Nyheder og SamfundNatur

Ushkany Øer: beskrivelse, historie, flora og fauna

Ushkany Islands - en af de smukkeste steder i Buryatia. De er placeret omtrent midt i Bajkalsøen, 7 km mod vest af halvøen hellige næse. Disse øer er inkluderet i registret over monumenter af naturen, staten sikrer beskyttelse af deres unikke karakter.

geografiske forhold

Geografer forklare, at øgruppen er toppen af den undersøiske bjergkæde, der bærer navnet på Academic.

Det samlede areal af de øer Ushkanskogo øhav på 10 km2. Alle fire øer: Stor, rund, tynd, lang. Som du kan gætte, er navnene på deres ø formularer påkrævet.

navn

Interessant oprindelsen af navnet "Ushkany øer". Sprogforskere tyder på, at ordet "øje" indbyggerne i Sibirien engang stylet fugle. Men på øerne i øgruppen i midten af Bajkalsøen harer aldrig gjorde. Men, som det viste sig, den sædvanlige hare noget at Ushkani øer ikke har.

Dette navn kom fra de nordlige kanter. Coast-beboere, der bor på bredden af Hvidehavet, kaldet havet harer sæler. Og deres store sæt i søen. Russiske folk fra nord, for første gang besøgte Baikal, se sæl - den bajkalsæl. Og det klyngede sig til forseglingen fra kaldenavn - "øje", selv om alle udestående ører dette dyr ikke kan prale. Og den ø, hvor der træffes de sæler for at dase i solen og slappe af, døbt kløft. Dette navn er en øgruppe på kortet opdagelsesrejsende Semen Remezov 1701. Efterfølgende navnet "Hare" ændret den lokale måde, og øen blev kendt som Ushkany. Det fik navnet i den officielle litteratur, geografiske atlas og kort.

sæler

Og hvad var med sælerne? Rør ikke ved, og ændre dem? Mærkeligt nok, befolkningen lever og trives i dag. Desuden - Ushkany ø på Baikal beskyttet af staten.

Sæler Her som i gamle dage, en masse normalt. De er en integreret del af historien om Ushkaniye øer, og alle, der besøger disse fantastiske steder, har mulighed for at se (godt, og skyde på kameraet, naturligvis) deres kønne ansigter og flimrende i solen buttede kroppe.

De fleste sæler bebor øen Subtle. Ifølge biologer anslået befolkningen størrelse er omkring 2000 hoved.

øhav

Big Island Ushkany stiger som et bjerg over vandstanden i mere end 200 meter. Dens længde - 5 km i længden og 3 i bredden. The Big Island er berømt for sine unikke tre huler, som er placeret på den nordøstlige kyst ved foden af kalksten klipper. I disse huler, arkæologer opdaget spor af stenalderens steder af mand, hvis alder er omkring 4-5 tusinde år. Primeval nåleskov, som vokse høj lærk og fyr, dækker næsten hele store Ø Ushkany. Baikal mætte jordens fugtighed tilstrækkeligt til væksten af disse giganter.

De resterende tre øer er ikke så imponerende dimensioner. De stige over niveauet for Baikal farvande kun 20-22 meter.

Flora

Ren luft og frugtbar jord altid bringe fremragende resultater. Ushkany ø kendt for sin smukke natur. Under høje træer buske udvide Dahurian rododendron. Denne busk i foråret dækket af en bred vifte af lyse lilla blomster. De stejle kyster af øen er dækket med usædvanlig hav grønkål, som er hurtigt blomstrer fra juni. Rocks har en vidunderlig grobund for brune laver, der spredes over næsten hele øhavet.

Nogle plantearter vokser her har unikke egenskaber. Big Island vokser Dahurian lærk, som har en flaske-fortykkelse skorpe på bunden af tønden. En unik plante, som ikke findes andre steder i verden, er Ushkany birkebark dækket i sort. Dens blade er også usædvanligt - med skarpe-tandede kanter. Crown of nogle lokale træer har flagoobraznuyu formular.

dyrenes verden

Ushkany ø afskåret fra verden af de gamle vand i søen, og denne isolation kunne ikke hjælpe, men har en effekt på faunaen. En af de mest bemærkelsesværdige lokale begivenheder - myretuer.

Med antallet af myretuer med Ushkani Big Island ikke kunne sammenligne med nogen anden del af Rusland, og i verden som en høj tæthed er meget sjælden. Hektar overflade placeret omkring to dusin ant populationer.

turisme

Hvis du er tiltrukket af den magiske verden af Ushkaniye øer og du har besluttet på en tur - være forberedt på vanskeligheder. For at komme til disse steder er ikke så enkelt. At rejse er nødvendig tilladelse fra den lokale administration.

Ikke desto mindre, i år er det tiltrækker omkring 150 besøgende, ikke kun om sommeren, når træet ramte pomp, og søen vandet er så gennemsigtig, at du kan se bunden.

Sø fryser om vinteren, er det muligt at køre til øerne på is. Dette bør ske nødvendigvis med en guide, ikke at falde i Malurt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.