HjemlighedGør det selv

Sådan skrues boltbolten og lader den stå helt

Hver gang, når man nærmer sig enhver mekanisme, der længe har krævet inspektion og vedligeholdelse, er ejeren ubehageligt at ridse bagsiden af hovedet. Udenfor er mekanismen som regel allerede forkælet med rust, og sikkert er alle forbindelserne stramt optaget. Og så hver gang, før skruen skrues af. Hele jagten på arbejde kan afvises!
Og hvad der skete er dette. Når bolten blev strammet, blev den nødvendige tæthed ikke opnået, fugt ind i den gevindforbindelse , og reaktionen af vand med jern i nærværelse af oxygen gav hydreret ferrichydroxid, det vil sige rust. Hun scorede en udskæring, krydset fastgjort. Nå, hvordan skrues boltbolten ud, hvis forbindelsen ikke er spundet i årevis?

Til at begynde med kan du forsøge at opløse rust. Dette er godt udført af glycol - et stof indeholdt i frostvæske eller bremsevæske. En fugtig klud er anbragt på den fastholdte udskæring, glykolen trænger ind i rusten, løsner den og skruer den rustede skrue straks bliver lettere.
I parafin tråd trænger godt petroleum, og endda et opløsningsmiddel af hvid ånd. Derfor er håndværkere fra bilværksteder i vanskelige situationer brug for at bruge WD-40 aerosol, halv-sammensat af hvid spiritus. For at væsken skal kunne trænge ind i tråden, kan du trykke let på det over boltens hoved. Vent ikke mere end 10 minutter.

Og der er stadig en videnskabelig måde at skrue boltbolten af. Omkring boltens hoved er det nødvendigt at bygge en kant af plasticin eller voks, læg lidt zink inde og hæld svovlsyre. Hun vil ikke have tid til at fastgøre fastgørelserne, fordi hun straks vælter på rusten og reagerer med zink, begynder på overfladen for at genoprette jern. Den kemiske reaktion vil bogstaveligt talt rense rusten fra tråden.
Hvis det ikke virker, kan du ty til at opvarme bolten, så har du brug for en gasbrænder (eller et loddejern). Bolten opvarmet til ca. 230 grader skal afkøles. I processen med opvarmning / afkøling vil den ændrede geometri af metalen ødelægge rusten, således at trådene frigives for at trænge ind i væskesmøremidlerne. Og så er der ingen problemer med, hvordan skruen løsnes, skal det ikke være.

Når der afskrues, skal der være et kvalitet, pålideligt og testet værktøj i din hånd. Selvfølgelig, ikke lavet i Kina. Karbidnøglerne er ineffektive i et sådant tilfælde - få de knuste hoveder af boltene og de nedadgående hænder fra forstyrrelserne. Brug nakidnymi nøgler og hoveder. Skru bevægelserne frem og tilbage, spinner, som om du skærer en tråd eller trækker en fastkørt bil ud af mudderet. I dette tilfælde vil indtrængen i smøremidlet blive øget.

Der er også mere radikale og ekstreme måder at skrue boltbolten af. Først skal du trykke på boltens hoved fra oven med en hammer - dette vil ødelægge rustens struktur. Brug derefter en mejsel eller en stærk skruetrækker og en hammer ved at trykke alle kanterne på hovedet skiftevis og styre stødene langs omdrejningsaksen. I de fleste tilfælde skal den stædige bolt bøje sig og vride.

Og den sidste. Når du skruer bolt igen, skal du ikke glemme grafitfedt, fast olie eller motorolie. Så i lang tid vil ingen korrosion være noget skræmmende i lang tid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.