Intellektuelle udviklingKristendommen

Transfiguration katedralen Vyborg: Interessante fakta

Før du begynder historien om, hvordan man skaber den Transfiguration katedralen Vyborg Provsti, vil fortælle om sin forgænger - den lutherske domkirke, der senere blev kendt som Fødselskirken Kristi. De skæbner disse to templer er tæt forbundet. Lokalhistorie fortæller, at den første ortodokse kirke i den engang svensk, og senere den finske by Vyborg oprindeligt kom efter i 1710 vandt den russiske hær Petra Velikogo.

Lutheran Cathedral

I 1350 et træ luthersk kirke blev bygget i byen. På grund af de konstante erobringskrige ofte ødelagt dens vægge, og til sidst bygningen faldt hurtigt i forfald. Men i 1494 dette sted blev bygget en storslået Lutheran Cathedral, som på tidspunktet for belejringen af byen med militære tropper Peter I af artilleriild var også meget svært beskadiget og næsten ikke kan repareres.

Beboere i byen Vyborg i slutningen af fjendtlighederne indsendt dokumenter til russiske militær administration, som præsenteret en liste over ødelagt under kampene i byerne bygninger, som de ønskede at renovere og bruge i fremtiden. Men zar Peter Jeg blev overrasket, der ikke ser i denne liste over de vigtigste helligdom i byen - katedralen, og derefter besluttede han at tage det i sin varetægt, og gøre det til en ortodoks kirke.

Fødselskirken

I 1720 udstedte han et dekret for genoprettelsen af den hellige synode af den tidligere lutherske katedral, som var at åbne Fødselskirken. Eksternt vil bygningen ikke ændre sig, blot i den østlige del blev gjort ikonostase og alter prædikener. Tidligere storhed og rigdom, som før, var ikke længere i kirken, da menigheden var i første omgang en lille smule. Arven fra den gamle katedral hun fik to kopper til altergang 1651 produktion, antikke værker arken sølv plade, som blev afbildet Jesus Kristus og evangeliet i 1703. Senere, i 1746, var der ni små mellemstore lysekroner, der til minde om min sjæl bragt en gave til kirken en russisk officer Nikita Rusinov.

Mange år senere, efter en brand, kirken passerede under lageret militær garnison, på dette tidspunkt allerede er blevet besluttet at bygge ved siden af ham Transfiguration katedralen.

forhistorie

Men udseendet af Transfiguration katedralen blev efterfulgt af en enkelt hændelse. I sommeren 1783 Katharina II foregik officielt besøg i den svenske konge Gustav III. Sød russisk hersker var de vigtigste offentlige personer - E. R. Dashkovoy (formanden for St. Petersburg Academy of Sciences) og A. A. Bezborodko (bestyrelsesformand Udenrigsministeriet). Vognen med Bezborodko drivende nogen N. A. Lvov, som ikke har nogen relation til den kongelige Følge. Det var en diversificeret, meget talentfulde Petersborg arkitekt, gravør, maler og musiker.

Han skabte en konceptuelt design, hvorigennem derefter bygget Transfiguration katedralen. Vyborg, må jeg sige, der er nævnt i deres rapporter til Katharina II VK guvernør Engelhardt. I dem, han vidnede om, at i landsbyen er nødvendigt at opbygge en ny russisk-ortodokse kirke.

Tegningen blev oprindeligt gengivet analog dome-apsis plan Temple tider i det gamle Rom. N. A. Lvov i begyndelsen af 1780 's, besøgte Italien og derefter fungerede som en oversætter af videnskabeligt arbejde af arkitektoniske løsninger arkitekt renæssance Andrea Palladio. Dette påvirkede i høj grad antallet af bygninger N. A. Lvova, som ikke var en certificeret arkitekt.

Transfiguration katedralen: Vyborg

I december 1786 udstedte han et dekret af den russiske kejserinde om byggeri i Vyborg Ortodokse Katedral Kirke. I samme år i konstruktionsafdeling guvernør kom han Iogann Brokman udnævnt provinsielle arkitekt. Han benyttede sig af skitseprojektet N. A. Lvova, uden at ændre noget i ordningen af den arkitektoniske løsning af kirken, bare reducere dens størrelse. I øvrigt er disse tegninger stadig bevaret i Rigsarkivet i Finland.

Byggestart: Transfiguration katedralen (Vyborg)

Så begyndte opførelsen af templet. I sin oprindelige form Holy Transfiguration Cathedral (Viborg) - Foto nedenfor angives dette - det har en kuppelformet del konstruktion apsis at med en halvkugleformet dæksel og side vestibuler havde kuboobraznuyu form. Front døre blev placeret på nord og syd sider af bygningen.

domkirkepræsten Feodor

Vasily Fedorov blev den første domkirkepræsten af katedralen. Og i 1804 et nyt tempel domkirkepræsten Feodor Loginovskiy indgivet en rapport om reparationer af templet. I forsommeren 1806 et dekret af den åndelige konsistorium giver dig mulighed for at gøre fix forfalden bygning. I 1811 blev nødvendigt øen for at købe en bolig for de gejstlige. Men aldrig nok midler, men præstens vedholdenhed bragte resultater, og i 1816 den Transfiguration katedralen Viborg fik en god mængde af Kommissionens religiøse skoler. Med disse penge, er domkirken helt opdateret.

Forbedring og genopbygning af templet

Efter reparation det har bevaret sin oprindelige form i form af et aflangt indlæg. I 1817, den 14. september blev domkirken indviet i en festlig stemning med masser af sognebørn. Over ham blev rejst forgyldt kobber kors i St. Petersborg mestre S. D. Guseva. Pastor F. Loginovskiy modtaget stor påskønnelse af den effektive pleje af kirken.

I 1838 blev en ny klokke støbt - en gave købmand FN Nabilkina. Kunstværker blev udført maler af den kejserlige Academy of Arts SV Postemskim.

Et par år senere, da genopbygningen af Transfiguration katedralen i 1889, klokketårnet var knyttet til lodgen. I 1892 blev den Stift Vyborg grundlagt og fik status af en katedral. Han var sidst ændret tegninger værkfører A. Isakson.

I 1937, den Transfiguration katedralen bemærkede 150 års jubilæum, og i 1987 - 200-året. I 2017 kirken fejrer 230 år.

adresse

Du kan altid besøge denne åndelige og kulturelle arv af vores forfædre, som Transfiguration Cathedral (Vyborg). Temple Adresse: Str. Cathedral 1.

Templet er beliggende i centrum af gamle bydel mellem gaden og slottet Vagttårnet. Fra et historisk bygning kaldet Rundetårn, kan nås på et par minutter. Templet er åbent dagligt, den har begået alle de krævede ceremonielle ritual. Medbring din omvendelse og bekendelse i den hellige Transfiguration katedralen i byen Vyborg kan enhver troende, der i kraft af deres oprigtige bønner og tro, vil modtage den usynlige Guds frelsende nåde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.