Kunst og underholdningLitteratur

Sprog betyder af sproget som et tegn på rigdom

Det faktum, at det russiske sprog er en af de mest udtryksfulde, børn kender en folkeskole. Men på grund af, hvad der opnås ved billedet af vores tale? For optimal udtryk for tanker der er sprogværktøjer. De tillader ikke bare formidle information, og gøre det lyse, farverige, eller omvendt, tør og akademisk.

I vores sprog, er der stilarter tale, som hver har sit formål. Navnet på "funktionel" stil af litterære sprog fik fordi de opfylder en rolle.

Konversation stil er med til at kommunikere i hverdagen. Videnskab tjener forskningsrapporter, undersøgelser mv For kommunikationsbureauer og borgere er den officielle stil, og til at arbejde med den masserne, propaganda - publicist. Art stil, de rigeste og følelsesmæssige, er sproget af kunstværker.

Styles af litterære sprog har deres forskelle, et sæt af udtryksfulde midler, deres genrer. For eksempel har nogle funktioner i journalistisk stil er som følger:

  • Relevans. Journalister er forpligtet til at reagere på de seneste begivenheder.
  • Bredden af emner. Temaet for journalistik kan være en videnskab, relationer (private og offentlige), historie og så videre.
  • Leksikalsk bredde og rigdom. Ord vælges afhængigt af emnet.
  • Brugen af neologismer: fraseologi, ordforråd, ord-dannelse

Kun ved at lave en fuldstændig analyse af teksten, analysere dens sprogværktøjer, temaer, genrer, kan du definere den stilistiske tilhørsforhold.

Den mest lidenskabelige, det mest udtryksfulde er kunsten stil. Inde i produktet kan opfylde de elementer af alle andre stilarter. Sprogværktøjer er særligt godt repræsenteret, fordi de bidrager til at formidle den følelsesmæssige tale, dens stilistiske farve, originalitet.

Få kendskab til den fulde vifte af værktøjer inden for en enkelt artikel er umulig: det er en meget langvarig og intens kursus. Vi lister kun de mest populære sprog hjælp af kunstnerisk skildring.

En af dem - sporet, dvs. ord, der bruges i overført betydning. Den væsentligste forskel mellem et skift i dets semantik. For eksempel, den grove og hamovity mand ofte kaldet Sobakevich. I første omgang, dette navn peger på karakteren af Gogol, kendetegnet ved disse kvaliteter. En anden form for troper - det figurative betydning. Dette kan være en metafor (ligheden overførsel) metonymien (grænsefællesskab) oxymoron (kontrast).

Eksempler. Golden lund vokser koldt i vinden (metafor). Han spiste tre hele plader (metonymi). Jeg kun drikke koldt kogt vand, det vil sige, afkølet kogt vand (oxymoron).

Til lyse, i et ord til at beskrive et objekt eller fænomen, give det betydning eller for at se forfatterens øjne, ved hjælp af tilnavn himlen langsomt slæbte blytunge skyer, guldstjerner og blev mindre og mindre.

Meget praktisk til at udtrykke deres egne meninger, til at beskrive objekter eller tegne et helt ord billeder ved hjælp af sammenligninger. Flere typer af dem. Ivan en enorm og venlig, ligesom en brun bjørn. Hvalp da et indlæg rullede ned ad bakken. Louder end torden bygning.

Særlige følelsesladet tale giver overdrivelse (overdrivelse) eller litotes (Underdrivelse). På kanten af jorden, siger en million gange (hy.), For at indtaste det andet, lille mand-til-klo (FFL).

Næsten ikke-brugere i dag teknik er grotesk. Det mest slående eksempel på kombinationen i en tekst morsom og frygtelig er Gogolesque "Noter skøre".

Et andet middel til ekspression - omskrivning. Udtryk som sorte guld (olie), guld (bomuld), dyrenes konge (løven) hjælper med at undgå gentagelser, beskriver værdien af genstanden.

Selvfølgelig er det ikke alle sproglige ressourcer. Der er også forfattere neologismer, allegorier, sådanne verbale tricks som syntaktisk parallelitet, inversion. Og mange andre. Alle af dem giver udtryksfuldhed, originaliteten af det russiske sprog, hvilket gør det vanskeligere, men smukke fænomener.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.