FormationVidenskab

Typer af demokrati

Demokrati - det er sådan en politisk system, hvor realiseringen af den politiske magt udføres af de fleste borgere til frit at udtrykke deres vilje. Aristoteles betragtede det som en bestyrelse fattige borgere i deres egne interesser. Platon, udtrykket "demokrati" beslutsomhed gav følgende: magt misundelig fattige. I oldtiden blev det anset for den værste form for regering i staten. Det forklarer dette med det faktum, at på grund af den lave menneskelige kultur denne styreform , før eller senere bliver til pøbelvælde.

Efter den store revolution i Frankrig , har demokratiet været betragtet som et socialt system, der afviser elitisme og monarkiet. Siden den tid, det blev dannet af et stort antal teorier om social organisation.

X VIII - XIX århundrede blev betragtet som et demokrati regime, der garanterer komplekse politiske og sociale rettigheder og friheder. Disse omfatter især omfatter retten til at organisere sig, montage, ytringsfrihed, samvittighedsfrihed, korrespondance, bevægelighed, samt deltagelse i vigtige politiske spørgsmål. Hertil kommer, at i denne tilstand sikret personen ved den naturlige ret til en bolig, sikkerhed, liv, arbejde, fritid, og så videre. Retsstaten og den resulterende civilsamfundet er blevet væsentlige betingelser for udvikling af demokratiet.

Vestlige politikere i dag ikke betragter demokratiet som regering af folket, der bestemmer retningen af politik i staten. Ifølge dem, denne tilstand er en styreform, til at regne med folkets vilje, som på sin side er udtrykt i valget af den herskende elite.

I overensstemmelse med processen med borgernes deltagelse i regeringen, samt hvordan og der fungerer som en direkte funktion af myndighederne, følgende typer af demokrati: repræsentativ og direkte.

Direkte opkald sådan en styreform, hvor borgerne er direkte involveret i konstruktion, forberedelse, diskussion og beslutningstagning. Denne form for deltagelse var karakteristisk for det gamle demokrati. I dag er det kun tilladt i små lokalsamfund, landsbyer, fabrikker osv Brug denne formular tendens til at løse problemer, som ikke kræver særlige kvalifikationer.

Det repræsentative demokrati anses for at være den vigtigste type af mennesker deltager i den moderne management systemer. Essensen af denne formular er indirekte deltagelse af interessenter i beslutningen af visse statslige spørgsmål. Det realiseres ved at vælge den del af repræsentanter for borgerne, der er designet til at udtrykke interesser folket og på deres vegne at give ordrer og lave love. Denne form er nødvendig som en del af eksistensen af store sociale systemer, samt en vis grad af kompleksitet beslutninger.

Forskere identificerer de typer af demokrati, der vedrører én eller anden periode i menneskets historie. Der er fem typer.

Den første er den demokrati i samfundet. De stammeledere foretaget valget, ældrerådet.

Den anden type - den dynastiske demokrati. Det blev dannet med fremkomsten første af de egyptiske stat. På trods af, at det øverste herskere, transmittere mens magten ved arv, kunne de køre staten, ikke kun i deres egen, men også i folks interesser.

Det skal bemærkes, at disse typer af demokrati er de ældste former for realisering af folkets vilje.

Den tredje type er det græske system. I dag er det mere ofte kaldet "vestlige".

Den fjerde type er en formel demokrati.

Disse typer af demokrati (formel og græsk) har ingen eksterne forskelle. Men for den fjerde type er karakteriseret ved fraværet af en magtkamp.

Den femte type er den ene-parti demokrati. I denne form for ledelse af landets politik på udviklingen sker i overensstemmelse med valg af de mennesker i løbet af de direkte valg og på grundlag af kampen inden for samme parti.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.