BilerBiler

Styreteknik: drejning af hjulet, når man drejer. Knirken, knagen, når man drejer på rattet, hvilket betyder,

Lad os tale et minut om håndteringen af kørefærdigheder. Kun få af de bilister tænker over det faktum, for eksempel, hvor godt det holder hjulet, overvejer det ubetydelige nuance, der ikke påvirker kvaliteten af kørslen; eller hvad der skal være i starten af hjulet, når man drejer. Faktisk er der en hel teknik håndterer rattet. Efter at have styr på det, kan føreren undgå en masse ubehagelige situationer på vejen.

Sådan fat rattet

Desuden vil besiddelse af dygtige kørsel hjælpe med at diagnosticere en bestemt freelance teknisk situation, der kan opstå i styremekanismen. Oftest fejl ophængningselementer i køretøjets front. Men for at forstå disse nuancer, skal du lære, hvordan man korrekt håndterer kørsel. Ellers skal du bare ikke forstår, hvad enten knyttet til knirke, når man drejer på rattet med fordelingen af din maskine, eller er det bare et lille hul i vejen.

Desværre er det meget ofte chaufførerne, hvis erfaring med mere end fem år, betragter sig selv skal opleves, så - indhegnet fra alle mulige vej modgang. De har absolut ingen løn opmærksomhed ikke kun på støjen, når man drejer på rattet, og selv den måde, det holder hjulet. Imens den forkerte styretøj greb kan være dødelig på vejen. Ud fra dette ingen er immune. I dag er der to greb styring:

  • dyb - det er undertiden omtales som en lukket eller fuldt ud;
  • lavvandet - ufuldstændig.

I det første tilfælde, hænderne er helt på rattet: det foregår præcis på håndflader, fingre under fuld fat i fælgen. I det andet tilfælde hjulet kører på fire falanks af fingre, et stort godt placeret inde ratkransen.

Og han og de andre muligheder overvejes af de fleste instruktører af køreskoler, højre. Men for begyndere, for nylig Mastered køreteknik, det anbefales at bruge et lukket greb, som den mest bekvemme og sikre. En sådan landing bag rattet, vil hjælpe i tilfælde af en uventet kollision på hjulet en lille forhindring eller en sten. Dette er netop tilfældet, når en lavvandet nok newbie kan bare banke hjulet ud af hænderne, der ville ændre bane køretøjet. Og her og til at lukke en nødsituation.

Korrekt plantning chauffør

Det er værd at bemærke, at den korrekte placering i førersædet er en position, hvor og lænede sig tilbage i sædet, skal føreren få ratkransen udstrakte arme, ikke at bøje på albuerne. Dette punkt er reguleret, som regel af førersædet position, og vip den tilbage.

En anden vigtig faktor i processen med at bosætte sig i kunsten med rattet er vinklen af førerens hænder. Instruktører og eksperter er enige om, at retten er den såkaldte "time" håndstilling tilstand. For at forstå, hvordan det virker, nok til at forestille sig, at styretøjet fælg - et stort ur med en digital layout, og førerens hænder - imaginær pil. Korrekt placering af hænder er den ene tilstand, når den venstre hånd er på de "ti timer", og retten - "to" til

I dette tilfælde bør hænderne være let bøjet på albuerne: dette vil forhindre muskler fra chaufføren fugtspredende og vil reagere hurtigt på situationen på vejen. Denne håndstilling vil effektivt holde roret, når man drejer.

hånd bevægelse

Der er tre hovedtyper af førerens håndbevægelser under taxiing:

  • arbejder;
  • tomgang;
  • fange-release.

Arbejdere i bevægelsen starttidspunkt for opsamling og "trak" indtil udgivelsen. I dette tilfælde hænder bevæger sig langs stien styretøj. Derefter kommer den ledige bevægelse, hvor rattet er frigivet efter flytning friløb. Endelig er den tredje bevægelse, som udføres hænderne sker da den direkte capture frigivelse eller at fastsætte rattet indtil rattet drejes, når roterer. Med disse enkle færdigheder, vil du hurtigt lære at udføre eventuelle manøvrer i byen og på motorvejen.

Hvad man ikke skal gøre med rattet

Ved rådgivning af "erfaren" kan tilskrives flere meninger om den måde, vridning af ratkransen og en direkte greb. Du bør ikke åbne hånd, presser ned på fælgen, så prøv at skrue rattet. Du behøver selvfølgelig være i stand til, som moderne biler er udstyret med elektrisk servostyring. Men denne stil taxiing reducerer betydeligt sikkerheden bilen ind i sving. Din hånd kan bare komme fra rattet tangenten i det kritiske øjeblik, ikke stramme den til den ønskede position. Dette vil føre til en ulykke.

Et andet vigtigt punkt: aldrig give slip på håndhjulet, når køretøjet er i bevægelse. En sådan mulighed er væsentligt begrænser manøvredygtighed af din bil.

Ikke værd, hvis du ikke er en atlet-rytter, styre handsker. Før eller senere vspoteyut hænder, og du fjerner unødvendige ting i bilen. Ikke kun det, vil det have at gøre på farten, så stille og svedige hænder kan have en betydelig negativ indvirkning på hele den efterfølgende proces med kørsel. Rattet kan corny krank i dine hænder. Dette er særlig udtalt, når et sving af hjulet, når man drejer. Derudover kan sved alvorligt beskadige læderskede.

Når du manøvrerer på parkeringspladsen eller blot indsætte maskinen, det er uønsket at vride rattet til fuld lås og tryk på den. Meget ofte i disse tilfælde, kan du høre Gnidsel, når man drejer på rattet eller hacking brummer. Temmelig dårligt tegn, der angiver den elektriske strøm overbelastning.

cornering teknik

At lære at holde rattet i hans hænder, er det muligt at udvikle og roterende udstyr. Det er ganske simpelt og kræver ikke nogen teoretisk uddannelse. Her bare brug for at øve kørsel.

På baggrund af ovenstående aspekter af opbevaring styretøj, er nødvendig bilister med anderledes oplevelse at huske, at kvaliteten af at indgå en sving er direkte relateret til den aktuelle hastighed af dit køretøj. Med andre ord, selv hvis du holder rattet korrekt, men ikke beregne den hastighed, hvormed årsskiftet mulige nødsituationer.

Starter rotation bør klart beregne den såkaldte "angrebsvinkel": forholdet mellem dine handlinger med hænder og fødder til bilens aktuelle hastighed. Hvis du indgår en tur ved høj hastighed og samtidig dramatisk ændre styreudslag, er det muligt at opnå et køretøj rollover. Ligesom for glat bevægelse og rotation af hjulet med lav hastighed kan forstørre venderadius. Det kan også føre til en nødsituation.

Sensoren af rattet

Men fremskridt ikke stå stille, og moderne bilproducenter er i stigende grad placeres på deres produkter understøtter de elektroniske mekanismer, der gør livet lettere for chaufføren. En sådan mekanisme er en sensor styring - ganske vigtig sikkerhed element i hele bilen. Sådanne sensorer indstillet til at bestemme retningen af bevægelsen defineret ved direkte føreren. Dens virkemåde er at bestemme rotationsvinklen, drejeretning og vinkelhastigheden af rattet.

Det vil sige, at sensoren er et element af sikkerhed i motorkøretøjer, såsom: valutakursstabilitet, fartpilot, adaptiv belysning, og aktiv suspension. Sensorerne er tre typer:

  • potentiometer;
  • optisk;
  • magnetoresistive.

Som det kan ses selv fra navnet, adskiller de sig fra hinanden principperne for fysiske målinger. Potentiometrisk sensor styrevinklen henviser til en kontakt type enheder. Princippet af indretningen, er dens placering, to potentiometre, der er fastgjort til ratstammen i en vinkel på 90 ° i forhold til hinanden. Dette gør det muligt at bestemme den relative og absolutte vinkel drejning af rattet. Men på grund af den lave pålidelighed af sådanne sensorer praktisk taget ikke anvendes i dag.

Den anden type hjul rotationssensorer er langt mere kompliceret og moderne. Dette målesystem omfatter: en kode hjul, lyskilder, lyssensorer, og en bestemmelsesenhed fuld motorhastighed.

Universal styrevinkel sensor

Og endelig magnetoresistiv sensor, som anses for mere alsidig end de to diskuterede, på grund af sin evne til at bestemme ikke kun relative og absolutte vinkel drejning af rattet, men også dens vinkelhastighed. Kernen i indretningen er magnetoresistive. Målinger i dette tilfælde med magneter anbragt på rattet.

Hver stilling på magneten svarer til en placering i rattet. Baseret på dette, den elektroniske styreenhed bestemmer størrelsen af drejningsvinklen, dets retning og hastighed.

Køretøj, i emballage, som omfatter et rat vinkel sensor, gør det muligt at udføre en risikabel manøvre selv for uerfarne bilister. Derfor, når de køber en bil bør nøje undersøge sit elektroniske sikkerhedssystem.

Håber på sensoren, og den må ikke køre bil

Men, bygger på sensorer, men vi må ikke glemme de grundlæggende instruktioner for eksperter på kørsel. Og de siger, at hovedparten af de vigtigste negative element kørsel, hvilket fører til ulykker, er hastighed. Det var hende, der, i tilfælde af overskridelse af de tilladte værdier, sving din bil, kast det i grøften eller ukontrollabel udskridning. Derfor, hvis du ikke overholder hastighedsgrænserne, er det usandsynligt, at hjælpe de ekstra sensorer.

self diagnose

Efter at have styr på rattet styringsteknik, lærer at indtaste korrekt svingene og udføre bestemte manøvrer på din bil, kan du tænke på den primære diagnose, direkte relateret til styring. Ganske ofte, når du drejer rattet hørte banke lyde mærkeligt, at vi ikke lægger særlig betydning. rettidig diagnose og bestemmelse af arten af fejlen, kan dog reducere betydeligt dine økonomiske omkostninger forbundet med reparation.

Så du dreje på hjulet i nogen af parterne, og hørte et knæk. Hvad betyder dette faktum? Mest sandsynligt, du har brug for at være opmærksom på tilstanden af styretøj tips. Normalt, når du drejer rattet hørte et knæk på det øjeblik, hvor de ikke (producere en ubehagelig metallisk støj).

Hvis knock også er ledsaget af en sådan dimensionel rumlen, så her er det i navet lejer. Temmelig grimme styrt, når man tænker på, at dens forsømmelse efter nogen tid, vil føre til, at lejet simpelthen kan kollapse i navet, alvorligt sårede hende.

Som hovedregel være overbevist om hjulleje fiasko kan kun løftes bil. Det er, når hjulet ikke er fast, kan du høre den stadige hum når man drejer på rattet.

Men hvis du bare løsnet hjulmøtrikkerne, kan du komme til næsten komiske situationer. Det faktum, at kapløbet om at mestre i workshoppen vil resultere i du ikke kun koster tid og penge, men også i form af latterliggørelse. Du hører en klikkende lyd, når rattet drejes, bekymret, og det er bare blevet løse hjulmøtrikker. Så behøver ikke nogen særlig vedligeholdelse, stramme deres nøgle nok.

Udskiftning af granater - en dyr forretning

Og endelig, den mest alarmerende symptom. Hvis du hører en karakteristisk stykket, når du drejer rattet, hvilket betyder, at du har en defekt CV samlinger eller som det hedder i de mennesker, granatæble. Dette gælder dog kun køretøjer med forhjulstræk eller firehjulstræk. I RWD biler sådant element i designet er ikke.

Hvis du finder en stykket, når du drejer rattet i særdeleshed brug for klart at fastslå, hvordan netop den rolle, han hørte. Fordi, i modsætning til de tips af styretøj trækstænger, kan dette element ikke ændre i par. Med andre ord, hvis du gik ned i venstre håndgranat, der ikke er behov for at ændre den forebyggende foranstaltning er også rigtigt.

Efter at have defineret "syg" side, bør du forberede for alvorlige finansielle investeringer. For at gøre sådanne reparationer selv næsten umuligt. Desuden er en sådan vigtige komponenter chassis af bilen er bedre at købe fra originale producenter, så for ikke at medføre ekstra unødvendige udgifter i tilfælde af at købe kvalitet varer lav.

Der er mindre smertefuldt reparation mulighed, hvis du knirke, når man drejer på rattet (t. E. Har ikke crunch). Din granat vil blive fjernet og vil vaske. Nogle gange, i tilfælde af en ufuldstændig sin fiasko, det hjælper. Men under alle omstændigheder, som med hjulleje, ud over at erstatte den beskadigede enhed vil være nødvendige arbejder i forbindelse med sammenbrud og nedstigningen af bilens hjul. Fordi installationen vinkler på de forreste søjler vil blive brudt.

Alle de beskrevne situation, hvor der Diverse klik, når rattet drejes, siger ganske dyre reparationer. At ikke at reparere bilen, er det nødvendigt fra tid til anden for at se på det, og sørg for integriteten af støvknap- SHRUS eller pålideligheden af dine styretøj tips. Som du ved, en god diagnose - det er halvdelen reparationen er afsluttet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.