FormationVidenskab

Overraskende dampturbine

Hvem er "hjertet", giver liv til de fleste menneske-maskine er en forbrændingsmotor (ICE). Men det var ikke altid.

Fra fortid til nutid

Før den æra af forbrændingsmotoren i lang tid, er hjørnestenen i den teknologiske udvikling var en dampturbine. Dette er de sjældne tilfælde, hvor opfindelsen viser sig at være så vellykket, at fortsat anvendes i dag, om end med en række forbedringer. Det skal bemærkes, at arbejdet med et par, der ikke må forveksles med dampturbiner og klassiske biler (samme lokomotiv). De har en anden arbejdsgruppe princip, og effektiviteten er uforlignelig.

Dampturbine. opfindelse

Det menes, at den første gang en sådan turbine udviklet og implementeret i metallet svensker P. Laval. Tilbage i 1889 var der et behov for en effektiv motor for mælk separator, evnen til at skabe rotation hastighed på mindst 100 omdrejninger per sekund. Funktionsprincippet af turbinen var ganske enkel: på en overflade fastgjort til cylinderaksen af bladet anbragt i, som ramte strålen af overhedet damp udefra forsiden af kedlen. Den potentielle energi af parret omdannet til kinetisk energi, hvilket får cylinderen til at rotere. Laval empirisk bestemt, at der opnås de bedste resultater, hvis dampstrømmen vil undslippe gennem kegleformede dyse, snarere end lige rør.

Men en kendt dampturbine englænder C. A. Parsons. Han udviklede det næsten parallelt med Laval, men ikke kun forbedret, men også gættede tilsluttet en elektrisk generator (prototypen på det moderne system for GD).

I 1894 skabte han skib, drevet af motor baseret på en dampturbine (maksimal hastighed på ca. 60 km / t). Ideen var så vellykket, at efter 1900 de fleste af de krigsskibe var udstyret med lignende motorer.

vores tid

Selvfølgelig, fordi opfindelsen og den første dampturbine model er blevet opdateret, og design ulemper er elimineret. Klassisk dampturbine indbefatter to komponenter: en fast stator med dyser og en roterende rotor enhed (cylinder) med blade anbragt i dens hus. Afhængigt af retningen af damp bevægelse skelne mellem to sorter rotor konstruktion - radial og aksial. Førstnævnte er ekkoer i de oprindelige opløsninger: de par formering vektor vinkelret på cylinderaksen, og vingerne er parallelle med den. I den aksiale retning af parret falder sammen med aksen, og rotation genereres på grund af den særlige orientering af bladene.

Mere effektiv energiudnyttelse maj par til damp møller med flere cylindre (Multihull). Men på grund af den tunge og kompleksiteten af designet der anvendes sådanne løsninger, hvor deres anvendelse er økonomisk berettiget. Cylindre huse kan være placeret på en fælles akse og være mekanisk uafhængige. Systemet med pakninger og membraner forhindre unormal drift af hele systemet (den eksterne indsugningsluftens de lækage damp udenom grader osv.).

Udviklingen af dampturbine teknologi

Ved lave niveauer af damp og lav effekt turbine klassisk utilstrækkeligt effektiv. De blev erstattet af damp skrue maskine. Denne russiske udvikling er en naturlig videreudvikling af den oprindelige model. Inden i huset er arrangeret rotorer med spiralformede fremspring. Den indkommende damp udfylder rummet mellem tænderne på de næste skruer, der er omsætning og yderligere foder stopper. Endvidere er hulrummet del af dampen produceret udvidet og udfører arbejde på drejning af skruen rotor. Dette design giver mulighed for bedre udnyttelse af lagret energi damp.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.