Åndelig udviklingReligionen

Reverend Angelina fra Serbien (Brankovic). Navnedag Angelina

Ikke alle ved, men Angelina er et sjældent og meget smukt ortodokse russisk navn af græsk oprindelse, som oversættes som "messenger" eller "messenger".

Men inden vi besvarer spørgsmålet om hvilken dag Angela Angelina af hvilket nummer fejres, skal vi dykke ind i helgenes historie med dette navn og finde ud af, hvad hun blev berømt for. Dette var navnet på den serbiske prinsesse, som var gift med en blind mand og tilbragte meget tid i eksil.

Serbiens ærede Angelina (Brankovic)

Før vi ved, hvornår de orthodoxe navedage for Angelina fejres, vil vi lære nogle detaljer om livet af Angelina i Serbien. Hendes navn er Brankovic. Det tilhørte en gammel familie af herskerne i Montenegro, som pludselig faldt under tyrkerne.

En lille tid vil passere efter det berømte Kosovo-slagsmål fra 1389, da den 25.000 stærke serbiske hær sammen med sine allierede vil blive besejret af den 40.000-stærke hær af tyrker.

Navn Angelina - en meget vigtig dato, med hendes navn er forbundet med mange hellige navne og begivenheder, fordi hun overlevede sin mand og to sønner, de alle blev opført som hellige.

Saint Stefan den Blinde

Hendes mand var den sidste serbiske hersker Stephen Blind, med hvem hun var gift i 1461. Han blev beskrevet som en værdig og klog mand, der kendte Bibelen godt. Han var ikke blind fra fødslen, dette blev forudset af en hel begivenhed.

Da hans søster Maru kom ind i haremet til den tyrkiske sultan Murad II, tog Stefan med hende til Tyrkiet med sin ældre bror. Der blev de mistænkt for sammensværgelse og blinde.

Mara

Med Mara er en anden meget overraskende historie forbundet, hun blev - den dronning af Serbien - den eneste kvinde, der kom ind i Athos. Det var hun, der kom der for at formidle de helligdomme, som blev fanget af tyrkerne i Konstantinopel.

Der er en sådan tradition, at himmelens dronning sig selv og protestanten af klosterkirken Athonite kloster advarede hende om ikke at komme ind i det hellige land. Mara adlyder og overførte alle gaverne gennem ædle mennesker og sejlede derefter.

udvisning

Men lad os vende tilbage til Serbien, deres regent Stefan Blind var ikke i magten for længe. Han blev snart forfalsket, og han blev tvunget til at flygte fra sin landsmænds vrede. Sammen med sin familie gik han først til Albanien og derefter til Italien, hvor han boede i 10 år. Angelina var altid med ham, i løbet af denne tid fødte hun tre børn: Juraj og Jovans sønner og datter Maru.

I 1476 forlod Stefan ingen vilje, men begyndte at spørge sin kone Angelina og børn fra folkene i den sicilianske by Ragusa, hvor de derefter boede.

I 1486 formåede den ungarske hersker at flytte Angelina til Ungarn i landsbyen Kupinovo, hvor hun var i stand til at transportere sin mands kiste. Ifølge legenden, hvor mandens kiste blev bragt til templet, blev en hunchbacked mand helbredt . Den blinde Stefans relikvier var uforgængelige, og hans navn blev hellig.

Sønnenes fædre

Angelina Jurajs ældste søn blev først styret af ungarske serbere og endda gift med Isabella - en italiener og en slægtning til den ungarske dronning Beatrice, men da brød ægteskabet op af religiøse grunde. I 1497 tog Djuraj monastiske løfter med navnet Maxim.

Derefter gik magten til sin yngre bror Jovan, men han døde snart (i 1502). Han havde ingen arvinger, da hans kone Elena Yakshich (den uomskårne slægtning til den russiske tsar Vasily III) kun gav ham døtre. Han blev også rangeret som en helgen.

Efter Jovan Angelinas død sammen med Maxim flyttede til Wallachia (nu er det rumænsk land). De tog med dem de hellige relikvier af Stefan og Jovan.

Maxim begyndte klogt at styre Wallachias Kirke og kunne forene de warralske fyrster i Wallachia og Moldavien og også skabe det første trykkeri.

Senere vil han modtage rækkefølgen af Storbyen i Beograd-Sremsky og oprette det berømte klosterkloster Krushedol, hvor han vil blive begravet i 1516.

Navnedag Angelina

Nu kommer vi endelig til det vigtigste. Men lidt mere information er nødvendig for at give et komplet svar på spørgsmålet om, hvornår Angelinas fødselsdag er.

Efter sin anden sønns død gav Angelina alt, hvad hun havde for de fattige og tog også monastiske løfter, og i slutningen af hendes liv blev abbess af klosteret ved siden af Krushedol. Hun var engageret i opførelsen af kirker og velgørenhed og bad altid om hjælp fra klostrene til den russiske tsar Vasily III, som hun aldrig nægtede. I 1520 gik hun fredeligt til Herren. Relikvierne af hele sin hellige familie blev lagt i hendes kloster.

Men i 1716 brændte tyrkerne dette kloster og relikvierne blev ødelagt. Men nogle dele forblev, og de er nu opbevaret i den restaurerede bolig af Krushedol (Serbien).

På den ortodokse helgenes navnedag fejres Angelina den 14. juli og 23. december.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.