SundhedPræparater

Uundværlig saltvand: sammensætning, anvendelse på hospitaler og i hjemmet

Saltvand (med andre ord - saltopløsning) er en opløsning af natriumchlorid NaCl. Detaljer om det, og hvordan det er lavet, og hvad brug vil blive drøftet i vores artikel.

Hvordan er saltvand?

Saltvandsopløsning, ikke hvis sammensætning ikke indeholder så mange ingredienser i produktionen af fremstilles i store mængder. Under oprettelsen af et medicinsk middel i destilleret vand indføres i en bestemt rækkefølge salt. Og kun når den tidligere komponent er fuldstændig opløst, tilføje følgende.

Til opløsningen ikke danne et præcipitat af natriumbicarbonat passeret gennem carbondioxid. Den sidste ting at tilføje accepteret glukose. Af særlig betydning er de retter, som er ved at forberede saltvand. Dens sammensætning indeholder mange elementer, der er nødvendige af kroppen, men ingen af dem er metaller, da de er til skade eksistensgrundlaget for væv. Det er derfor særlig vigtigt, at saltopløsningen blev fremstillet kun i glasbeholdere.

Hvorfor der er behov for saltvand?

Generelt er denne løsning bruges aktivt i medicin. Det anvendes i:

  • dehydrering (pipetter);
  • udvanding forskellige medikamenter;
  • nødløsning fungerer som en bloderstatning.

Det er også bruges til:

  • og intravenøs injektion;
  • skylning af kontaktlinser;
  • såvel som et antimikrobielt middel.

Til medicinsk saltvand det er næsten uundværlig ting, fordi alle pipetter i medicinske institutioner gør det baseret på den; den fortyndes stoffer for at opnå den ønskede koncentration. Injektioner, især vitaminer, ofte også gøre med saltvand, hvilket afbøder effekten af lægemidlet og gør injektionen mindre smertefuldt.

For hvad betyder bruges i hjemmet

Saltvandsopløsning, hvis sammensætning er angivet på flasken, kan du altid frit købe på apoteket. Det kan bruges i hjemmet, for eksempel nasal udskylning. Dette materiale kan helt erstatte visse dyre næsespray, og effekten vil være nøjagtig den samme som efter brug af dyre lægemidler.

I medicin, er der flere sorter af saltopløsning, sammensætningerne heraf, afhængigt af den tilsigtede anvendelse, kan være lidt forskellige fra hinanden. Sammensætning saltvand til nasal lavage er ikke kritisk, da denne proces kan udføre med nogen værktøjer udførelsesform, men det er bedst at tage th 0,9% koncentration. Vask med saltvand næse er i det væsentlige mekanisk rensning slimhinde.

Uafhængigt gøre proceduren let. For at gøre dette, tilt dit hoved frem til åbningen af de nasale passager er parallelle med gulvet. Denne kropsholdning er meget vigtig. Hovedet skal holdes på den måde at undgå, at løsningen i det eustakiske rør. Efter behovet for at inddrage næsen noget væske. Under en almindelig forkølelse saltopløsning, hvis sammensætning er helt sikkert og kroppen kun medfører fordele, vil det hjælpe med at rydde næsen og gøre vejrtrækning lettere.

Anvendelse af saltvand inhalation

Ofte bruges denne støtte til inhalering. Til dette formål, ud over selve opløsning, kræver en særlig anordning - en inhalator (forstøver). Essensen af denne fremgangsmåde ligger i, at inhalatoren medicin administreres fortyndet med saltvand. Gennem en særlig dyse patient inhalerer denne medicinske middel (betegnet formulering), som har den ønskede virkning på kroppen. Også denne procedure gør det muligt at fugte overfladen af slimhinden.

Sammensætning saltvand til inhalation er ligegyldigt, er det muligt at anvende enhver form for løsning - sterile eller ikke, og tage det til alle foreslåede koncentrationer (fra 0,5 til 0,9%). Inhalation med saltopløsning er meget effektive. Meget ofte de gives til små børn under forkølelse. Proceduren giver ikke blot til at klare denne lidelse, men også for at forhindre det, hvis det gøres for at forebygge indånding.

Dråbetæller med saltvand

Som vi allerede har nævnt, de fleste af de pipetter på hospitalerne gør med saltvand. Fortynding deres medicin, kan vi opnå den ønskede koncentration af lægemidlet indgivet. Sammensætning til intravenøs saltvand angivet på hætteglasset med dette lægemiddel (sædvanligvis anvendes, er 0,9% vandig opløsning af natriumchlorid, kaldes det isotonisk). Det er allerede til stede i den koncentration, der er nødvendig for dens anvendelse. Det skal være sterile, der er forbudt at anvende lægemidlet med en brudt pakke. Saline drop udpeget med dehydrering, blodfortyndende medicin, og for at fjerne ødem. værktøjet kombineres med andre medikamenter, om nødvendigt. Vi håber, at vores artikel vil give et detaljeret svar på spørgsmålet om, hvad en saltvandsopløsning, og hvorfor det bruges.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.