Nyheder og SamfundBerømtheder

Prins Svyatopolk Izyaslavich. Indenlandske og udenrigspolitik under regeringstid af Svyatopolk

Studere Princes vitale funktioner, der regerede byer Kiev Rus (Kiev, Novgorod, Chernigov, Vladimir-Volynskii) og andre historikere udført parallelt som relaterede kommunikation og personlige egenskaber påvirker dannelsen af en stor stat Kiev Russ.

Svyatopolk Izyaslavich længere husket som efterkommere af den, som gør udenrigspolitik, har gjort lidt for enheden i staten.

Stamtavle Svjatopolka Izyaslavich

Svyatopolk (døbt Michael) blev født 8 November, 1050 Hans far Izyaslav Yaroslavich var prinsen af Kiev. Hvem er moderen, ikke kendt med sikkerhed. Ifølge nogle kilder, var det konkubine af sin far, ifølge andre kilder - datter af den polske konge Mieszko II - Gertrude.

Svjatopolka far var en gennemsnitlig søn af Yaroslava Mudrogo, og den svenske prinsesse Ingegerd (Irene ved dåben).

Izyaslav prins af Kiev Svyatopolk da hans søn var 19 år gammel, og han fik ham til at herske i Polotsk i 1069.

Historisk periode Kievan Rus efter død Yaroslava Mudrogo betragtes vag tidspunkt, hvor Svyatopolk Izyaslavich og andre prinser var konstant i krig med hinanden og Polovtsy.

Begyndelsen af regeringstid

Den regeringstid hans søn Izyaslav Polotsk varede kun 2 år, hvorefter han skulle forlade byen og vende tilbage til sin far i Kiev, som den tidligere sogn biskop genvandt byen.

I årene 1073-1077 Sviatopolk med hans far var i eksil, og efter Izyaslav igen begyndte at regere i Kiev, gav sin søn Novgorod, som han regerede indtil 1088. Med 1089 på 1093 han regerede i Turov. Død af den sidste af de sønner Yaroslava Mudrogo har ført til, at regeringen i Kiev havde at gå til sin ældste barnebarn - Svyatopolk.

Mens folk i Kiev ønskede at udelukke dem, Vladimir Monomakh, den yngste barnebarn af Yaroslav, han ønskede ikke at bryde loven og opfordret til at tage Svjatopolka fyrstelige trone. Så i 1093 blev han prinsen af Kiev.

Kampen med Polovtsy

Board Svyatopolka Izyaslavicha i Kiev varede mellemrum fra 1093 med 1113, og forblev i hukommelsen af de mennesker, som en vag og dårligt tid. I det første år viste sig at være en kortsigtet hersker over det nye prins, en dårligt forstået situation Kievan Rus' i udenrigspolitikken.

Mens Svyatopolk Izyaslavich overtog tronen, Polovtsian horde gik i krig mod Rusland. Men efter at lære om den nye prins, sendte ambassadører i verden, og forskellige krav for dens indgåelse. Prins lyttede ikke til rådgivning af de boyars, der var rådgivere i løbet af sin far og onkel, og agt kravene fra deres krigere, der kom efter ham fra Turov, som er indgået efter tilbageholdelsen.

Denne beslutning markerede begyndelsen af katastrofer, der ledsagede den samlede bestyrelse af Svyatopolk. Polovtsy gik i krig, og selv om prinsen afviste budbringere, og tilbød fred, var det for sent. Med truppen kun 800 soldater, kunne han ikke modstå Polovtsian prins.

Efter at have lyttet til sidst Kiev boyarerne Sviatopolk bad om hjælp fra Chernigov Prins Vladimir Monomakh. Han kom ikke alene, og kaldte med sin bror Rostislav med et hold. Men selv samledes tropperne sammen, opdagede de, at deres antal er meget ringere end Polovtsian tropper.

Når de to hære mødtes på forskellige bredden af floden Stugna foreslog Vladimir til at indlede forhandlinger med Polovtsy, men Svyatopolk ikke lytte til råd og besluttede at kæmpe, som viste sig at være ødelæggende for Rus. Svyatopolk flygtede med resterne af sin hær i Trepol og derefter i Kiev.

Vladimir Monomakh i denne kamp mistet en bror, og de fleste af vagterne og boyars og vendte tilbage til Chernigov i stor sorg. Cumans invaderet og plyndret landet nord for Kiev og ødelagde byen Torchesk, opfange alle sine indbyggere i fangenskab.

Kun i 1094 Svyatopolk Izyaslavich, under hvis regeringstid begyndte med store tab, sluttede fred med Cumans ved at gifte datter af de mest indflydelsesrige Khan - Tugorkana.

Rådet for Liubech

Kampen for Fyrster Chernigov og Novgorod arv førte til konstant strid og blodsudgydelse, har vi endnu ikke besluttet at gå sammen regenterne og at afvikle alle de spørgsmål i verden. I 1097 i Liubech vi mødte barnebarn af Yaroslav Wise: Svyatopolk Izyaslavich, Vladimir Monomakh, David I., Oleg og hans bror David og Vasilko Rostislavich.

Formålet med mødet var at forene de Fyrster Kievan Rus' mod ydre fjender og tildelt hver af dem som arv, som de er berettiget i henhold til loven. Dette blev gjort, så magthaverne ikke hævde på grund af hinanden og ikke foretage krige internecine.

Alle var enige om fordelingen af jorden, og dem, der vil herske og hvor. Princes kyssede korset som et tegn på, at de er enige med beslutningen, og lovede ikke at bryde det. Og alle enige om, at stå sammen imod dem, der overtræder ed.

Afgørelsen fra kongressen var af historisk betydning, som tydeligt viser den interne fragmentering af Kievan Rus i separate uafhængige fyrstedømmer, klar til at deltage i tilfælde af en ydre trussel. Alt dette har påvirket forholdet mellem prinsen og ændrede det kun døden Svyatopolka Izyaslavicha og kom til magten Vladimira Monomaha.

Kongressen i Vitecheve

Sviatopolk overtrådt ed i Liubech, lytte til David vildledende tale, der var jaloux brødre kornblomster og Valadar Rostislavich. Kornblomst inviteret til hans fødselsdag, Sviatopolk tillod David blinde ham og bringe i Vladimir.

Denne handling ophidsede alle boyarerne og fyrster, som sådan snigende brutalitet endnu ikke var blandt dem. Vladimir Monomakh opfordrede andre medlemmer af Kongressen af brødrene Oleg og David Svyatoslavich og gik til Kiev.

Magtkampene er sket kun fordi beder om Kiev og den russiske jord kom stedmor Vladimir. Princes krævede, at Sviatopolk gik i krig med David Igorevich, som han gjorde i 1099

Efterfulgt efter krigen førte til en ny kongres, som blev afholdt i 1100 i Vitichevske. Dens resultat var tiltrædelse af Vladimir-Volyn Svyatopolk at lande.

Dolobsky kongres

Dolobsky kongres i 1103 blev udnævnt Vladimirom Monomahom, at tage råd med Kiev prins på behovet for at føre kampagne mod Polovtsy. Svyatopolk Izyaslavich, indenrigs- og udenrigspolitik, som på ingen måde har bidraget til at styrke Rusland og befrielse fra åget af Polovtsian, ønskede ikke de militære kampagner, citerer et ønske om ikke at kæmpe milits, og at plante.

På et møde ved søen Dolobskogo, på venstre bred af Dnepr, Vladimir holdt en tale, hvori han opfordrede til, at før såning bør styrkes grænser, ikke fjender øde landsbyer og afgrøder brændt.

Han overbeviste og holdere, og Svyatopolk i nødvendigheden af krigen mod Polovtsy. Så begyndte en kampagne mod Rus angribere.

Vandring Polovtsev

Lanceret i 1103 blev den første militære aktion af foreningen af Fyrster Kievan Rus mod Polovtsian Khans. Der varede mere end 7 års konfrontation mellem de to hære har ført til, at hver ny kamp rusichi scorede en knusende sejr.

Afgørende slag blev en kamp marts 27, 1111, når de Polovtsian tropper ikke overleve stormløb af voldsomme russiske tropper, og flygtede. Princes med rige bytte hjem.

Koner og børn Svjatopolka

På den første hustru Svjatopolka historikere ikke ved noget, men i dette ægteskab blev født:

  • søn Yaroslav (1072-1123) - på forskellige tidspunkter af Prins Vladimir-Volyn, Vyshgorod og Turov;
  • datter Anna (1136 sind.);
  • datter Sbyslava (d 1111.);
  • Predslava datter.

Hans anden hustru var datter af Khan Tugorkana, dåb Elena. Fra dette ægteskab blev født:

  • Bryachislav (1104-1123);
  • Izjaslav (døde i 1127.);
  • Maria (d. Efter 1145).

Ældste søn Svyatopolk var søn Mstislav (d. 1099), født af en konkubine.

Død Svjatopolka Izyaslavich (dato 1113/04/16) har ført til den folkelige opstand i Kiev. Folk utilfredse med regeringstid af den afdøde hertug, krævede tronen Vladimira Monomaha. Kun for at stoppe urolighederne, han enige om at regere i Kiev.

Svyatopolk i historien om Kievan Rus'

Død Svjatopolka Izyaslavich sætte en stopper for den tid af Troubles, som i historien om Kievan Rus kaldt en af de mest blodige og grusomme. Med fremkomsten af regeringstid Vladimira Monomaha engang brækkede statsdannelse var forenet og magtfulde nation.

Eksempel på blodig uro og massive tab af menneskeliv under den kortsigtet og ubeslutsomme Svjatopolka politik blev for efterfølgende herskere i Kievan Rus' advarsel.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.