SundhedSygdomme og betingelser

Enteritis hos hunde: symptomer og forebyggende foranstaltninger

Blandt infektiøs virussygdom hos hunde enteritis indtager en særlig plads. For det første fordi denne infektion er meget smitsom, og for det andet, at dødeligheden i sygdommen er også ganske høj, i gennemsnit 30% hvalpe - op til 50-70%.

Skelne parvovirus enteritis hos hunde og coronavirus. Den første er mere almindelig. Det viste sig, at nogle gange dyrene kan blive smittet med de to virus direkte, i dette tilfælde, særlig høj dødelighed. Hertil kommer, at sygdommen er sæsonbestemt, sit højdepunkt i foråret (april-maj) og efterår (September-oktober) måneder. Sommer og vinter er registreret isolerede tilfælde. Temmelig svært at bære sygdommen hvalpe, hunde ældre end 2 år sjældent bliver syge, og de symptomer, de er ofte slidte.

Tegn på intestinale læsioner hos hunde kan være og i andre infektioner, fx når pest, viral hepatitis og andre. Men enteritis hos hunde, er symptomerne som regel udtrykt ganske klart, det har sine egne karakteristika.

parvovirus enteritis

Er særligt modtagelige for infektioner af hundene på op til et år. Det bemærkes, at der ofte lider af repræsentanter for kulturelle og dekorative sten. Overgiver sig til virussen ved kontakt af medier og syge dyr. Infektionen spreder sig via planteskoler pleje elementer, vanter personale, såvel som dets rotter overførsel, mus og fluer. Inkubationstiden kan vare op til 10 dage. Af manifestationer af sygdommen omfatter:

  • diarré, afføring med blod, gul eller grå, med en stinkende lugt;
  • svær opkastning;
  • appetitløshed;
  • at hæve temperaturen til 40-41 grader;
  • åndenød (alvorlig) efter opkastning eller diarré;
  • betændt, ru og hævede slimhinder, der er erosion;
  • betændte og forstørrede lymfeknuder.

Sygdommen viser sig normalt akut. Hvalpe op til 3 måneder, ud over Voldsom diarré med blod og opkast, ofte er der tegn på skader på hjertet, og de Buks, klynker, mister deres appetit. Enteritis hos hunde, synes symptomerne pludseligt, kan føre til døden i løbet af få dage (2-5 år). Vi komme fra dyr er ofte komplikationer såsom hjertesvigt, hvilket også kan føre til døden inden for de næste måneder. Undergået en hund sygdom kan sprede infektionen yderligere 4 uger, viruset fortsætter i poterne og pels.

coronavirus enteritis

I 1971 blev det sygdom forårsaget af denne virus, først registreret i Tyskland. Senere kom de oplysninger, der er afsløret koronovirusny enteritis hos hunde som i Amerika og Asien. Hunde er modtagelige for infektioner i alle aldre, men oftere virus inficerer hvalpe under 5 måneder. Inkubationstiden varer ikke mere end 5 dage. Smitteveje er de samme som i tilfældet med parvovirus infektion. Coronavirus enteritis hos hunde, symptomerne på, som også er ikke meget forskellige fra parvovirus, anses for at være en mindre farlig sygdom. Hvis infektionen ikke er markeret hjertesvigt og der er ingen varme.

behandling

Den endelige diagnose kan sættes kun på grundlag af resultaterne af undersøgelsen af afføring fluorescerende metode, brug og serologiske diagnose. Som et specifikt anvendte midler polyvalent hyperimmunt serum, som oprindeligt indført sygdom. Brug serum 3 dage efter de første tegn på praktisk ubrugelig. Anvendes også immunomodulatorer, antibiotika til ledsagende bakteriel infektion. For at bekæmpe dehydrering ved hjælp kolloide opløsninger.

sygdomsforebyggelse

Indtil videre, på trods af tilstedeværelsen i det arsenal af de nyeste veterinære lægemidler temmelig formidabel sygdom betragtes enteritis hos hunde. Symptomer alvorlige nok, at sygdommen manifesterer sig hurtigt og ofte fører til døden af dyrene inden for 2 dage. Den eneste effektive måde, der giver mulighed for at beskytte kæledyr fra en meget alvorlig sygdom, er langt vaccinationen.

Påfør polyvalente vacciner både importerede og indenlandsk producerede. Vaccinationer hunde op til et år gjort to gange, med 3 ugers intervaller. Vaccinen administreres en gang om året efter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.