SundhedMedicin

Semantisk differentieret

Semantisk forskellen - en metode udviklet af amerikanske psykolog Charles Osgood at måle konnotative betydning af ord, ting, ideer, kulturelle værdier. Det bruges i forskellige sociologiske undersøgelser, også i marketing, forskning, brugeroplevelse, terapi.

Der er to værdier af sproglige enheder (ord): denotative og konnotative. Denotation - en leksikalsk sin værdi. Konnotation - suggestivt indhold. For eksempel overveje ordet "tiger" eller "ørn". De repræsenterer dyr, men deres konnotative betydning - styrke, kraft.

I begyndelsen af 1950'erne, Charlz Osgud og hans kolleger brugte en synonymordbog "Roget s Thesaurus" til at producere en bipolar skala, afhængigt af de semantiske modsætninger: "god-dårlig", "hurtig-langsom", "clean-dirty", "værdifuld-værdiløs "" just-uretfærdig "" soft-hårde "og så videre. Osgood kaldet skalaen som følger: semantisk forskellen, da de er differentieret på grundlag af forholdet mellem intensiteten af den subjektive forståelse af de menneskelige konnotative betydninger af ord.

Forskerholdet var i stand til at bruge den aktiverede mens computerteknologi og faktoranalyse til at udforske store datamængder ved hjælp af mange "dommere" (almindelige mennesker opfordret til at udtrykke deres holdning), der evaluerede mere end tusind ideer på mange skalaer, semantisk differentiale. Resultatet var opdagelsen af semantisk rum - der er tre grundlæggende måling af holdninger, hver i deres sociale miljø, uanset sprog eller kultur. Efterfølgende eksperimenter med mange forskere rundt om i verden har bekræftet gyldigheden af den semantiske rum og hans tværkulturel gyldighed.

Semantisk differentiale måle folks reaktioner på stimulus ord og begreber i forhold til de estimerede koefficienter i bipolære skalaer visse verbale Antonymer i hver ende af skalaen.

Efter studier konnotative betydning mange begreber, har Charlz Osgud og hans kolleger identificeret tre grundlæggende anslået syv-trins-skalaen: "vurdering", "magt", "aktivitet":

- God _3 ___ __ 2 __: __ 1 __ __ __ 0: 1 ___ _-: __ __- 2: __- 3__Plohoy;

- Kraftig _3 ___ __ 2 __: __ 1 __ __ __ 0: 1 ___ _-: __ __- 2: __- 3__Slaby;

- Aktiv _3 ___ __ 2 __: __ 1 __ __ __ 0: 1 _- ___: __ __- 2: __- 3__Passivny:

"0": forholdet mellem neutral, "1" - "lille", "2" - "helt", "3" - "ekstremt".

Som regel en person bliver interesseret i nogle af de begreber, såsom "Red China" og bede ham om at vurdere på en række skalaer. For at analysere sammenslutning af de enkelte skalaer kan kombineres på forskellige måder.

semantisk differensmetoden bruges til mange årsager.

Bipolar adjektiviske par - enkle, omkostningseffektive middel til at gøre det muligt at opnå bestemte data, baseret på en subjektiv forståelse af mennesker konnotative betydninger af ord. Disse tre dimensioner, synes at danne en slags "sociale og følelsesmæssige egenskaber" af mennesker.

I psykologi, er semantisk differentieret anvendes i klient-centreret psykoterapi til definitionen af "selvopfattelse". Andre anvendelser af metoden til semantiske forskellen - markedsundersøgelser, analyse af medier, sociale forskning, især de produkter, virksomheder, mennesker, billedet af, som skal analyseres.

For semantisk forskellen kræver kyndige respondenter. Hertil kommer, at de har en god forståelse af sproget for at kunne "forstå" hans fineste forskelle. Som regel er det ikke egnet til børn, men der er en voksende opfattelse af de studerende på lærerens diagnose metode semantisk differentiale. Værktøjet giver interessante resultater i grænseområdet mellem lingvistik og psykologi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.