SundhedMedicin

Tarm barium undersøgelse: hvad det er, hvordan det er udført, forberedelse. tarm undersøgelse

Det er kendt, at tarmen er det største organ i fordøjelsessystemet. Anatomisk i det identificeret en række afdelinger. I tyndtarmen absorberes næringsstoffer modtaget fra mad. Derudover er der enzymer produceret ved at udføre fordøjelse af fødevarer. absorberede vand og vitaminer i tyktarmen. Der dannes afføring. Under påvirkning af forskellige skadelige midler udvikle talrige tarmsygdomme. Den farligste af dem betragtes kirurgisk patologi, hvor den nødvendige øjeblikkelig hjælp.

Til diagnosticering af sygdomme i tarmen undersøgelse er nødvendig. Fremgangsmåder til påvisning abnormaliteter kan være forskellige. Disse omfatter laboratorieundersøgelser og instrumentale diagnostik. Valget af metode afhænger af den forventede lokalisering af foci.

Fremgangsmåder til tarm undersøgelser

Et vigtigt skridt i diagnosen er medvirkende undersøgelse af tarmen. Fremgangsmåder til påvisning abnormaliteter opdelt i radiografisk og endoskopisk. Først udføres i tilfælde af mistanke om tarmobstruktion. Endoskopiske metoder til diagnose administreres at vurdere tilstanden orgel slimhinde. I nogle tilfælde, det viser dem, og andre undersøgelser.

Ved røntgen fremgangsmåder indbefatter tarm ergography. Det kan bruges til at evaluere åbenheden af kroppen, dens form, tilstedeværelsen af gas i maven, unormale forsnævringer eller udvidelser. Ergography gør det muligt at visualisere tyktarmen.

Sommetider røntgen diagnose er ikke tilstrækkeligt til at indstille den korrekte diagnose. Det er nødvendigt at foretage fibrocolonoscopy (FCC). Denne metode er meget udbredt i ældre patienter med mistanke om kræft. Det tilhører endoskopiske procedurer. For at vurdere sigmoideum og rektum sigmoideoskopi udført.

Ud over instrumentale undersøgelser, foretaget laboratorie diagnostik. Det omfatter mikroskopi afføring skrabning på indvoldsorm æg, Analyse for okkult blod.

tarm barium undersøgelse - hvad er det?

Den kirurgiske hospital oftest udføres røntgenundersøgelser af tarmen. Efter alt, den afslører akutte patologiske processer, der kræver kirurgisk indgreb. tarm barium undersøgelse - hvad det er, og hvordan det gøres? Denne diagnostiske metode udføres under anvendelse af radiologisk installation. Oftest gives præference til barium undersøgelse med kontrast. En sådan fremgangsmåde gør det muligt at visualisere ikke blot formen og placeringen af kroppen, men også dens funktionstilstand.

Irrigrografiya - et røntgenbillede af brystkassen, at der administreres adfærd tarmen hulrum af et kontrastmiddel. Derfor er denne metode kræver forberedelse. Røntgenundersøgelse af tyktarmen udføres efter de rengøringsprocedurer. I nogle patologier tom krop hulrum er ikke mulig. Ikke desto mindre tarm barium undersøgelse vil være påkrævet. Denne diagnostiske procedure er meget informative, hurtig og smertefri implementering.

Stadier af barium undersøgelse

tarm barium undersøgelse udføres i 2 faser. Den første - en almindelig radiografi af underlivet. Det er afgørende for mistanke kirurgisk patologi. Under udførelsen af denne undersøgelse, at patienten er i rygleje. Hvis der, efter gennemgang, et billede af formodet kolon patologi forblive diagnostiske procedure fortsætter.

Det andet trin af forskningen anses for at være et røntgenbillede med kontrastmiddel. Det er denne procedure, der kaldes barium undersøgelse. Kontrast er nødvendigt at forbedre visualisering og evaluering kapaciteter tarmfunktionen (påfyldning stof, peristaltik). For at "farvestof" anvendes bariumsulfat. Dette stof indføres i kolon hulrum under fluoroskopisk vejledning.

Indikationer for barium undersøgelse

procedure barium undersøgelse udføres ikke som en screening, i modsætning til endoskopisk undersøgelse. Røntgendiagnose udføres kun i tilfælde af mistanke om alvorlig tarmsygdom. Identificerer en række indikationer for gennemførelsen af barium undersøgelse. Blandt dem:

  1. Mistænkt tarmobstruktion. I dette tilfælde er røntgentæthed ikke udført, siden indførelsen af barium sulfat kun kan forværre situationen. Desuden vil materialet ikke fylde hele tyktarmen på grund af forhindringer. Når forhindringen standses efter en undersøgelse af den første fase - undersøgelse radiografi.
  2. Mistænkt tumor. I nogle tilfælde, at kræften patologier den komplette tarmobstruktion ikke forekommer. Men hvis der er en tumor i lumen af legemet, det komprimerer afføringen, og kan også skadet og blødning under afføring. Mistænkt tarmkræft kan være på sådanne klager som træthed, vægttab, feber op til subfebrile, smerter i underlivet, og forstoppelse. Hvis tumoren er lokaliseret i den venstre halvdel af tyktarmen, der er en patologisk urenhed under afføring (blod, pus, slim). Form af afføring kan variere (i form af bånd).
  3. Formodede godartede tumorer - tarm polypper.
  4. Colitis ulcerosa (UC) - en kronisk inflammation af tarmen.
  5. Crohns sygdom. Kendetegnet ved irreversible ændringer i tarmen, ulceration af sine vægge og udseendet af granulomatøse vækster. Ulcerativ colitis og Crohns sygdom er valgfrie præcancerøse læsioner.

Kontraindikationer til at udføre barium undersøgelse

På trods af at den intestinale ergography er informativ og kvalitativ metode til instrumentale diagnostik, i nogle tilfælde er det umuligt at gennemføre. Kontraindikationer omfatter følgende betingelser:

  1. Den drægtighedsperioden.
  2. Mistanke for perforering af tarmen. I dette tilfælde er denne form for forskning kontraindiceret på grund af muligheden for indtrængning af kontrast i bughulen. Udbytte bariumsulfat fra kun forværre tarmsygdom prognose.
  3. Akut svigt af det kardiovaskulære system, akut nyresvigt.
  4. Kroniske sygdomme dekompenseret.
  5. Intolerance for kontrastvæske. Nogle patienter kan udvikle allergiske reaktioner af den umiddelbare type.

I disse tilfælde, i stedet for tarmen barium undersøgelse i andre diagnostiske procedurer. Ved tilstedeværelse af kontraindikationer til alle instrumentale kontrolmetoder er baseret på de kliniske symptomer på sygdommen.

Forberedelse til undersøgelse af tarmen

Forberedelse til barium undersøgelse er meget vigtig. Efter alt, afhænger af resultatet af undersøgelsen. Forberedelser omfatter udrensning kolon af ufordøjet mad og fæces. Et par dage før barium undersøgelse patienten skal følge en speciel diæt, er det udelukket fra diæt produkter, hvilket fører til ophobning af gas i tarmene. Disse omfatter nogle grøntsager (kål, gulerødder, rødbeder, grønne) og frugt. Også 2-3 dage før proceduren bør begrænse forbruget af korn (byg, havregryn) og brød.

For at tømme tarmen udrensning lavementer udføres dagen før undersøgelsen, og lige foran ham (i morgen). Tilladt receptionens afføringsmidler. Helt ren kolon, kan du bruge stoffet "Fortrans". Fortyndet i 3 liter vand et lægemiddel skal drikke fra 18:00 dagen før proceduren, og om morgenen. Det sidste måltid er tilladt til frokost og middag, der skal springes. Om morgenen, før undersøgelsen, anbefales det en let morgenmad.

tarm barium undersøgelse: hvordan proceduren er udført?

Teknik af proceduren er ikke kompliceret. Undersøgelsen er smertefri og tager ikke meget tid. Af disse grunde, i tilfælde af formodede alvorlige sygdomme primært udført ergography tarmen. Hvordan er denne undersøgelse? Efter at gøre undersøgelsen radiografi patienten ligger på sin venstre side, hans fødder presset mod hans mave, og hans hænder er bag hans ryg. Hjælp af en speciel sonde ind i hulrummet af rektum administreres fra 1 til 2 liter af barium suspension. På dette tidspunkt ændrer patienten position flere gange på sofaen for en ensartet fordeling af kontrastmidlet. Som fyldningen af tarmen gennemført flere røntgenbilleder. Den sidste af dem udføres efter fjernelse af sonden. For at få et mere præcist billede, henrettet dobbelt kontrast metode. Til dette formål, efter proceduren i endetarmen blæst luft (anvendelse af apparat irrigoskopii) og udførte en række billeder. Oftest er nødvendigt denne procedure i tilfælde af mistanke om godartede tumorer og kræft.

Fortolkning af resultaterne af barium undersøgelse

ergography tarm - er en metode til at evaluere: formen, placeringen og krop diameter. På grund af den kontrasterende er det muligt at indhente oplysninger om udvidelsesmuligheder og væv elasticitet. Ved udvidelsen af tarmvæggen (luftudgang), kan selv små tumorer visualiseres, ulcerative og hyperplastiske processer. Hertil kommer, når barium undersøgelse vurderede funktion af det indre sphincter - bauginievoy flap. På X-ray billeder visualiseres patologisk indsnævring, anomalier, divertikler af tarmen.

Især barium undersøgelse af børn

Ergography små børn udføres under fuld narkose, selvom smertefri procedure. I nogle tilfælde før røntgenstrålerne i den intestinale hulrum etablerede ultralydssensor enhed. Udførelse barium undersøgelse af børn i skolealderen er ikke forskellige fra "voksen" procedure. Alligevel er det nødvendigt på forhånd at beregne mængden af injiceret kontrastmiddel.

Mulige komplikationer af proceduren

Komplikationer i løbet af undersøgelsen er ekstremt sjældne. Heriblandt - peritonitis (i kontakt med kontraststof i bughulen), allergiske reaktioner på bariumsulfat, emboli tarmen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.