SundhedMedicin

Slimceller: strukturelle træk, optioner navne og sted for lokalisering

Den menneskelige krop - er de millioner af celler af forskellige former, typer og størrelser. De er så små, at de overveje og undersøge dem kun under et mikroskop. Faktisk cellerne - er de mikroskopiske byggesten foring væv, organer, systemer og hele organismen. Trods forskellen i former for alle celler er et generelt diagram af strukturen. De består af en ydre membran, den centrale kerne og cytoplasma halvflydende. Om de forskellige typer af celler kan være en lang snak, men denne artikel vil blive betragtet som kun én type, der kaldes slimceller. Vi vil forsøge at forstå, hvad de er, hvor befinder sig, og hvordan man betjener.

Titel muligheder

Sådanne celler er kendt under flere navne. udtrykket "enterocytproliferationen bæger", "pokalen ekzokrinotsid" og "flammernes grandulotsit" bruges ofte. Latin slimceller kaldet enterocytus caliciformis. Undertiden udtrykket "celle bægre", som også henviser slimceller. Alle disse termer svarer til hinanden og bruges som synonymer.

Navnet afspejler den usædvanlige form af cellerne. De ligner en høj, smal glas lidt blusset op.

Celler af denne type hører til epitelet i slimhinderne og er involveret i produktionen af slim. De er til stede i kroppen både mennesker og dyr.

Lokalisering. tarme

Slimceller er del af flere epitelorganer. Et af de steder af lokalisering - tarmene. tarmepitel har en temmelig kompleks struktur. Det kombinerer flere typer af enterocyter, herunder det limbiske, bæger, acidophilus, beskaemchatye, endokrine og andre dårligt differentieret. Alle af dem er encellede kirtler med forskellige funktioner. For eksempel de limbiske epitelceller involveret i parietal fordøjelse og absorption. Goblet ansvarlig for produktion af slim (se nedenfor snak mere). Endokrine celler producere hormoner tarmkanalen, acidophilus celler Punnett producere mere fordøjelsesenzymer. Funktion udifferentierede celler - regenerering af epitelet.

Slimceller i tarmen er placeret på intestinal villi. De er bygget på den samme mellem de limbiske celler. På den apikale del af villi og i rørformede fordybninger i slimhinden, kaldet liberkyunovymi kirtler eller intestinale krypter, der bægerceller ikke fundet. Selv om der er sjældne undtagelser.

I tyndtarmen af denne type celler større. 9,5% enterocytter - bæger epitelceller. Desuden er deres nummer øges mod den distale colon. De er jævnt fordelt over toppen af bunden af krypter og villi, deres meget mindre på villi selv.

luftveje

Et andet sted lokalisering bæger exokrinceller - luftvejene. Her i disse celler er næsten 30% af epitel. Cellerne også anbragt enkeltvis. De indeholder vakuoler fyldt med slim sekretion. Vakuoler i at udvide den apikale del. Halsdelen af cellen omfatter Golgi komplekset og mange mitokondrier. Luftvejs bægercelle mikrovilli er tilvejebragt, som efter slim blive mærkbar.

slim er cyklisk karakter, som afhænger af eksterne faktorer, dvs. temperatur og luftfugtighed.

Konjunktival bægerceller

Det næste sted, lokalisering af slimceller - conjunctiva øjne. De konjunktivale slimhinde er mange. Hemmeligheden, der udskilles af disse celler er forskellig fra den slim, der udskilles i epitelet af andre organer. Konjunktivale bægerceller anbragt ved det basale lag og er ovale og cirkulære. Slim, som de syntetiserer og udskiller, bundet i en slags netværk, der indfanger og registrerer de fremmedlegemer og bakterier. Under blinker, netværket brudt og skiftet til den mediale kant, fjernelse øjnene fra snavs og bakterier.

Slimceller i pancreas

Slimceller er til stede i udløbskanalerne i bugspytkirtlen. De er ikke placeret på hele længden af kanalen, og i deres bredeste del. Der exokrin kirtel dannede slimhinde.

ørespytkirtlen

Spytkirtlen er også rig på bægerceller. De er placeret nær mundingen og udskiller slim, evnen til at levere en kemisk barriere for mikrober. Med alderen er antallet af bægerceller i spytkirtlerne reduceret. Antimikrobielle barriere svækkes.

Læs mere om funktionerne

Slimceller producerer uopløselige slim, der kaldes mucin. Mucin foring slimhinde, undertiden akkumuleres til en tykkelse på 1,5 mm. At det udgøres af, mutsitogennye granuler absorberer vand og svulmer op. Slim af bægerceller har flere funktioner. I maven, pancreas og tarmslimhinden fugter det organer fremmer gastrisk og tarmindhold, er en del af væggen fordøjelse. Conjunctiva undtagen befugtning har en beskyttende funktion i spytkirtlerne - barriere.

Antistoffer bæger celler

Normalt antistoffer mod bæger celler er fraværende i blodet. Hvis analysen af blod fra en vene identificeret disse antistoffer, det betyder, at patienten har colitis ulcerosa. Derfor, for antistoffer bæger celleanalyse ordineret til differentiel diagnosticering af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.