LovenStat og lov

Artikel 260 i LC RF. Årlig ferie for gravide kvinder

Enhver kvinde inden dekretets begyndelse eller efter ham kan tage en ordentlig ferie. Grundlaget for dette kan tjene som forskellige familieforhold, uvæsentligt velvære eller et simpelt ønske om at slappe af. Artikel 260 i LC RF tillader hver gravid kvinde eller allerede er blevet mor til at tage orlov, og arbejdsgiveren er forpligtet til at tildele tid til dette.

Gravid under beskyttelse

Arbejdskodeksen indeholder en hel del artikler, der garanterer beskyttelse for gravide og kvinder, der rejser børn.

Specielt regulerer artikel 260 i LC RF muligheden for at arbejde kvinder i stand til at vælge tidspunktet for den næste ferie med udgangspunkt i ferieplanen i organisationen.

En kvinde kan hvile:

 1. Lige før du går til dekretet.
 2. Efter dekretet.
 3. Under barselsorlov. Denne mulighed, selv om den har, er ikke at foretrække, fordi i dette tilfælde mister kvinden sin ret til sociale ydelser.

Retten til en kvinde, der venter på et barn at tage en ferie, er foreskrevet i artikel 260 i LC RF. Årlig ferie til gravide leveres af:

 1. Permanent ansat, inden han pålægger dekretet eller når som helst efter skemaet for virksomhedens ferie.
 2. Til den eksterne deltidsansatte ved fremlæggelse af certifikatet om ydelse af lignende ferie på det grundlæggende arbejdssted. Medarbejderen skal fremlægge en kopi af ordren eller et uddrag af ferieplanen.
 3. En arbejdstager, der arbejder i deltidsarbejde i henhold til ferieplanen.

Yderligere ferie

Ud over standard årlig hvile tillader artikel 260 i LC RF en arbejdende gravid kvinde at tage ekstra ferie. Men denne form for ferie er ikke karakteristisk for alle erhverv. Tag det kan kvinder:

 • Arbejde i organisationer med skadelige såvel som farlige forhold (den rette hvileperiode er 7 dage);
 • Hvem har en ikke-standard arbejdsplan (hvileperioden er 3 dage);
 • Har en særlig karakter af arbejdet (hvileperioden bestemmes af den russiske føderations regering).

Derfor har en kvinde, der forventer et barn, ret til ikke kun at have standardlov, men også for ekstra hvileperioder i henhold til lovens normer og de lokale handlinger, der er vedtaget i organisationen . Faktumet om at give yderligere hvile skal specificeres i arbejdsaftalen med alle medarbejdere.

Til lov forbyder loven at erstatte orlov, som en gravid kvinde tager til monetær kompensation for ubrugt hvile.

registrering

For at ordentligt arrangere en ferie skal du følge følgende algoritme:

 1. Skriv en ansøgning om lovlig ferie. Grundlaget for dokumentet skal være artikel 260 i LC RF. Dette er gjort, så arbejdsgiveren ser kvindens bevidsthed om hendes rettigheder. Og desuden vil henvisningen til artiklen i koden ikke tillade at benægte en kvinde, hvis denne orlov ikke blev brugt tidligere.
 2. Giv et graviditetscertifikat.

Hvis orloven allerede er brugt op til et bestemt tidspunkt, har medarbejderen ikke ret til at tage det igen.

Når det er rentabelt at slappe af

Artikel 260 i LC RF med kommentarer tillader en arbejdende gravid kvinde at tage orlov før eller umiddelbart efter dekretet. Men hvornår er det mere rentabelt at gøre dette? For at besvare spørgsmålet er det nødvendigt at se på de perioder, som feriepenge beregnes for:

 1. Løn for året, som blev betalt til den ønskede hvile.
 2. I mangel af indtjening for den angivne periode er det foregående år taget.

Hvis månens løn i regnskabsåret før tidspunktet for indførelsen af dekret var uændret, ville den gennemsnitlige daglige indtjening være uændret.

Fra økonomiens synspunkt er det kun lønligt at gå på ferie efter dekretet, når de i de sidste fire måneder før dekretet modtog en månedlig bonus, som indgår i beregningen af feriepenge. Derfor forhøjes præmierne den gennemsnitlige daglige indtjening for den periode, der indgår i feriepenge.

I andre tilfælde er medarbejderen bedre end selv at vælge tid til at forlade på orlov, baseret på familieforhold og personlige ønsker.

Garantier for gravide kvinder

Artikel 260 "Garantier for kvinder i forbindelse med graviditet og fødsel ved fastsættelsen af ordren for ydelse af årlig ferie" indeholder flere typer garantier:

 • Den uundgåelige ret til en kvinde, der venter på, at et barn tager lovlig ferie i løbet af de første 12 måneders ansættelse indtil udgangen af seks måneders arbejde i et bestemt selskab
 • En gravid kvinders uforanderlige ret til at tage orlov for et af de følgende år, ikke med vægt på ferieplanen, men på det tidspunkt, der er angivet i denne artikel.

Kommentarer til artiklen

Lad os overveje de vigtigste forklaringer til artikel 260 i LC RF:

 1. Tager del 2 af art. 122 TC er muligheden for at tage orlov opstået efter seks måneders fast arbejde, og i del 3 i denne artikel etableres kategorier af arbejdstagere, der er en undtagelse, herunder gravide kvinder.
 2. Arbejdslovgivningen giver gravide kvinder to grundlæggende garantier for pleje i årlig ferie (diskuteret ovenfor).
 3. Lovgivningen fastlægger de perioder, hvor en kvinde kan tage orlov: før levering, efter at hun forlader dekretet, umiddelbart efter fødslen. Samtidig er tidsfristen ligegyldig.
 4. Arbejdsgiveren skal tage hensyn til ovennævnte kendsgerninger, når han udarbejder ferieplanen. Samtidig kan en kvinde bruge orlov, hvis hun forlod dekretet tidligere, og arbejder også under et dekret hjemme eller en deltidsdag.
 5. Forladelse kan kun ydes på grundlag af en ansøgning fra medarbejderen.

Tag en ferieboks og den person, der har vedtaget barnet, faderen, der bringer barnet alene op, værgen. Hvis ægtemanden ønsker en gravid medarbejder, kan der gives tilladelse til ham under hans hustrus dekret uanset arbejdsgiverens arbejdsperiode.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.