FormationVidenskab

Legitimitet

Legitimering er en procedure for godkendelse lovligheden eller legitimiteten af magt i samfundet. Essensen af dette fænomen afspejler den igangværende engagement personer, der har visse beføjelser til at bevise deres politiske levedygtighed. Således legitimiteten af regeringen - at en offentlig anerkendelse af legitimiteten af masserne af kræfter, som er baseret på den frivillige samtykke af de mennesker adlyder sine beslutninger.

Du kan tale om legitimiteten af magt, hvis metoderne til oprettelsen og resultaterne af sine aktiviteter i overensstemmelse med de moralske og juridiske normer, politisk bevidsthed, synspunkter, principper og overbevisninger er karakteristiske for de fleste borgere.

I statskundskab udbredte Webers klassificering af lovligheden og legitimiteten af magt. Ifølge Webers begreb legitimitet af statsmagten er den traditionelle, juridiske og karismatisk.

Den traditionelle form for legitimitet og berettigelse er baseret på befolkningens tillid permanens traditioner og normer, der har udviklet sig i løbet af en historisk udvikling af et bestemt samfund. Disse fonde regulerer magtrelationer, bemyndige nogle og tvinger andre til at adlyde. Alle medlemmer af samfundet er forpligtet til at overholde reglerne. Når ulydighed anvende visse sanktioner, der er godkendt i samfundet. Typisk legitimitet af den traditionelle type er afspejlet i monarkistiske tilstande. Overgangen af autoritet fra en person til en anden sker i overensstemmelse med traditionen.

Karismatisk legitimitet magt er baseret på de særlige personlige egenskaber, karisma - beslutsomhed, mod, mod, og så videre. Således politisk magt bliver en anerkendt og legitim. Karisma kan bidrage til dannelsen af personligheden kult leder, hans idealisering og guddommeliggørelse. Legitimiteten af denne type kan komme til udtryk i forskellige politiske systemer. Karismatiske type legitimitet magt og retsstaten var karakteristisk for Romerriget under Yulii Tsezare, Frankrig, under regeringstid af Napoleon, Sovjetunionen under Stalin og Kina under Mao Zedong.

Juridisk legitimitet baseret på det juridiske system installeret og anvendt i et samfund i overensstemmelse med de specifikke historiske omstændigheder. De, sigtet for politisk kraft, er udpeget (eller valgt) i overensstemmelse med de gældende juridiske procedurer. I dette tilfælde reglerne for politiske ledere klart fremgå af de retsakter.

Legitimitet er et væsentligt træk ved den statsmagt. Udtrykket opstod i begyndelsen af det 19. århundrede i Frankrig og blev brugt som en legitim reaktion. Det skal bemærkes, at mens Napoleons magt blev anset vilkårligt tilranet-og derfor ulovlig og uautoriseret (uægte). Efterfølgende er mængden af indhold konceptet meget forøget. Således har legitimitet ikke alene blevet betegne legitimiteten og lovligheden af regeringen, men også afspejle en tilstand af samfund, hvor borgerne acceptere (enig eller tror), at den etablerede politiske kraft har ret til at tilskrive dem til den ene eller den anden type adfærd i landet.

Ifølge Webers teori, legitimiteten og lovligheden af de beføjelser, således præget af to funktioner. Den første betragtes anerkendelse af magt, som gennemføres af de relevante statslige institutioner. Den anden funktion - det er en pligt for borgerne til at adlyde regeringen.

Det skal bemærkes, at det politiske styre kan forblive støtteberettigede og legitimt, når borgere udtrykte mistillid til nogle systemadministratorer eller specifikke institutioner.

Apropos legitimitet, er det værd at nævne sit niveau (grad). , Jo mere vold bruges Jo lavere grad af kompetence og legitimitet til at holde den politiske magt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.