkar, hvilket resulterer i dramatisk reduceret minutvolumen og udviklet cerebral hypoxi ;
 • Det gjorde en pludselig undertrykkelse af vagusnerven refleks hjerteaktivitet op til en fuld hjertestop.

I det første tilfælde er der en almindelig dåne, og den anden - pludselig stopper blodgennemstrømning, som kræver omgående lægehjælp.

forebyggende foranstaltninger

Hvis det ikke blev diagnosticeret med en alvorlig sygdom, bør du seriøst tænke over gennemførelsen af forebyggende foranstaltninger, der er som følger:

 • Vi er nødt til at undgå situationer, der kan forårsage tab af bevidsthed;
 • Du kan ikke opholde sig længe i varmen, sult, ryge, drikke alkohol, peretruzhdaetsya;
 • Vi er nødt til at begrænse anstrengende motion i tre måneder;
 • Vi er nødt til at fremme sundhed - at engagere sig i nogle lys jogging om morgenen, svømning, vandaerobic;
 • en positiv indvirkning på blodkar douches og hærdning;
 • således at blodtrykket var altid normale, er det nødvendigt at observere regime af dagen, det vil sige, at finde en balance mellem arbejde og fritid, som vil hjælpe spare strøm ..;
 • det er umuligt at bøje skarpt og vågne op fra en liggende stilling, som det kan være ortostatisk sammenbrud ;
 • godt normaliserer blodtrykket drikker urtete kamille og pebermynte, perikon og citronmelisse.

Besvimelse i graviditeten

Nogle gange opstår vasovagal synkope under graviditeten. Betingelse af kvinder i en interessant situation, ofte ledsaget af generel utilpashed og svaghed steget, og det er på grund af den øgede belastning på organismen. Fremkomsten af besvimelse får hende megen bekymring. De opstår i følgende tilfælde:

 • en skarp ændring i kredsløbet;
 • lavt blodsukker;
 • pludselige bevægelser;
 • varme og fugtighed;
 • lange og hyppige liggende på ryggen;
 • forgiftning.

Hyppig besvimelse farlig hans fald, så sørg for at informere lægen-gynækolog.

konklusion

Således kan vasovagal synkope provokere alvorlig nok sygdom, så sørg for at konsultere en læge for diagnose og behandling. Hos raske mennesker, de også undertiden forekomme. Takket være forebyggende foranstaltninger kan undgå denne sygdom.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.