HjemlighedHavearbejde

Petunia Gioconda mange-blomstrede snigende kaskade: anmeldelser, fotos, plantning og pleje, vokser fra frø

Der er næppe en mand, der ville have bestået denne vidunderlige plante gør ingen forskel, i hvert fald ikke pause et øjeblik for at beundre den smukke blomstring. På grund af den lette dyrkning og vedligeholdelse, er det blevet en velkommen gæst i næsten alle hjem, i hvert have plot eller dacha. Denne storslåede levende dekoration - lyse, imponerende Gioconda mange-blomstret petunia snigende kaskade.

anmeldelser

Lovers-dyrkere generøst dele sine erfaringer i netværk ved en fortynding på petunia, understrege deres enkelhed og subtil elegance. Ifølge dem, kan man, efter enkle regler, at dyrke denne vidunderlige blomst, der vil glæde med sin unikke skønhed til en hel sommer.

Virkelig en unik plante, der kan tilpasse sig til den meget anderledes klima og enhver jord - mange-blomstret petunia Gioconda snigende kaskade. Anmeldelser er fulde af ros for sin uhøjtidelige i pleje og ekstraordinære blomstring varighed. Fans af petunia anbefale alle til at dekorere en terrasse, balkon eller en seng, er opmærksomme på denne smukke blomst.

oprindelse

Petunia Gioconda mange-blomstrede snigende kaskade (anmeldelser siger det er) i begyndelsen af sin historie, er forpligtet til Sydamerika. Flerårig urt hører til familien Solanaceae og er i familie med kartoffel og tomat. plante navne tilbage til den portugisiske petun ( «tobak»).

Petunia er elsket og populær over hele verden. Men kun få mennesker ved, at dets popularitet, er det kommet en lang og vanskelig vej til de 200 år lang.

beskrivelse

Denne blomst vokser ikke som et hus, men det menes, at de bedste planter til dekoration vinduer og altaner, der findes.

Bladene intakt petunia, sessile eller på korte stilke har forskellig størrelse og form, er anbragt skiftevis på stilke. Stems forgrenet, grøn, krybende, hængende eller opret afhængig af sorten.

Blomster formet som en tragt. De er dobbelt og enkel, stor og melkotsvetnymi. Berømt for de mange forskellige farver af spektret - fra ren hvid, lys rosa og gul til lys, mættet blå, lilla, rød. Der er sorter med brogede mønster af farver, der kombinerer forskellige nuancer. Figur petal kanter kan være glat eller frynser.

Frugt petunia - kapsel fyldt med bittesmå frø (op til 10 tusinde stykker per 1 g.) Hvilke forbliver levedygtige i 2-3 år.

Petunia Gioconda mange-blomstrede snigende kaskade (vurderinger indeholder omfattende information om blomsten) er en af de mange hybrider, der bruges i blomsterdyrkning som enårige.

sorterer

Alle hybrider kaldes dyrkede petunia sorter. Det er kendt, at den første af dem dukkede op i midten af det 19. århundrede. 4 forskellige typer petunia:

 • stor- (med farver op til en diameter på 10 cm);
 • Multiflora med små (ca. 3-5 cm i diameter) blomster;
 • underdimensioneret, dværg (15-30 cm);
 • ampelnye - disse omfatter populære nu surfinii og mange-blomstret petunia Gioconda snigende kaskade.

mest populære

En lang række af hybrider og sorter af petunia indynde sig og sande kærlighed kendere. Blandt de mest populære er:

 • Dabbl Cascade.
 • Gioconda.
 • Ramblin (henviser til surfiniyam).

Petunia Gioconda mange-blomstrede snigende kaskade: anmeldelser, fotos

Ifølge anmeldelser, denne hybrid er en af de mest attraktive sorter. Lav smarte silnovetvyaschimisya busk med skud, som er tæt dækket med blomster (diameter på omkring 5-6 cm) - en ægte perle af en have. Det har en fremragende udseende, når plantning i potter hængende kapacitet på 10 liter. Et stort plus planter, som forfatterne af revision - dens evne til at tilpasse sig en bred vifte af temperaturer, som gør det muligt at dyrke denne sort i forskellige klimazoner, og gem den til vinteren.

Ganske store udvalg af farve blomsterknopper. Gioconda er:

 • lilla;
 • lyserød;
 • lilla;
 • Scarlet;
 • lyse skarlagen;
 • appelsin;
 • neon;
 • laks;
 • hvid.

Af særlig interesse er det petunia elskere Gioconda magenta mange-blomstrede snigende kaskade. På de indsendte fotos kan beundre den ekstraordinære skønhed af blomsten.

Brugeranmeldelser tyder på, at det ser ud til at vokse petunia i sig selv ikke så let i haven. Det behøver ikke altid passer til billedet på brochurerne Gioconda mange-blomstret petunia krybende kaskade.

Plantning og pleje af planter, i henhold til erfarne avlere, adskiller sig i nogle funktioner. Eksperter anbefaler til alle, der ønsker at vokse i din have eller på balkonen af Mona Lisa overholde et sæt enkle anbefalinger.

Hvordan til at vokse petunia?

Petunia Gioconda mange- blomstrede snigende kaskade, hvis dyrkning er beskrevet i en bedømmelse, kræver følgende:

 • I haven, bør det ske, godt oplyst af solen.
 • Selvom termofile og tørke tolerance, petunia næppe lider for høj temperatur og dermed underlagt besejre spindemider. Forebyggelse - en fin spray.
 • Anlægget kræver regelmæssig vanding i de varme petunier skal vandes om morgenen og aftenen.
 • Lad ikke overdreven jordfugtighed, og stagnation af vand i det.
 • Anlægget skal placeres på et sted, beskyttet mod vinden, som kan bryde de lange skud.
 • Farve passer enhver relativt frugtbar jord, men mest af alt - lerblandet og sandet ler. På balkonen bør anvendes til petunier sammensætning: løv- og græstørv jord, tørv, groft flodsand i forholdet 2: 2: 1: 1.
 • 1 hver anden uge i løbet af hele tiden af blomstring gødning bør være kompleks gødning til blomster med et højt indhold af kalium.
 • Du skal ikke give den æggestokke formen i tide ved at fjerne visne blomster, bogmærke denne stimulerende nye knopper.
 • For at vokse en smuk plante, er det nødvendigt at udføre dannelsen af en busk. For at gøre dette, knibe skuddene end stimulerede dannelsen af nye filialer og blomster, planten bliver mere frodig.

Vokser fra frø

I dag, i hele sæsonen "forår / sommer" i blomsterbutikker og markedet kan frit købe færdige kimplanter petunier. Nogle foretrækker at dyrke spirerne på egen hånd. Specialister anbefaler i dette tilfælde til at købe kvalitet frø fra pålidelige leverandører.

Frø avl mange sorter af petunia, herunder hybrider, som omfatter mange-blomstrede petunia Gioconda snigende kaskade.

Voksende frøplanter af frø er foretaget i marts. Tidsplan dikteret af den ønskede drop-off tid af blomster på altanen eller i haven. Voksende fra frø udviklet frøplanter varer omkring tre måneder.

Jord tidligere fremstillet til plantning, sigtes og rigt vandes. Frø anbefale at blande med sand for at give en mere ensartet fordeling på jorden, så de er sået, ikke lukke op, overrisle ved sprøjtning. Efter dette, skal de være dækket med folie eller glas.

For optimal spiring temperatur er 20-23 grader. Højere varme eller mangel på lys fører til at strække, logi og plante svampesygdomme chok.

Normalt frøene spirer i løbet af 5-7 dage. Filmen fjernes derefter eller glas. Vande unge frøplanter, observere mådehold og forsigtighed. Temperatur reduceres gradvist til plus 18 grader.

Efter fremkomsten af løvblade, kimplanter nødt til at dykke ned i kasserne, og i slutningen af måneden - i potter. For at sikre, kompakthed skud knivspids, at i fremtiden et incitament til forgrening af anlægget.

I april, anbefales kimplanter at dæmpe, og efter frost at plante permanent plads i en afstand på 25-30 cm mellem skuddene.

Hvis petunia er plantet på balkonen, skal vi fortsætte på grundlag af: en 10-liters beholder er plantet ikke mere end 3 planter. Mere stram pasform fører til det faktum, at planterne er strakt, mister deres dekorative effekt.

ved stiklinger

Under multiplikation med stiklinger moderplanter nødt til at grave i efteråret, krydser i potter, gamle prune skud og sted for vinteren i lyse og køligt, godt ventileret rum.

Den optimale temperatur opbevaring - plus 10-12 grader med moderat vanding.

Med ankomsten af foråret med de unge planter skal skæres apikale stiklinger omkring 10 cm lang. Med dem er det nødvendigt at fjerne alle bladene med undtagelse af to top. For at forbedre rodnet stiklinger nedre del skal nedsænkes i en opløsning af plantehormoner, så stiklingerne plantes i løs jord med tilstrækkelig luftpermeabilitet eller i fugtigt sand, skal de vandes og dækglas eller film.

Efter skæring stiklinger anbefales at plante så hurtigt som muligt. Når stiklinger denne regel er fælles for alle planter. Undtagelser er sukkulenter, som bør være nødvendigvis tørre før plantning.

Den optimale temperatur til at rode - plus 20-23 grader med en god belysning.

Under forhold med korte dagslængde anbefales ekstra belysning med lysstofrør, forlænger de lyse timer til 10 timer.

Der bør udvises forsigtighed opretholde konstant jordfugtighed. Rødderne af stiklinger produceret for omkring en uge. Efter fremkomsten af plantens blade sidder i små potter, med en stigning i mængden af Petunias gryder bør øges. Planterne yde omsorg, både fremavlet af frø.

Hvordan skal man behandle med sygdommen?

Petunia planter er ganske hårdføre, men tilstedeværelsen af ugunstige forhold kan stadig være årsag til deres sygdomme eller angreb af skadedyr.

1. svampesygdomme. Opstå, når en tæt beplantning, overdreven vanding, forkert valg af jorden (for tung). Frøplanter kan dø fra udviklingen af rodbrand. Det anbefales:

 • fjerne den syge del af planten med et land i nærheden deraf;
 • alle de resterende blomster til at behandle med fungicider;
 • når vanding ikke pereuvlazhnyat jord og forhindre vand stagnation i det.

For svampesygdomme også omfatte meldug (hvid belægning på blade og blomster). Årsagen til - pludselige ændringer i temperatur og fugtighed. Til kamp aktiviteter omfatter: fjernelse af berørte fragmenter af planter, behandler det grå.

Til forebyggelse af svampesygdomme bør:

 • vælge jord til plantning og letvægt (PH <6);
 • damp grundigt før såning landet;
 • at så og plante planterne er ikke for tyk;
 • stick temperatur;
 • undgå overdreven indhold af kvælstof gødning, samt stagnation af vand i jorden.

2. Gulnede blade. årsager:

 • overtrædelse af temperatur og vanding regime;
 • skadedyr (spindemider, bladlus, mellus);
 • udviklingen af en sand klorose (jernmangel).

Fremgangsmåderne til skadedyrsbekæmpelse er:

 • og sprøjtning vaskevand eller svag tobaksblade ekstrakt, bestøvning jorden svovl (i luft), behandling klar systemisk insekticid (fra spindemide);
 • behandlingsopløsning (1: 1) nicotin-sulfat i sæbevand (bladlus);
 • behandling med præparater af permethrin (2%) hver tredje dag (på mellus);
 • administration af præparater, der indeholder jern (fra den sande chlorosis).

Den nye "mester"

Petunia F1 Gioconda mange-blomstrede snigende kaskade - nyligt opdrættet hybrid ifølge anmeldelser, er en alvorlig konkurrent surfiniyam - anerkendte mestre ved den overflod af blomstring. Formeret udelukkende vegetativt.

Tilbagetrækning af sorten betragtes som en revolutionerende gennembrud i avl. Dette er den første i verden petunia, hvilket giver flotte farver.

Det er en plante med god forgrening, kraftfulde skud 20 cm højde, som er i stand til at dække jorden, når der dyrkes i åbne jord af 1 meter i diameter.

Sorten er F1 - mange-blomstrede petunia Gioconda stjerne snigende kaskade (anmeldelser bekræfte dette) - tilpasser sig en bredt temperaturområde: plus 8-40 grader Celsius.

Forudsat beholder voksende mængde af sidstnævnte bør være tilstrækkelig, og gødskning bør ske på en ugentlig basis for at opretholde den skønhed af anlægget.

Du kan se på billedet omhyggeligt hybrid F1 (mange blomstret petunia Gioconda stjerne snigende kaskade).

Anmeldelser omfatte oplysninger om optimale betingelser vækstregulerende. Disse omfatter tilvejebringelse af 11-timers dagslys og opretholdelse af temperaturen 20-22 grader. Under disse betingelser, som angivet af forfatterne af anmeldelser er blomstrende planter bevares hele året. Ifølge anmeldelser, mærket er perfekt til produktion af udplantningsplanter.

Anlægget er meget stærk, blomstring begynder i en indledende fase af sin udvikling. Blomsterstand diameter er 100 cm, diameter blomst - 6 cm.

Sow frøplanter kan være fra februar til april. Det skal være overfladisk. Vækst af frøene finder sted i lyset. Februar såning brug for yderligere belysning. Frøplanter vises normalt på 5-6 dage. Med fremkomsten af 1-2 løvblade, er det nødvendigt at holde pick. I slutningen af maj, frøplanter hærde og plantet i jorden.

For at sikre en rigelig og lang blomstring jorden skal være rettidig vanding, lugning regelmæssigt, løsne og at fodre gødning.

brugere anbefale

En af funktionerne i fænomenal Dzhokondy F1, som fabrikanten angiver, er dens evne til at tilpasse sig den faldende temperatur. Hybrid er placeret som ekstremt hårdføre sorter: planten ikke dø i sub-nul temperatur indikatorer, og kun sinker vækst.

Brugere anerkender fænomenal stabilitet Gioconda F1 til aggressiv påvirkning af ugunstige forhold. For eksempel er en af de mest populære sorter - Petunia F1 laks Gioconda mange-blomstrede snigende kaskade - tjente mange rave anmeldelser. Ifølge amatør gartnere, anlægget ser ikke kun som en vinder sammen med andre sorter på en seng, men også i løbet af frost om efteråret til minus 3 grader ikke mister sin dekorative kvaliteter. Medlemmer anbefaler denne sort til dekoration blomsterbede, haver, altaner.

Hybrid petunia Gioconda - selvsikker rival de bedste hænge-Downing sorter. Når vokser det i potter og ampler alle peger jævnt fordelt på sine brancher farver, der danner en smuk frodige guirlander. Fænomenal funktioner i de nye sorter af Mona Lisa - hårdførhed, flor året rundt og andre - er uvurderlige kvaliteter, åbner for gartnere nye og spændende muligheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.