SundhedSygdomme og betingelser

Plaques i halspulsåren: behandling. Kolesterol plaques: årsager, symptomer

De halspulsårer - skibene, der giver blodforsyningen til hjernen og andre organer i nakken. De passerer gennem området af brystet, halsen, den menneskelige hjerne. Tilfælde, hvor danner plaques i halspulsåren. Behandlingen bør være øjeblikkelig, da denne betingelse kan føre til alvorlige hjerneskader og endda forårsage slagtilfælde.

Processen med dannelsen af plaques i karrene

Normalt arterievæg har en glat struktur. På grund af dette blod gøre godt i alle de indre organer. Under visse betingelser, kar trækker sig sammen, da deres vægge dannes aterosklerotiske plaques. De kan bestå af kolesterol, calcium og andre lipidsubstanser. Med progressiv sygdom, kan arterierne fuldstændigt tilstoppet. Blod forsyning i skallepartiet forstyrret.

Kolesterol plaques i halspulsåren er en af årsagerne til slagtilfælde. I nogle tilfælde, overfladen af en sådan uddannelse bliver ru. Således begynder den inflammatoriske proces sker thrombus som okkluderer arterien, ikke alene, men også migrerer med blodgennemstrømningen.

Trin dannelsen af lipid plaques

Den første fase af processen - lipoidoz. I denne form små lapper af lipider, de har en gullig farve. Med forløbet af sygdommen, er de forbundet til strimlen. Næste (i trin liposkleroz) lipider imprægneret med karvæggen, er selve rammen dannede plaques. Det kan enten være en blød eller en tæt struktur. den sidstnævnte type plak forringe blodgennemstrømning. Den sidste fase - dannelsen af kolesterol plaques kompliceret. Det øgede tryk, forhøjet strømningshastighed - sådanne øjeblikke kan føre til ødelæggelse af integriteten af lipid dannelse. Helt tæt kan fartøjet lumen i tilfælde af calcific plak.

Hvad er årsagerne til forekomsten af kolesterol plaques

Atheroskleroseplaks i halspulsåren vises oftere, når slog allerede, og andre fartøjer af kroppen. Bidrage til denne proces, faktorer som rygning, dårlig kost med en overflod af fede usunde fødevarer. Som sygdommen skrider frem som følge af diabetes, forhøjet blodtryk (hypertension). Fremprovokere stoffer kan cholesterol forøges trombogenese.

Symptomer på sygdomsmanifestationer

Tidlige stadier af sygdommen kan forekomme uden nogen tegn. Men hvis det dannede plak i halspulsåren, udvikling af aterosklerose symptomer er som følger: patienten bliver træg, er der øget svaghed. Også mennesker klager over den ejendommelige prikken, for det meste på den ene side af kroppen. Kunne miste kontrollen over et ben (arm eller ben). Broken hukommelse. En anden plak i halspulsåren og give symptomer: sløret sløret tale, tab og totalt tab af synet på øjet. Og besvimelse kan forekomme.

Hvis du bemærker sådanne symptomer bør straks søge læge. Selv om disse manifestationer af iskæmiske anfald kan forsvinde efter en vis tid, kan de ikke ignoreres. Behørig hensyntagen til overtrædelser af denne art, kan du forhindre et slagtilfælde.

Diagnose af halspulsåren læsioner

Først og fremmest, eksperten lytter til klager, stille spørgsmål om symptomerne og tidspunktet for problemet. Derefter bliver det målte tryk, tildeles ultralyd (med kontrast). Således anslåede vaskulære struktur, blodet flyde deri. Hvis oplysningerne ikke er nok, lægen anbefaler en CT-scanning. Det er også muligt angiografi. Kontrastmiddel indføres, arterien undersøges ved røntgenstråler. De opnåede i sådan en diagnose billeder, alle de strukturelle ændringer i karrene er synlige. Men denne imaging metode anvendes sjældent, fordi risikoen for skader på plak, og alle former for komplikationer er ganske høj.

konservativ behandling

Hvis fundet plaques i carotidarterierne kan behandlingen være medicinsk. Læge ordinerer medicin, der sænker kolesterol - statiner ( "Crestor" "Lipidor" "Zocor"). Også gjort normaliseringen af lipidmetabolismen ( "Clofibrate", "Gemfibrozil," "Fenofibrate"). Specialister med medicin årsag blodtryk til normale parametre. Brugte stoffer, der fører til fortætning af blodet. Dette forhindrer forekomsten af blodpropper. Læger anbefaler en kost ændring i retning af brug af lav-kolesterol fødevarer. Hvis patienten ryger, bør de første symptomer på sygdommen være en lejlighed til at slippe af med en dårlig vane. Mere alvorlige tilfælde af halspulsåren åreforkalkning kræver operation.

Den påvirkede halspulsåre. Platter bortskaffelsesmetoderne

Hvis sygdommen er alvorlig og stor risiko for slagtilfælde, eksperter foretage kirurgi. Kirurgi på halspulsåren kan udføres ved to teknikker. Endarteriektomi involverer et lille snit gennem hvilken udtrukket og kolesterol plak. Det kan udføres under lokal eller generel anæstesi. Efter dette indgreb patienten forbliver på hospitalet i flere dage. En sådan fjernelse af plak i halspulsårerne - en temmelig effektiv og almindelig fremgangsmåde til behandling. Hvis operationen ikke kan realiseres på grund af visse omstændigheder er angioplastik og stenting udføres under lokalbedøvelse. Indføres gennem lårarterien et specielt værktøj - kateteret. Gennem den passerer det nødvendige udstyr til at udføre manipulationen. Angioplastik giver dig mulighed for at udforske graden af beskadigelse af karret, for at genoprette lumen.

Stenting som en fremgangsmåde til behandling af atherosklerose

Stenting - en operation på halspulsåren (samt andre blodkar), der involverer installation af protesen i sin hulhed. En stent er et rør af metal, der består af individuelle celler. Hans vigtigste opgave er at holde arterierne i udvidet form. Således bliver arterien ikke er blokeret, blodcirkulationen i det afvisninger tilbage. En sådan operation for at fjerne plak i halspulsåren udføres som følger. Gennem et kateter i arteria femoralis indtastes kontrast. Regionen, hvilket er over det berørte område er stenten leveret. Produceret sin installation, udjævning af fartøjet. Med billedet på skærmen specialist overvåger operationen. I den afsluttende fase af filteret er fjernet, og stentkateteret.

rehabilitering periode

Hvis kirurgisk været fjernet plak i halspulsåren, behandlingen er nødvendig og i den postoperative periode. Det bør være opmærksom på muligheden for, at behandlingen vil være temmelig lang. Ordinere medicin, der vil forhindre forekomsten af blodpropper. Du skal også et statin. Det er stoffer, der bremser udviklingen af åreforkalkning. Blodtryk bør overvåges nøje. Besøg i en neurolog bør udføre regelmæssigt, især når re-forekomst af symptomerne på sygdommen. Det er værd at huske, at stenten ikke vil helbrede åreforkalkning. Men det kan forhindre slagtilfælde, og en væsentlig forbedring af livskvaliteten.

Folk retsmidler for kolesterol plaques

Hvis diagnosen plaques i halspulsåren, kan behandlingen af folkemusik retsmidler bidrage til at forbedre blodcirkulationen, at udvide antallet af lumen af blodkar. De bruger urter såsom baldrian, Leonurus. De har en beroligende virkning, spile arterierne. Hestekastanje tynder blodet, fremmer normalisering af fedtstofskiftet. Det har en positiv indvirkning og tjørn. Det normaliserer blodcirkulationen i hjernen, stabiliserer hjertefrekvens og blodtryk. Folk retsmidler til behandling af plak, hvis anvendelse viser en positiv tendens - hyben, havtorn. Baseret på hofterne forbereder infusion (under anvendelse af en alkohol). Den gælder midlet 20 dråber flere gange om dagen. Hvis alkohol ikke er muligt, hyben bær simpelthen svejset.

Kendte opskrifter og brug af hvidløg. Det anvendes i ren form, fremstille alkohol tinkturer. Det er bevist, at det stimulerer stofskiftet og har en positiv effekt på lipid metabolisme.

Produkter, der er nyttige , når du slutter fartøjer

At reducere mængden af kolesterol formationer (plak i halspulsåren), bør behandling og forebyggelse gennemsnitlige effekt korrektion. Det er nødvendigt at kende de produkter, som er særligt nyttigt i åreforkalkning. God effekt på blodkarrene har en agurk. Kalium, som er indeholdt i dem, godt for hjertet og nervesystemet. Det har lignende egenskaber og sukkerroer. Denne grøntsagssaft indeholder kalium, magnesium, store mængder af vitaminer. Sænker kolesterol produkt, såsom majsolie.

Også bananer er meget rig på kalium. Det anbefales at bruge dem begge i forhøjet blodtryk og åreforkalkning. Normaliserer blodkemi honning. Han er en mine af nyttige sporstoffer og vitaminer. Eksperter anbefaler regelmæssig brug honning (hvis ingen kontraindikationer, allergi). Du kan forberede en blanding af tørrede frugter. For at gøre dette, knuste tørrede abrikoser, svesker, citron, tilføje et par spiseskefulde honning. Nyttige og boghvede. Også fortjener særlig opmærksomhed seabuckthorn bær. Som indeholder et stof, der forhindrer aflejring af cholesterol. Brug dem i frisk form eller gnides med honning (sukker).

Forebyggelse af forekomst af kolesterol plaques

For at beskytte dig mod sådanne sygdomme, er det nødvendigt at give op med at ryge. Alkohol er også bedst at eliminere (eller væsentligt begrænse). Men fysisk aktivitet er afgørende. Det bør også nøje udvalgt mad. Præference er at give vegetabilske fedtstoffer. For ikke at blive hængende i legemsvæsken (og forøgede ikke tryk), anbefales det at reducere mængden af salt. Er at give og modtage fra stegte fødevarer. Hvis en person lider af diabetes, forhøjet blodtryk, bør lægebesøg have en regelmæssig karakter. For at kroppen var i god form og helbred forblev så længe som muligt, er det vigtigt at undgå stressede situationer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.