LovSundhed og sikkerhed

Sikring af sikre arbejdsvilkår på arbejdspladsen. Et sikkert arbejdsmiljø - det er ...

Enhver aktivitet af et menneske, selv de mest nyttige, kan det være en kilde til alvorlige bivirkninger. Skader på det, kan være indbefattet i skader, sygdomme (im. Hr. Med handicap) og endda fatale. Hurt selv mand kan og under ferie, fritid og få uddannelse, og især i arbejdsprocessen.

Det vil sige, enhver, uden undtagelse, arbejde for dig og udgør en potentiel trussel mod sundheden. Denne erklæring er et aksiom, der ligger til grund for spørgsmålet om menneskers sikkerhed. Hvilke konklusioner følger af dette? Chief blandt dem: den absolutte vedligeholdelse af sikre arbejdsforhold på arbejdspladsen - et uopnåeligt ideal. Især er der ingen absolut pålidelig i denne henseende, arbejdsprocesser eller typer af produktionsudstyr.

Sikre arbejdsvilkår - alt dette er en myte eller ej?

Først besvare spørgsmålet - hvad er faren? Dette udtryk betegner helheden af alle fænomener, faktorer, processer og ting, der kan påvirke menneskers sundhed og liv negativt. Der er en sådan organisation - ILO (Den Internationale Arbejdsorganisation). Ifølge hende, hvert år i vores verden i produktionen af die drift i en mængde på omkring to millioner mennesker.

Klassificere skadelige og farlige produktionsfaktorer kan være anderledes. I vores land er det sædvane at identificere dem, som bekræfter arbejdspladser på arbejdsvilkår. Deres indflydelse på kroppen er opdelt ifølge de tilsvarende GOST af flere faktorer:

  • fysisk;
  • kemisk;
  • biologiske;
  • psykofysiologisk.

Det er et sikkert arbejdsmiljø - er dem, hvor der ikke er nogen eller minimeres virkningerne af alle de ovennævnte grupper.

Hvad der præcist er vi truet

Til den første af disse (fysisk) inkluderer alt der bevæger sig:

  • maskiner og udstyr;
  • dele planter udstyr;
  • råvarer;
  • arbejdsemnet;
  • arbejder materialer, der kan bevæge i fremstillingsprocessen;
  • design, evnen til at ødelægge eller kollapse udsatte klipper.

Dette også kan placeres og luften i arbejdsområdet med forurening høj gas eller støv, for høj eller lav temperatur materialer og arbejde overflader, samt utilstrækkelige eller for meget opvarmet luft til arbejdsområdet.

Desuden en liste over fysiske faktorer inkluderet for højt, eller omvendt, lave tal vibrationsniveauer, støj, ultra- og infralyd, barometertryk, luftfugtighed, ionisering, og overdrevent store antal af spænding i elektriske kredsløb og ioniserende stråling.

Og hvad der ellers er dårlig?

Det samme gælder for niveauet af statisk elektricitet, øget styrke af forskellige områder - magnetisk og elektrisk - manglen på naturligt lys, eller dets fuldstændige fravær. Denne faktor kan være for stærk lysstyrke lys eller en krusning, reduceret kontrast, overdrevent høje strålingsniveauer (infrarød og ultraviolet), og overskydende blestkost m. P.

Farer anses skarpe kanter, grater og ruhed sorterer tilgængelige på overfladerne af udstyr, værktøj, arbejde blanks, samt fjernelse af arbejdsplads til en betydelig højde over jorden.

Ikke kun mekanik

En anden gruppe - kemisk farlige og skadelige faktorer - er de stoffer, der er dårligt ramt med dig på vores organisme. En sådan virkning kan være giftige, irriterende, sensibiliserende, mutagene eller carcinogene og deprimerende reproduktive funktion. Trænge ind i kroppen, kan de på mange måder - gennem slimhinder, hud, åndedrætsorganerne enten af fordøjelseskanalen.

Under biologisk "fare" refererer til både typen af sygdomsfremkaldende mikroorganismer (virus, bakterier, svampe, protozoer, og så videre. P.), sammen med produkterne af deres egne levevilkår og makroorganismer, det har alle mulige planter og dyr.

Psykofysiologisk faktorer optræder i form af overbelastning af fysisk art (kan være statisk eller dynamisk) og neuro-psykologiske make-up (udtrykt som en bølge af mentale, følelsesmæssige "belaste" eller den sædvanlige monotone arbejde).

Det er fortsat at tilføje, at et sikkert arbejdsmiljø - er dem, hvor de samme faktorer er udelukket fra de forskellige undergrupper.

Kvalitet og kvantitet

Kvantitative karakteristika af virkningen af en faktor på et objekt er dens sandsynlighed og omfang af skader forårsaget af dem. Kvantitativ vurdering omfatter begrebet risikoværdier acceptable, da definitionen af sikkerhed vedtaget i de nationale standarder, betyder ingen risici vurderes som uacceptabelt.

Og vi taler om dem, der er forbundet med at forårsage skade på liv eller sundhed for mennesker, ejendom af enhver person (både fysisk og juridisk, kommunale og statslige), såvel som miljøet.

Sikre arbejdsforhold - begreb

Således, under sikring af industriel aktivitet er en tilstand af arbejdskraft processer én, hvor en uacceptabel risiko for beskadigelse alle de ovennævnte faktorer er fraværende eller minimal.

Udtrykket "sikre arbejdsforhold" indebærer netop sådanne vilkår, hvorunder arbejdstagernes eksponering for farlige og skadelige faktorer i produktionen eller helt elimineret, eller har et niveau, der ikke overstiger den etablerede standard specifikation.

Hvordan fandt ud af niveauet for fare?

For at bestemme disse forhold er der behov omfattende risikovurdering. Som information til denne undersøgelse anvendte statistiske oplysninger om arten og hyppigheden af manifestationer af farer og konsekvenser (sygdomme, skader) på forskellige arbejdspladser, produktionsenheder osv. D. Desuden tage hensyn til de standarder for Occupational Safety and Health, der er vedtaget af statsligt niveau.

For hver økonomisk aktivitet sikre arbejdsforhold - dem, der svarer til officielt at udvikle indikatorer for skade, betragtes som en grundlæggende.

Hvordan kan beregne data i praksis? Teoretisk skulle tættest på det faktiske antal skader mål for den relative hyppighed af skade. Dette tal er opnået som summen af mængder af alle disse sager, i en vis periode af arbejdstiden. Sådan periode kan for eksempel være et år eller et forudbestemt antal driftstimer. For arrangementer, hvis frekvens er forholdsvis sjældne, tidsperioden er mere bekvemt at tage længere tid - for eksempel svarende til tiende.

Forudsat et sikkert arbejdsmiljø - hvordan det gøres

I vores land, er der begrebet faktor sværhedsgraden og hyppigheden af ulykker. Selvfølgelig hver specifik produktion har sine egne forhold og betingelser for arbejdskraft. Men på samme tid, sørge for sikre arbejdsforhold på arbejdspladsen - en ganske typisk proces.

Essensen af det - i identifikationen af farlige og skadelige faktorer i produktionen, analyse og risikovurdering og -styring af sidstnævnte. Således sikres, at den vigtigste faktor af produktionen, som en sikkerhed, henviser til de grundlæggende og meget vanskelige tekniske, videnskabelige og organisatoriske problemer indgår som en del af komplekset af arbejdskraft beskyttelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.