Mad og drikkeMadlavningstips

Sådan rengøres sterlet, skæres og koges

Sterlet er ikke en hyppig gæst i vores køkken. Du finder det ikke i store mængder på butikshyllerne. Men hvis du pludselig har held og ønsker at forkæle dig selv med en vidunderlig fiskeskål, skal du først lære at rengøre sterlet.

Unik fisk

Sterlet tilhører familien af stær. Den lever i ferskvandsfelter og er fiskens mest værdifulde genstand. Sterlet kan findes i denne eller denne mængde praktisk talt i enhver flod i nord og i den centrale del af Rusland. Dets kød kaldes ofte rødt, men det er ikke fordi det er af en usædvanlig farve. Bare i gamle dage i Rusland kaldte de alt smukke, sjældne eller dyre. For eksempel en rød pige, røde varer, en rød sol. Sturgeon kød er virkelig lækker og også usædvanligt. Eksperter siger at der er absolut ingen kulhydrater i den. Dette gør rød fisk til en fremragende mulighed for diæt for diabetikere. Og der er meget lidt fedt i det. Denne funktion er til stede for dem, der har et problem med at være overvægtige. Du skal bare vide, hvordan du skal rense sterlet og forberede det korrekt. En vidunderlig fisk var meget glad for russiske tsarer. Måske er det derfor nogle gange kaldt "royal".

Så lad os snakke om, hvordan man rengør sterlet.

Grundlæggende kulinariske tricks

Dem, der ønsker at forstå, hvordan man rengør sterlet, skal du først lære mere om denne fisk. Den første karakteristiske egenskab er, at den har næsten ingen skalaer. Der er kun få knogleformationer i form af scutes, arrangeret i rækker langs kroppen, fra hoved til hale. De kaldes nogle gange "fejl". Ved forarbejdning af slagtekroppen fjernes de først. Resten af sterlet hud er ret tæt og næsten nøgne. For det andet har hun absolut ingen knogler. Der er kun bruskformede formationer, der ligner rygsøjlen. Dette forenkler forarbejdningsprocessen meget. At spise sådanne fisk er let og sikkert. For det tredje strækker hovedkroppen fra halen til hovedet en særlig vene, som kaldes en vizier. Det indeholder stoffer, der er giftige for mennesker. Derfor skal du forsigtigt trække det ud, når du skærer sterkekroppen, og forsøger ikke at beskadige den. Ellers skal kød kastes væk. Han kan ikke blive spist.

Forskellige muligheder

Ofte kan man fra siden høre, at en eller anden fisk skal tilberedes på en bestemt måde. Der er en mulighed, som fuldt ud afslører alle kvaliteter og fordele ved sorten. Noget anderledes - sterlet. Sådan rengøres og koges det, det betyder ikke noget. Enhver mulighed i sidste ende vil synes bedst. Denne tilsyneladende almindelige flodfisk er god, fordi det endda "et komplet nul i madlavning" vil kunne forberede et rigtigt mesterværk. Det er godt i enhver form. For eksempel, som den første skål, er det ret nemt at forberede et øre fra en frisk sterlet. Du kan kombinere det med enhver anden fisk (burbot, siger) eller for skarphed at fylde med champagne. Resultatet vil være lige så godt. Som en anden skål kan sterlet koges til et par, stegt, bagt med grøntsager og krydderurter eller lagt i duftende tomatsnødesauce. Det forbereder også gode snacks. Oftest er det kølet kogt fisk med svampe eller en gelé af ølbrød med kaviar. Uanset hvilken mulighed den nybegynder elskerinde vælger, kan hun være rolig og helt sikker på, at ikke en enkelt udslætshandling kan ende med at forkæle det færdige måltid.

Indledende behandlingsstadium

Behandlingen af enhver fisk begynder med overflade rengøring. I de fleste tilfælde mener vi fjernelse af slim, som dækker produktet udefra og forhindrer yderligere operationer. Det næste trin er den mekaniske behandling af det øverste lag af huden. Oftest er fisken dækket af skalaer. Den skal fjernes, før man går videre til hovedskæringen. Og hvordan man rengør sterlet fra skalaerne? Hun har en vis forskel fra andre sorter i denne sag. Denne fisk, som allerede nævnt, har slet ingen skalaer. Kendskab til alle plader erstatter små knoglevækst, som ofte kaldes "bugs". De er anbragt i fem rækker af slanke kæder langs hele kroppen af fisken: den ene på hver side, to på maven og den ene - den største - på bagsiden. Den øverste række er skåret af med en skarp kniv, og de andre skrapes som almindelige skalaer. For at gøre dette kan du bruge en speciel enhed (scraper) eller en lille stump kniv. Det vigtigste er at gøre alt langsomt og meget omhyggeligt for ikke at blive såret.

Hovedret af fiskeri

Hver skål, kogt af fisk, giver en bestemt måde at forarbejde den på. For eksempel bør slagtekroppen beregnet til stegning helt rengøres. Fjernet finner, hoved, skalaer, gæller og alle insider. Sekvensen af skæreprocessen påvirkes også af fiskens udseende. Der er en række væsentlige træk. Og hvad skal du gøre, hvis du har brug for at lave et øre fra stærk fisk? For eksempel hvordan man rengør sterlet til et øre? I dette tilfælde har du kun brug for:

  1. Afskær halen. Det kan kasseres, da det ikke bliver nødvendigt til madlavning.
  2. Adskil hovedet. Ryd det ud af indersiden, skær galdene ud og skyll godt med vand.
  3. Skær hovedbenets vækst på bagsiden. Fjern forsigtigt de resterende rækker af "bugs" med en rive eller skraber.
  4. Åbn din mave og træk forsigtigt vizieret ud. Prøv ikke at beskadige det, så du behøver ikke at smide alle fiskene ud.
  5. Fjern indtagene, undtagen fedt og kaviar.
  6. Det resterende slagtekrop skæres over med mellemstore mellemstykker (5-6 centimeter).

Nu kan du opbygge en ild og begynde at lave mad.

Rådgivning fra fagfolk

For at gøre opskriften ikke kun velsmagende, men også smuk, er det bedre ikke at vise initiativ, men at følge praktiske råd fra erfarne specialister. For eksempel skal du forberede en fyldt sterlet. Det ser ud til at intet kompliceret. Men spørgsmålet opstår straks: Hvad er den bedste måde at gå videre i denne sag? Hvordan man korrekt rengør sterlet, så var det praktisk at sprede det? Faktum er, at huden skal forblive hel. Derfor kan du ikke bruge en kniv til at fjerne skælen. Og hvordan skal man være? Udgangen er meget enkel. Behandling udføres som følger:

  1. At feje fiskens mave og fjerne vizier sammen med alle insiderne.
  2. Kogt kogt vand, slip det i et stykke tid i en gryde med varmt vand. Efter denne foreløbige behandling blødgør "bugs", og de kan nemt fjernes ved at trykke med fingrene.

Nu er det kun nødvendigt at fylde fiskens mave med hakket kød, rul det i en rulle og fortsæt med at lave mad i overensstemmelse med opskriften. Denne metode er meget bekvem for dem, der er bange for at bruge skarpe genstande i deres arbejde og foretrækker en sikker mulighed.

Ikke-standardindstillinger

Processen med at skære fisk halvdelen garanterer kvaliteten af den tilberedte skål. Hvis du ikke helt fjerner indersiden, beskadiger huden mange steder eller deformerer kødet, vil resultatet være et grimt rod, som vil overvinde ethvert ønske, selv for at prøve delikatessen. Især hvis denne fisk er en sterlet. Hvordan man renser det, vidste de endda under tsar Ivan the Terrible. Selv da brugte kogekogerne specielle tricks. For eksempel fjerne overfladen slim er ikke svært, hvis du drys saltet. Så skal du vente lidt, indtil det klæber godt, og skyll derefter bare med vand. Fremgangsmåden til fjernelse af visiret kan også udføres på forskellige måder. Det er nok at lave et lille snit langs højderyggen, og så fra oven eller fra indersiden skal du tage den op med en almindelig gaffel og langsomt trække den ud. Hvis fisken er meget stor, så kan du først klippe den i stykker og forsigtigt fjerne den skadelige stribe fra hver del. Det er også praktisk, fordi sterlet kød er meget ømt, og skære det efter madlavning vil være meget sværere.

Retter til festbordet

Til en særlig fest af værtinden vælger de normalt retter, der ikke kan tilberedes hver dag. For eksempel kan nytårets bord serveres steur eller sterlet. Sådan rengøres og skæres en sådan fisk? Nå, fjern "bugs", vizier, insider og gæller. Og hvad er næste? Her afhænger alt af kokens fantasi. For det første kan du simpelthen forberede kadaverne indpakket i folie sammen med citronen og løgene, og læg den derefter på en bageplade og læg i ovnen i 50 minutter. Temperaturen er bedre indstillet til 200-210 grader. Pak derefter folien af og send fisken tilbage til ovnen i yderligere 10 minutter. Nu kan det færdige produkt lægges på en skål og dekoreres. Huden med en sådan fisk fjernes med en håndbevægelse, og kødet kan let tages med en normal gaffel. For det andet vil en god mulighed for ferien være bøf fra sterlet. For at gøre dette, med en renset kadaver, skal du først fjerne huden. Mariner derefter kød med løg, krydderier og citron, og læg dem på grillen og grill dem i 5-7 minutter, indtil de er kogte. En fremragende mulighed, hvis du overvejer at tiden, som altid ikke er nok, vil det tage en smule, og resultatet vil helt sikkert glæde alle gæster.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.