Selv-dyrkningPsykologi

Svækket hukommelse i psykologi: årsager og behandling. hukommelse funktioner

Hukommelse - det er psykologi et sæt af oplysninger, der viser begivenheder, følelser, nogen viden, oplevet af en borger for.

Hvad er hukommelse og dens overtrædelse

Takket være hende, har vi den erfaring og den person er, at personen, hvad han er kendt af andre. Hukommelsestab eller forringelse af den person, der leverer store ubehag.

Svækket hukommelse i psykologi - er en ret almindelig lidelse, der bringer en masse problemer personens og naturligvis forringer kvaliteten af hans liv. En sådan overtrædelse er grundlaget for mange psykiske sygdomme.

De vigtigste typer af hukommelsesforstyrrelser

Der er to hovedtyper af humane hukommelsesforstyrrelser.

Kvalitativ dysfunktion indebære forvirring i patientens hoved, som er forbundet med den manglende evne til at skelne mellem ægte minder fra fantasier. Patienten ikke vide, hvilke hændelser er reelle, og som er frugten af hans fantasi.

Kvantitative defekter vises i styrkelsen eller svækkelse af hukommelse spor.

Der er mange sorter af hukommelsesforstyrrelser. De fleste af dem er kendetegnet ved kortvarig og reversibel. De kan være forårsaget af sådanne banale årsager som træthed, hyppige stress situationer, misbrug af stoffer og alkohol.

Andre kræver en seriøs tilgang til behandlingen.

Årsagerne til forstyrrelser i hukommelsen

Hvilken slags årsager, der kan forårsage hukommelsessvækkelse? I psykologi, har identificeret en række af disse.

For eksempel tilstedeværelsen af en person asthenic syndrom, som er ledsaget af træthed, udmattelse. Det kan være en konsekvens af traumatisk hjerneskade, langsigtet depression, vitaminmangel, narkotika og alkohol afhængighed.

Hos børn, hukommelsesforstyrrelser ofte er resultatet af underudvikling af hjernen, hovedtraume af fysisk eller psykisk karakter. Disse børn har problemer med at huske oplysninger og den efterfølgende reproduktion.

Funktioner af hukommelse hos børn er sådan, at overtrædelser manifesterer hovedsageligt i form af hukommelsestab. Amnesia - tab af individuelle erindringer. Hos børn, det sker som en følge af den ugunstige situation i familien eller i institutioner, som de deltager. Svarende til amnesi årsager omfatter hyppige akutte luftvejssygdomme og vitaminmangel.

Hertil kommer, at børn især hukommelse manifesteret i det faktum, at siden fødslen er hun konstant udvikling, som et resultat af, som det bliver sårbar. Problematisk graviditet og fødsel, samt uregelmæssig stimulering af udviklingen zapominatelnyh processer kan føre til ødelæggelse af hukommelse.

Sygdomme forbundet med hjerneperfusion, fx diabetes, vaskulær aterosklerose, Parkinsons sygdom påvirker hukommelse.

Aging. Hvis denne fysiologiske proces ikke henledes på alvorlig sygdom, hukommelsestab er langsom. I første omgang en person bliver svært at huske gamle begivenheder i livet, efterhånden slettet og et nyt begivenheder og oplevelser. De ovennævnte sygdomme samt Alzheimers, skizofreni og neuroser høj grad øge hukommelsessvækkelse.

I psykologi, der er sådan et begreb som undertrykkelse ''. Det betyder, at benægte eller glemme en speciel person især tungt for ham øjeblikke i livet. Dette er en beskyttende mekanisme af sindet.

Jod-mangel og skjoldbruskkirtlen dysfunktion øger modtageligheden for depression og apati, som igen kan krænke lagringsprocessen. Derfor er det vigtigt at foretage en korrekt kost, for fuldt ud at modtage alle de nødvendige vitaminer og mineraler.

Hukommelse som et psykologisk fænomen

Hukommelse - det er psykologi en funktion, der udfører fastsættelse, opbevaring og afspilning af forskellige aktiviteter og erfaringer, samt giver mulighed for at konstant at genopbygge dataene og bruge den eksisterende erfaring.

Som du ved, alt efter, er der flere typer af hukommelse funktionel belastning.

typer hukommelse

Formet hukommelse er engageret i, der giver dig mulighed for at optage i hukommelsen af forskellige billeder. Motoren gør det samme, men i forhold til bevægelsen. Følelsesmæssig hukommelse koncentrerer sig om de følelser oplevet.

Symbolsk er den oprindelige, men takket være hende, kan vi huske de ord, tanker, ideer. På kort sigt og lang sigt hukommelse er kendt af alle. Først fremmer lagring af store mængder af information i en kort periode, hvorefter den fjernes eller bliver lange afsnit.

Frivillig og ufrivillig hukommelse. Den første er udløst af pre-instruktioner om udenadslære, mens den anden gør det frit, uden nogen kommandoer.

For hver af disse typer er der en krænkelse af hans hukommelse. I psykologi, Korsakov syndrom, for eksempel en lidelse af korttidshukommelse.

Typer af hukommelsesforstyrrelser

Hvad er symptomerne på hukommelsestab? Denne glemsomhed og manglende evne til at afspille begivenheder fra din personlige eller en andens oplevelse.

Paramnesia - tidstab, når den enkelte er forvirrende begivenheder i fortid og nutid, kan ikke finde ud af hvilke begivenheder i hans hoved har fundet sted i den virkelige verden, og som er opdigtede, hjernen fremskrevet på grundlag af de modtagne oplysninger på én gang.

Dysmnesi - lidelse, som omfatter hypermnesia, gipomneziya og hukommelsestab. Sidstnævnte er karakteriseret ved at glemme de private oplysninger og færdigheder i en vis periode. Memory problemer er episodiske i naturen, så minderne delvist eller fuldt refunderet. Amnesi kan påvirke og erhvervede færdigheder, fx evnen til at køre bil, cykle, at tilberede eventuelle måltider.

typer af hukommelsestab

Retrograd amnesi fremgår at glemme begivenhederne på et eller andet tidsrum forud for forekomsten af skade. For eksempel, en mand, der fik en skade i hovedet, kan glemme alt, hvad der skete med ham i en uge eller mere før ulykken.

Anterograd amnesi er det modsatte af den foregående og medfører tab af hukommelse i intervallet efter skaden.

Fiksering hukommelsestab - er, når patienten er ude af stand til at huske de indkomne oplysninger. Han tilstrækkeligt opfatte virkeligheden, men glemmer de oplysninger inden for få minutter eller sekunder efter modtagelsen. Dette forårsager problemer i den tidsmæssige orientering, samt at huske de mennesker omkring dem.

Når alt hukommelsestab, personen er i stand til at huske noget af sit tidligere liv. Han kender ikke hans navn, alder, adresse, hvem han var, og hvad han gjorde. Som regel sådan lidelse af mental funktion lagring sker efter alvorlige kraniel traumer.

Palimpsest opstår som følge af forgiftning, når den enkelte kan ikke huske separate øjeblikke.

Hvis en person glemmer hysterisk hukommelsestab tung, smertefuld eller blot urentabelt for minderne. Det er ikke begrænset til psykisk syge, men også sundt, vedrørende den hysteriske type.

Paramnesia - nedsat hukommelse, hvori de resulterende huller fyldes med forskellige data.

Ekmneziya og cryptomnesia

Ekmneziya - et fænomen, at når en person lever længe forbi begivenheder som et fænomen af den nuværende tid. Det er karakteristisk for de ældre, som er begyndt at tænke på sig selv som en ung person og forberedelse til universitetet, bryllup eller andre begivenheder, der er blevet oplevet i en ung alder.

Cryptomnesia - en lidelse, hvor en person giver hørt eller læst de ideer, deres egen, oprigtigt at tro på hans forfatterskab. For eksempel, læse bøger af store forfattere i deres fantasi patienter kan tiltage sig, forsikre i denne omkringliggende.

Cryptomnesia slags fænomen kan være, når en person en begivenhed fra hans eget liv tager som læst bogen eller set i film.

Behandling af hukommelsesforstyrrelser

Klassificering af hukommelsessvækkelse er en temmelig stor mængde information i psykologi, er der mange bøger om studiet af sådanne fænomener, såvel som metoder til deres behandling.

Selvfølgelig er det nemmere at engagere sig i forebyggende foranstaltninger, snarere end af behandlingen. Til dette formål har specialister udviklet en masse motion, så du kan holde din hukommelse i god form.

Ordentlig kost og livsstil også bidrage til den normale funktion af hjernen.

Navnlig med hensyn til behandling af hukommelsesforstyrrelser, vil det afhænge af diagnosen, omfang og årsager til forsømmelse. narkotikabehandling påbegyndes først efter en grundig diagnose udføres af en specialist.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.