SundhedSygdomme og betingelser

Tegn på sol- og termisk chok. Hjælp offeret

Hvem af os kan lide at ligge i solen, andre køre væk i skyggerne så hurtigt som muligt, men uanset hvor vi udholde varmen, ingen er sikker fra overophedning, hvilket kan forekomme som et resultat af overtrædelser af varmeoverførsel krop. Tegn på sol og hedeslag kan forekomme i den mest uventede øjeblik og helt raske mennesker.

Solstik forekommer kun i sommersæsonen fra de direkte stråler fra solen eksponering på ubeskyttet hoved. Varme kan ske på ethvert andet tidspunkt af året, selv om de fleste af det også forekommer i varmt vejr. En særlig fare er, at alvorlig termisk chok har lighed med hjerteanfald eller slagtilfælde.

Hvordan at skelne tegnene på sol og varme slagtilfælde på grund af hjerteanfald? Hvis personen er ved bevidsthed, er det muligt at spørge om hans smerte. Når et hjerteanfald, føler han smerter i brystet, der kan gives under den venstre skulder eller skulderen kan føle hjertebanken, hjerte rytme forstyrrelser. I dette tilfælde lay patient Sæde eller skygge med indstrømning af frisk luft og give nitroglycerin tablet. Slagtilfælde kan sløret tale, desorientering, delvis eller fuldstændig lammelse af bevægelse. Giv ikke nogen form for medicin. Umiddelbart er brug for en ambulance i alle tilfælde.

Tegn og solvarme chok har samme kliniske billede. Begynder svimmelhed, sweating stop ansigtet er rød, kroppen forbrænder eller, tværtimod dækker kuldegysninger. Temperaturen stiger til 40 grader, hvilket er ledsaget af hovedpine. Det hele afhænger af graden af kroppens modstandskraft. Nogle kan være kvalme, hyppige opkastninger, manglende appetit, kan svimmelhed gå ind hallucinationer. Når sådanne symptomer bør straks give førstehjælp og gå til den nærmeste sundhed facilitet.

Om tegn på hedeslag og sol sige "hoved bagt." Dette er ikke altid korrekt. Anden kan forekomme fra at være i en varm, indelukkede rum. Nogle gange kaldes det arbejdet i forbindelse med høj udetemperatur (badekar, keramik, metalværker), udvidede slid tætte syntetiske tøj, den brændende vejr. Skærpende faktorer kan blive overvægtige, alkohol, visse medikamenter, en person ophidset tilstand, problemer med hjerte-kar, endokrine og nervesystem, engagere sig i tungt fysisk arbejde i varmt vejr.

Konsekvenserne af hedeslag kan være meget alvorlige. Kan udvikle nedsat nyre- eller leverfunktion, og nerveskader forekomme urogenital systemer organisme, forstyrre blodpropper. Patienten kan falde i en tilstand af stupor eller koma, hvilket fører til døden.

Førstehjælp er brugen af alle tilgængelige metoder, der tager sigte på at afkøle kroppen. Derhjemme kan det være et koldt bad (18-20 grader), våde ark, pålægge stykker af is på hans hoved, aksil og lyske områder af kroppen rubdown med alkohol. Patienten bør gives masser af væske. Hvis du føler dig dårligt på gaden, får straks airconditionerede værelse, løsne eller løsne tøj, ringe efter en ambulance.

Husk, at det er ikke bare overophedning - en hedeslag, hvis konsekvenser kan føre til døden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.