SundhedSygdomme og betingelser

Spinal brok hos børn og voksne: årsager, diagnose og behandling

Cerebrospinal brok - tilstrækkelig alvorlig patologi, som er en medfødt anomali, som et resultat af hvilket hvirvlerne ikke er lukkede og danner et hul. På grund af dette, en del af rygmarven og dens kuvert placeret under huden. Oftest er denne patologi dannet i den nederste del af rygsøjlen, men kan forekomme i andre steder. Dette er en meget alvorlig sygdom, hvis sværhedsgrad afhænger af hvor meget nervevæv er frataget beskyttelse.

Hvor tungt det anses for at være en sygdom?

i dag lumbal brok diagnosticeret i livmoderen, så du kan træffe forebyggende foranstaltninger, selv før barnet er født. Næsten altid rygmarvsbrok er en indikation for at afslutte graviditeten, da spinal brok hos spædbørn betragtes som en meget alvorlig misdannelse. Men hvis kvinden stadig besluttet at føde, efter fødslen barnet er ordineret radikal behandling for at forhindre udviklingen af svær invaliditet.

Spinal brok hos voksne er også ledsaget af svær invaliditet, fordi den ikke tillader at foretage bevægelser af de nedre lemmer og fører til inkontinens af urin og afføring. En mand uden hjælp kan simpelthen ikke eksistere.

Hvorfor kan det være en brok?

Årsagerne til rygmarvsbrok er stadig ikke fuldt forstået. Fosteret i livmoderen kan påvirke en række faktorer: kemiske, biologiske, fysiske. De fleste forskere enige om, at til fremkomsten af en spinal brok, hvilket kan resultere i en mangel på vitaminer i kroppen af moderen, især folinsyre.

Selvom rygmarvsbrok er en medfødt defekt, men i sagens natur er det ikke anses for genetisk. Men hvis et barn er blevet undfanget med denne anomali, er risikoen for dens forekomst er stor i den efterfølgende graviditet.

For at forhindre undfangelse efter et barn med rygmarvsbrok før begyndelsen af graviditeten, skal en kvinde gennemgå uddannelse forud for udsendelsen, ved hjælp af et kompleks af alle nødvendige vitaminer og mineraler.

I den voksne forekommer human spinal brok grund af et fald fra en højde, vægt løft, som følge af en kollision eller slag.

Typer af spinal brok

Denne patologi er følgende arter:

 • Latent, som er karakteriseret ved mild forstyrrelse af strukturen og kun én ryghvirvel. De fleste mennesker, der har denne form for brok, er der ingen symptomer, men kun i det berørte område af rygsøjlen del har en svag fordybning.
 • Af brok, hvor knoglerne i en alvorlig defekt opstår. Patologien er en ekstern manifestation udtrykt i en hernial fremspring placeret deri, sammen med de rygmarv membraner og cerebrospinalvæske. Oftest, nerve rødder og kufferter er ikke omfattet af skader og fortsætte med at fungere normalt. I mere alvorlige tilfælde kan den broksækken pproizoyti klemme i rygmarven med skaller, kufferter og nerve rødder. I dette tilfælde er patologien ledsaget af svært nedsat motorisk aktivitet og sensitivitet.

Symptomer på sygdom hos nyfødte

Medfødt lumbal brok manifesterer sig som følger:

 • lammelse af benene;
 • overtrædelse intestinal motilitet;
 • tab af følelse under det sted, dannelsen af en brok;
 • afbrydelse af urinblæren, nyre og tyktarm.

Et andet tegn, som er karakteriseret ved en lumbal brok hos børn - dette er en meget høj opløsning af kraniet forårsaget af ødem af hjernen (hydrocephalus), der er inden for ventrikler af hjernen forekommer ophobning af væske. Det bidrager til denne krænkelse cirkulation væske, som er forårsaget af cerebrospinal brok.

Hydrocephalus ofte fører til kramper, forsinket udvikling, epilepsi, neurotiske lidelser, stærke hovedpine, skelen, nedsat synsevne sømningsområder op eleverne, lemmer svaghed. Med meget stærkt pres af væske på hjernen døden indtræffer.

Symptomer på sygdommen hos voksne

Rygmarvsbrok hos voksne er karakteriseret ved følgende symptomer:

 • Følelsesløshed i huden på foden, låret eller underbenet, prikkende fornemmelse eller fugtspredende.
 • Ømhed ved tilbøjeligheder.
 • Kompleksiteten i at styre driften af fodens muskler, lår, underlår.
 • Forekommer alvorlige smerter i lændehvirvelsøjlen, udstråling til benene, maven, lysken.
 • Svedende.

Hvordan er diagnosticeret patologi?

Diagnose brok begynder med indsamling af medicinsk historie: bestemt af den alder, hvor der var en svaghed i de nedre ekstremiteter, og der var tyndere af benmusklerne, såvel som når flytningen er blevet meget vanskeligt.

Patienten skal konsultere en neurolog, der værdsætter kraften i motoriske aktivitet i de nedre ekstremiteter, kontrollerer hvor meget reduceret muskeltonus i benene, samt undersøger rygsøjlen, for at identificere ekstern hernial fremspring.

Diagnose af brok kan nævnes:

 • Gennemlysning, af et forventet indhold af broksækken.
 • Kontrast myelografi. I dette tilfælde vurdere, hvor stærkt beskadiget rygmarv ved at indføre for at intravenøs kontrastmiddel, som begynder at akkumulere i det område, som brok;
 • Computer og magnetisk resonansimagografi, anvendes i rygsøjlen, for at studere lagene rygmarven. Disse data viser unormal region i strukturen af rygmarvskanalen og det sted, hvor brok og dens indhold er placeret.

Det er også nødvendigt kirurgisk konsultation og genetik.

Identificere anomalier i fosteret in utero udføres som følger:

 • anvendelse af rutinemæssig ultralyd under graviditet;
 • blodprøve på indholdet af alfa-fetoprotein for kvinder under fødedygtige;
 • undersøgelse af fostervand ved at punktere membranerne.

Beslutningen om, hvorvidt der skal afbryde graviditeten eller ej, gør rådet af læger, der er baseret på sværhedsgraden af sygdommen og ønsket af kvinden.

Konservativ behandling af vertebrale anomalier

Spinal brok - en meget alvorlig sygdom, så er strengt forbudt enhver traditionelle behandlinger, saunaer og bade, drikke alkoholiske væsker, varmt komprimerer, varme bade med urter. Alt dette kan i høj grad forværre patientens tilstand.

Behandling af spinal herniation udføres kun i en radikal måde - ved at fjerne sygdommen. Konservativ fremgangsmåde til behandling er nødvendig for at forhindre progression af anomalier. Til dette formål neyrotrofiki og nootropica, som normaliserer nervevævet. Vær sikker på at tage vitaminerne A, B, C, E, der bidrager til en forbedring af metaboliske processer i rygmarv sektioner er ramt af sygdom.

Anbefales også fysioterapi (laser, magnet), til at genoprette motorisk aktivitet. Med hjælp af fysisk terapi i de berørte områder er gendannet neuromuskulære kommunikation. På grund af kosten ernæring normaliserer tarme. Vær sikker på at inkludere masser af grovfoder kost (korn, grøntsager).

Kirurgisk fjernelse af diskusprolaps spinal

Mange patienter er bange for operationen, men i de fleste tilfælde, er med til at slippe af med den brok indtil berørte nerve centre denne behandling. Kirurgisk indgreb er absolut nødvendigt, hvis du oplever uudholdelige smerter, fækal inkontinens opstår og urin, næppe personen begynder at bevæge sig, og det sparer kun smertestillende.

Operation (diskusprolaps spinal kirurgisk fjernelse) er genopbygningen af rygsøjlen defekt lukning knogle hul. Hvis broksækken er ikke-levedygtigt væv fjernes og anbringes i rygmarvskanalen struktur sund rygmarv. I de fleste tilfælde er sygdommen ledsaget af hydrocephalus, hvilket efter nogen tid bidrager til irreversible ændringer i hjernen. For at forhindre skadelige virkninger af stærke intrakranielt tryk, udføre dannelsen af shunten, som er nødvendig for fjernelse af væske i ductus thoracicus.

Forebyggelse af tilbagefald af sygdom

Desværre er det sandsynligt, at en lumbal brok dannes igen på samme sted, eller en hvilken som helst anden. Derfor, når du udfører terapeutiske øvelser nødt til at lytte til de fornemmelser, der opstår under spinal trækkraft. Smerter i klasseværelset under alle omstændigheder bør ikke stige, men snarere falde.

Nyfødte og voksne vælge et kursus af lægemidler, der er bedre fodre rygmarven væv. Børn har brug for regelmæssige besøg til en neurolog for en rutinemæssig inspektion. Hvis det muskulære system begynder at svække og der vil dårlige arbejdsstillinger, så efter et stykke tid, kan det føre til, at belastningen på rygsøjlen er fordelt korrekt, hvilket forårsager diskusprolaps. Derfor er det meget vigtigt i en ansvarlig holdning til behandlingen og så hurtigt som muligt at kontakte en læge.

konklusion

Brok af rygmarven - er en hård defekt fostrets udvikling ofte forårsage permanent invaliditet, og forekomsten af komplikationer, som er uforenelige med liv. Det behandles kun af operation, men selv denne metode ikke giver nogen garanti for, at en brok ikke udgør igen. Derfor er en kvinde, før planlægningen graviditet, bør konsultere en læge til at udføre den nødvendige inspektion og udføre de nødvendige henstillinger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.