Mad og drikkeOpskrifter

Pelmeni Japansk (gedze): Opskrift

For nylig er orientalsk køkken blevet meget populært over hele verden. Vi taler især om japanske og kinesiske retter. Sandsynligvis kender alle og mange som sushi, ruller, miso suppe. Og hvad ved du om dumplings på japansk? Har du mødt dem i menuen på den orientalske restaurant? Hvis du nogensinde har prøvet japanske dumplings, tænkte du nok på, hvordan man laver dem hjemme. Og helt sikkert var og da denne tankegang fejet til side og troede på, at dette kun var af en professionel. I denne artikel vil vi fortælle dig hemmeligheden om deres forberedelse, og du vil forstå, hvor nemt og velsmagende det er.

Kort uddannelsesprogram

Så, til at begynde med, lad os gå dybt ind i historien. Det blev altid troet, at dumplings - en indfødt russisk skål. Med al respekt for det slaviske køkken er det værd at bemærke, at dumplings kom fra Kina. I Mellemriget får denne skål særlig opmærksomhed. For det første svarer selve navnet på "pelmeni" fra kinesisk til ønsket om succes og velstand. Oftest er de kogte på nytårsaften. Der er en kinesisk tro, der siger: Når du spiser en pelmen, skal du gøre et ønske, og det vil gå i opfyldelse.

Takket være kineserne begyndte dumplings at blive lavet i Japan. Ved du, hvad de japanske dumplings kaldes? De hedder "gyoze". Dette navn betyder det samme som "chiaozi" på kinesisk, det er dumplings. Men madlavningsteknikken og opskriften er lidt anderledes. Kinesisk Jiaozi er dampet, brygget med suppe, og de japanske Gedze dumplings er kun stegte i olie. Derudover kan fyldningen af disse produkter varieres: kød, fisk, grøntsager og lige frugt. Men om alt i orden. Lad os først snakke om den klassiske opskrift af japanske "konvolutter".

En klassisk opskrift på japanske dumplings. Tilberedning dejen

På trods af denne retters eksotiske karakter kan det ikke koges. Selv uerfarne kulinariske specialister vil være i stand til at forkæle deres familie med en usædvanlig orientalsk middag.

Før du begynder at lave mad, skal du vide, hvordan du skal forberede dejen til japanske dumplings. Der er ikke noget kompliceret i dette, men hvis du stadig er i tvivl om at du kan lave mad selv, tilbyder vi at købe færdige. Heldigvis kan du i hvert supermarked finde noget, du kan lide.

Til testen behøver du kun tre ingredienser:

 • Hvedemel - 500 g.
 • Drikkevand er et glas (250 ml).
 • Salt - en tsk.

For at forberede dejen er det nødvendigt at opløse saltet i varmt vand. Derefter tilsættes melet i melet og ælte dejen. Det burde ikke holde fast i dine hænder. Efter dejen er klar, dækker den med madfilm og lad den brygge i ca. en halv time. Det er bedre at sende det til køleskabet.

Klassisk påfyldning til gjedze

Mens dejen er "egnet", kan du forberede påfyldningen. Klassiske japanske dumplings er fremstillet af svinekød og Peking-kål. Så til fyldningen har vi brug for:

 • Svinekød - 250 g.
 • Pekingkål - 3-4 blade.
 • Grønne løg er en flok.
 • Løg - 1 stk.
 • Hvidløg - 2 fedter.
 • Ginger knust - en halv teskefuld.
 • Sesamolie - kunst. l.
 • Sojasovs - 0,5 spsk. l.
 • Stivelse (kartoffel eller majs) - 1 spsk. l.
 • Drikkevand - 1 spsk. l.
 • Krydderier (salt, peber, sukker) - til smag.

fremstilling:

 1. Hak fint kinesisk kål og løg (begge slags).
 2. Bland grøntsagerne med hakket kød, tilsæt sukker, salt og stivelse.
 3. Grind hvidløg og tilføj til bulk. Send derefter revet ingefær.
 4. Til japanske dumplings blev det ikke tørt, tilsæt vand, sojasovs og sesamolie til påfyldningen.
 5. Fyldningen skal være lidt promarinovatsya, så lad det stå i en halv time.
 6. Når den nødvendige tid er gået, kan du gå videre til den kreative proces, nemlig til modellering. Hvis du aldrig har gjort almindelige ravioli, så kan du selvfølgelig have nogle vanskeligheder. Derfor, lige under i teksten finder du oplysninger om, hvordan man korrekt støber en gedze.
 7. Dumplings af japansk koger normalt ikke, som vi plejede at gøre med nogen vareniki, og stege. Hæld sesamolie i en stegepande, læg gueze ud, hæld lidt vand og luk låget. Dumplings skal først dampes, og så snart alt vandet koger, skal de kun steges på den ene side.
 8. Klar gedze serveres i en flad plade, der spredes sprødt op. Spis dem med spisepinde, dipping i en sovs.
 9. Bon appetit!

Foruden svinekød er det tilladt at anvende andre fyldstoffer. For eksempel kan du lave japanske dumplings med rejer. Denne mulighed anses for mere festlig. Også tilbered en gedze med grøntsager, for eksempel med græskar, og også med kylling, laks og oksekød.

Gedze med rejer

For ikke at genere sig, kan du købe rejer, der allerede er kogt. De skal knuses. For at gøre dette kan du bruge en blender eller en kødkværn. Foruden rejer skal du bruge Peking kål, løg, hvidløg, sojasovs og krydderier. Bland alle ingredienserne og marinér i en blanding af sesamolie, krydderier og eddike. Fyldningen fra rejer er klar.

Teknik til modellering af japanske dumplings

At forme en gadze er meget enkel, det vigtigste i denne forretning er, som de siger, at fylde din hånd. Først skal du rulle dejen i et tyndt lag. Med et konventionelt glas laves runde kager. I hver sætte lidt fyld. Teknikken til modellering gedze ligner vareniki. Beskyt kanterne af dejen, så den ene del forbliver flad, og den anden er et accordeon. Dumplings af gedze dumplings ligner en halvmåne.

Forresten er der en tradition for modellering af "glade" dumplings. Dem, der ikke ved hvad vi taler om, vil vi fortælle. Essensen af traditionen er som følger: blandt størstedelen af alle dumplings er den "lykkelige" en. Det kan være som en tom gedze, og med en mønt inde, eller endda med peber. Hvis du får en hel dumpling - det er heldigvis med peber - at elske og lidenskab, og hvis med en mønt - til penge. Denne kinesiske tradition lever stadig.

Tips fra fagfolk

1. Kål og løg til påfyldning kan hakket i en blender.

2. Til løgene er ikke bittere, du kan marinere det i sojasovs.

3. Du behøver ikke lægge en masse stuffing. En teskefuld er nok til en kage.

4. Krydret kål bør være lidt saltet, så det gav en væske. Denne saft skal vrides ud.

5. Gadze dumplings serveres normalt med sojasovs med tilsætning af sesamolie og eddike.

6. Ved kanten af kagen skal være tyndere end i midten.

konklusion

Sammenfattende vil jeg gerne bemærke, at enhver skål, der blev tilberedt uafhængigt, og endnu flere dumplings, der var støbt med egne hænder, vil altid smag bedre. I familier, hvor denne proces får stor opmærksomhed, har de børn, der deltager i denne aktivitet, en tendens til at lære at arbejde hurtigere i holdet og også kommunikere.

Nu ved du, hvordan man laver japanske dumplings, hvis opskrift er identisk med den, der bruges af kokke i restauranter. Som du kan se, er der intet kompliceret, selvom du er en nybegynder, kan du nemt klare denne opgave. Det vigtigste er at vise udholdenhed og lyst. Og vær ikke bange for at lave en fejl - alt er retablerbart.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.