BilerBiler

Udskiftning af pumpe VAZ-2114 "Samara-2" med sine egne hænder

Pumpe - er et af de vigtigste elementer i SOD hver bil motor. Når pumpen motor fejl begynder ofte at overophedes, hvilket kan føre til uforudsigelige konsekvenser. Ikke den undtagelse, og at den indenlandske bil VAZ-2114. Sådan ændrer pumpen med dine hænder på "Samara", og at dette er et element - senere i denne artikel.

Et par ord om strukturen af pumpen

pumpe design er meget primitiv ved første øjekast. Vandpumpe består af kun få elementer - kroppen og vingehjulet, der er anbragt på en remskive aksel. Huselementet er fremstillet af aluminium eller stål. Det har særlige kanaler at fælde og fodres frostvæske til vingehjulet. Mellem forbrændingsmotoren cylinderblokken og pumpehuset har en lille pude. Sidstnævnte udfører tætningsfunktionen, afværge risikoen for utæt frostvæske fra pumpen uden for. Løber, eller "løbehjul", er det vigtigste element i udformningen af pumpen. Dens funktion er cirkulationen af væske i ODS systemet. Indstil dette punkt til drivakslen. Sidste placeret på lejerne inde i pumpehuset. Drivremskiven er monteret på den modsatte side af skaftet.

Sådan kontrolleres servicevenlighed af pumpen?

I alt er der flere metoder til at kontrollere pumpens drift. Den nemmeste måde er vist nedenfor. Dens essens ligger i det faktum, at vi har brug for at varme op vazovskaya motor op til driftstemperatur (+ 82-90 grader Celsius). Dette efterfølges af en øvre radiator slange knivspids. Hvis pumpen arbejder, vil du lyst impulser i røret frostvæske.

Du bør også tjekke olien segl og se, om ikke flyder ud af det ved pumpen væske huller. For at gøre dette, fjern låget af båndet timing, derefter visuelt at bestemme, om frostvæske strømmer gennem de ovennævnte huller. Hvis de har særlige indlån (de ofte har en brun farve), omentum kom til en fejl og bør udskiftes.

Hvis defekt bærende aksel pumpe, vil det signalere dig dvælende lyd foran motorrummet.

For at gøre sikker på, om du har brug for en udskiftning pumpe, blev VAZ-2114 udsat for en detaljeret diagnose. Det kræves i tilfælde, hvor svigt af vandpumpen på øjet er simpelthen umuligt at afgøre. I dette tilfælde er pumpen fjernes udad. Særlig opmærksomhed skal rettes, når den ses fra den modsatte side af rotoren. Oftest er knivene er ødelagt af rust.

Hvordan vandpumpe VAZ 2114:e "Samara"?

Denne procedure kræver ikke særlige viden og færdigheder, så beskæftige sig med det kan være helt enhver bilist. Det skal bemærkes, at før udskiftningspumpe udføres, VAZ-2114 og dens motor til at afkøle til omgivende lufttemperatur. Med andre ord er vandpumpen kun ændres, når forbrændingsmotoren er kold. Så hvad man skal gøre? For at starte køretøjet om bord netværk deaktiveres ved at fjerne den negative terminal på batteriet. Så fusionere den gamle frostvæske og fjern bælter. Efter at afbryde pumpen og være opmærksom på klingen. Sidstnævnte bør være fri for revner og andre skader. Hvordan kan man så erstattes pumpe VAZ 2114-th "Lada"? Dernæst fjerne den gamle fugemasse og sat på den nye. Som et alternativ, kan fugemassen installere en ny O-koltso.Zatem installerer en ny pumpe. Yderligere samling sker i omvendt rækkefølge. På dette spørgsmål om, hvordan man producerer en udskiftning pumpe kan betragtes 2114-th "Lada", lukket.

Bekræft installationen

Efter vi installerede en ny pumpe på den almindelige sted, kontrollere dens ydeevne. For at gøre dette, skal du udfylde ekspansionsbeholder er den nye frostvæske og køre motoren. Hvis arbejdet blev udført kvalitativt, bør ingen kølervæske lækager ikke være. Af den måde, alle de ovennævnte erklæring er ikke kun egnet til det 14. "Lada", men også for sin forgænger serie VAZ 2108 ... 099. De har alle en lignende struktur, så den diagnostiske proces og erstatte vandpumpen er ikke absolut ingen forskel.

Hvorfor du bør ikke forsømme erstatningen?

På trods af sådan en lille og primitiv konstruktion er pumpen ikke spiller den vigtigste rolle i bilens levetid. Hvis tiden ikke erstatter elementet, vil motoren altid udsættes for ekstrem varme. Dette reducerer levetiden af driften og kan føre til svigt af tandremmen. Derfor skal du ikke forsinke udskiftningen af den del, når det ikke fungerer korrekt.

levetid

På biler VAZ familie "Samara" er en vandpumpe til et gennemsnit på 3-3,5 års drift. Efter denne periode, kan pumpen til enhver tid komme til en fejl. Selv om dens præcise ressource afhænger af producenten - er lavet jo bedre detaljerne i dette, jo mere vil det vare.

konklusion

Så vi fandt ud af, hvad der udgør så detaljeret, som den vandpumpe (VAZ-2114). Hvilket er bedre at pumpen vil operere på "Lada", enkle svar er nej. , At dømme efter de anmeldelser, den bedste løsning er dog at købe en helt LUZAR pumpe.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.