Nyheder og SamfundPolitik

Militær intelligens GRU på den usynlige forsiden

En af de mest effektive efterretningstjenester i verden var den sovjetiske GRU, i efterkrigstiden. Militær hemmelige intelligens opbevares sikkert i arkiverne, behøver nogle af dem ikke har en forældelsesfrist. Om succesen med vores agenter ofte nødt til at blive dømt efter deres svigt eller gennem årtier.

Russiske efterretningstjeneste som en organisatorisk struktur opstod i det XVI århundrede. Ivan IV den Grusomme etableret ambassadørniveau orden, i antallet af funktioner, som kan omfatte indsamling af oplysninger nyttige for den mest rationelle forvaltning af udenrigspolitikken.

Kombineret diplomatisk og hemmeligt arbejde og den store digter A. S. Griboedov, hvis skæbne har vist, hvor farligt erhvervet er en spejder.

I slutningen af det XIX og begyndelsen af XX århundrede russiske agenter havde et omfattende netværk i næsten alle lande i verden. Bemandet med højt uddannet personale, det opererede succes og effektivt.

Begivenhederne i 1917 og den efterfølgende borgerkrig skadet sikkerhedstjenester stat, blev deres struktur stort set ødelagt. Den nye regering skulle skabe intelligens fra bunden.

Ifølge den mode af forkortelser og akronymer skriftligt tjeneste, der indsamler oplysninger om militær betydning, det havde ringe betydning for de uindviede kaldet "Registrupr" (1918). Efterstillede til denne struktur på området hovedkvarter for den Røde Hær, og vi kan sige, at nutidens militære efterretningstjeneste, GRU er dens direkte efterkommer. Yderligere transformation Registrupra og omdøbe den til Intelligence Management (EDM) har udtrykt ønske om at regulere aktiviteten af sovjetiske agenter i udlandet.

For at forbedre pålideligheden af de datakilder er diversificeret. Information fra verdens største og uovertruffen ydeevne Kominterns netværk af agenter, militær intelligens, NKVD, og flere andre tjenester, der opererer i udlandet, herunder diplomater.

Den militære efterretningstjeneste fungeret effektivt i Den Store Fædrelandskrig på niveau med 4. NKVD. Personale struktur blev skabt efter omhyggelig udvælgelse og uddannelse. I 1945 blev denne struktur ved navn hær, der har overlevet til i dag.

De vigtigste kilder til udenlandske hemmeligheder siden krigen stål kontrol "C" MGB (herefter KGB) og militære efterretningstjeneste GRU. Funktionerne blev delt mellem dem, men detaljerne i illegalt arbejde ikke giver mulighed for en klar sondring.

Økonomisk og teknisk information, produktion af som var ansvarlig for statens sikkerhed, ofte krydset med militære oplysninger. Men sådan en afdelings konkurrence ikke skade den fælles sag, men snarere bidraget til succesen. Således rolle i at opnå atomare hemmeligheder i Manhattan-projektet, som spilles på lige fod med den udenlandske tjeneste af NKVD og GRU militære efterretninger, kan ikke overvurderes.

I anden halvdel af det XX århundrede til sovjetiske agenter skaber udfordringer. Voksende kløft i den teknologiske tilbageståenhed USSR fra vestlige lande, vi havde brug for pålidelige oplysninger om de specifikationer og design løsninger inden for moderne militært udstyr. Jeg ikke bo bort fra disse problemer, og militære efterretninger. GRU har deltaget i hemmelige operationer langt uden for landets grænser. På tidspunktet for konflikten i Mellemøsten, Vietnamkrigen og andre væbnede oppositionsgrupper episoder rivaliserende systemer blev udvundet og leveret til USSR nyeste modeller af kampvogne, fly og elektronisk udstyr, der sandsynligvis modstander.

Militær intelligens GRU moderne Rusland er strukturelt opdelt i 13 afdelinger af territorial opdeling og funktionelt formål. De arbejder i tværfaglige, fra analytikere, forskere og økonomer, eksperter i metoder til psykologisk krigsførelse og sabotage. Geografi arbejdsområder - hele kloden, over hvilken sprede sine vinger bat er afbildet på emblem tjeneste.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.