SundhedSygdomme og betingelser

Øvelsesterapi i ankyloserende spondylitis: et sæt af øvelser. fysioterapi

Mange ældre mennesker lider på grund af abnormaliteter af leddene. I nogle tilfælde, sygdomme i bevægeapparatet, der opstår i unge og midaldrende. Oftest artikulær patologier forbundet med fedme, dårlig kost, en konstant belastning på rygsøjlen og lemmer. Der er dog de sygdomme, der er forårsaget af arvelighed, der transmitteres på det genetiske niveau. En af disse patologier anses Morbus Bechterew. Denne sygdom påvirker ikke kun fælles væv, men ben og ryg-system. Som et resultat, bevægelser er begrænset. I svære tilfælde kan folk generelt ikke gå. For ikke at nå en sådan tilstand, anbefales det fysisk terapi med ankyloserende spondylitis. Korrekt udvalgt sæt af øvelser og kost reducere risikoen for sygdomsudvikling med flere gange.

Hvad er ankyloserende spondylitis?

I modsætning til de almindelige patologier af knogler og led (gigt, lændesmerter), ankyloserende spondylitis udvikler sig i ungdomsårene og voksenlivet. Ofte sygdommen opstår hos mænd, men han har blandt den kvindelige befolkning. Et andet navn for sygdommen - det er ankyloserende spondylitis. Dette udtryk refererer til en inflammatorisk reaktion i de vertebrale diske og led. Som et resultat af kronisk vævsskade af rygsøjlen forekomme ankylose. Det betyder, at de tilstødende knogler, som det var "kondenseret" sammen. Ofte opstår disse fænomener mellem hvirvlerne. Som et resultat, kan patienten ikke bevæge sig normalt. For at undgå eller i det mindste at suspendere processen, udpeget af fysioterapi med ankyloserende spondylitis. Det hjælper til at bevare mobiliteten så længe som muligt.

Årsager og forekomst af sygdom

Sygdommen betegner systemiske patologier, der påvirker bindevæv. Mest udsat for ødelæggelse af brusk dannelse, som ligger mellem ryghvirvlerne. I øjeblikket ætiologien af ankyloserende spondylitis er ikke åben indtil slutningen. Ikke desto mindre er forskerne involveret i reumatologi og immunologi, har fundet, at patologien er mere almindelig hos mennesker med HLA-B27 genet. Sin vogn er nedarvet. Folk i DNA, der opstår dette gen bliver syge oftere. Men manglen tynget arvelige historie ikke give sikkerhed for, at patologi ikke kan udvikle sig.

Naturligvis lektioner i idræt vil ikke føre til en fuldstændig helbredelse og genom omordning. , Fysisk terapi hjælper dog til at styrke ikke blot bevægeapparatet, men også hele organismen. På grund Motion forbedrer blodcirkulationen og immunforsvaret. Derfor, motion terapi reducerer risikoen for prædisponerende faktorer (stress, infektioner).

Ankyloserende spondylitis hos kvinder: sygdomme symptomer

De første tegn på patologi - en smerte i lænden, med forlængelsen af ryggen. De er forårsaget af det faktum, at i begyndelsen af sygdommen påvirker de sakrale og iliaca leddene. Det derefter spredt over hele ryggen. I nogle tilfælde påvirke andre led. Oftest er det de knæ- og ankelled. Et andet symptom på denne sygdom anses for at være et nederlag af achillessenen. Dette manifesteres hævelse og ømhed i plantar overflade, ændre dens form, dannelsen af hælspore. Sommetider disse symptomer opstår i første omgang.

En anden klinisk manifestation er iskias. Patienter klager over, at halshvirvelsøjlen og lemmer, så at sige, "skud". Dette sker på grund af betændelse i nerve rødder. Disse symptomer normalt forstyrre nat tid (3 til 05:00). Derudover patienter kropstemperaturen stiger, betændte synsorganer (en følelse af sand i øjnene), observeres vægttab. Denne kliniske billede er udbredt blandt den mandlige befolkning. Det er meget lettere strømme ankyloserende spondylitis hos kvinder. Symptomer er ikke så udtalt, og ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler i lang tid beskåret ubehag i leddene.

Øvelsesterapi i ankyloserende spondylitis

Øvelser udføres i liggende stilling, siddende og stående. LFK med ankyloserende spondylitis er tildelt til alle patienter uanset køn og alder. I siddende stilling, følgende øvelser:

  1. Udvikling af skulderleddet. Armene skal være parallelt med kroppen. Skulderled skal skiftevis "twist" indad (til kroppen) og udad. Denne øvelse skal gentages op til 10 gange.
  2. Palm sat på albuen af den modsatte arm. Hæv dem over hovedet. For at gøre skråningerne til venstre, og derefter - til højre. På hver side af den skal udføre 5 øvelser.
  3. Hugging hendes knæ. Nå ud til ham hele hans krop (krop). Så har du brug for at rette dine rygsøjlen og udvandet hænder til siden. Denne øvelse hjælper til at styrke rygmuskler.

Øvelser med ankyloserende spondylitis er nødvendige for at forhindre en sammensmeltning af knoglerne. Det forekommer ikke i udførelsen af bevægelser i udviklingen af fælles ankylose.

Patologi spondylitis: Behandling

Specifik behandling for denne sygdom er ikke til stede. I lang tid patienten bruger NSAID, der hjælper slippe af ubehagelige fornemmelser. indbefatter lægemidler "diclofenac", "Artoksan" "Indomethacin" til denne gruppe. Også vigtige gymnastik med ankyloserende spondylitis. Det hjælper til at holde fleksibiliteten i rygsøjlen i lang tid. I liggende udføres følgende øvelser:

  1. Du skal være på en flad hård overflade. Benene bøjet i knæene, skal hænderne ligger langs stammen. Til korrekt udføre nødvendigt skiftevis hæve ankler. Vi bør forsøge hårdere ikke at flytte knæene.
  2. Løft dit hoved, ikke at se op fra gulvet skulderled. Sokker nødt til at trække over og se på dem. Denne øvelse udføre 8-10 gange.

Hvorfor ordinere motion terapi med ankyloserende spondylitis?

At patienten længe har fastholdt evnen til at bevæge sig, har brug for fysioterapi. Øvelsesterapi i ankyloserende spondylitis hjælper med at udvikle de ramte led. Uanset hvor kompromitteret deres funktion, skal udføres daglig motion. Terapeutisk motion hjælper med osteochondrose af livmoderhalskræft og lændehvirvelsøjlen. Det sigter også mod at forebygge betændelse i andre led. Når du udfører øvelserne sygdom sjældent skrider frem. På trods af, at den særlige behandling af sygdommen endnu ikke har udviklet sig, motion forbedrer prognosen betydeligt.

Korrekt ernæring i patologi spondylitis

Kost til ankyloserende spondylitis behov for at styrke den fælles væv. Det bør også være rettet mod, for at undgå fedme. Efter alt, vægt forværrer kun patologi. Måltider af patienten skal være afbalanceret. Det er nødvendigt at medtage i kosten af fødevarer, der indeholder vitaminer og sporstoffer. Det anbefales at spise så mange grøntsager som muligt. Dette gælder især for gulerødder, kål og roer. Fra kost til at udelukke fedt kød, mayonnaise. Hvis det er muligt, fylde fadet med oliven eller linolie. Det er også nødvendigt at reducere saltindtaget. Det anbefales at bruge urter, tørret frugt og nødder. Mad skal koges eller dampes kogt.

Hvilke øvelser, der skal udføres med ankyloserende spondylitis?

Et sæt af øvelser med ankyloserende spondylitis er at styrke musklerne, fælles udvikling, genoprettelse af motorisk koordination. Det anbefales at gøre indtegnes og extensor bevægelser af hovedet, lænden. leddene i de øvre og nedre lemmer er også under udvikling i rygleje. For at gøre dette, er du nødt til at komprimere tæerne. Så tag en dyb indånding. Efter dette, er du nødt til at løsne fingrene. Motion bør ikke være ledsaget af smerte. Opladning sker bedst om morgenen, som patienterne føler dig utilpas bare efter at vågne op (på grund af et langt ophold i én position). Desuden er patienterne vist massage og svømning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.