Selv-dyrkningPsykologi

Pædagogisk situation og eksemplet med deres beslutning. Metoder til løsning af komplekse pædagogiske situationer

Betragt eksemplet med de pædagogiske situationer og løse dem. Måske er disse spørgsmål kan ikke hjælpe, men bekymre sig om næsten alle. Hvorfor? Sagen er, at hver af os er enten en forælder eller ældre ven, eller en andens slægtning, og derfor fra tid til anden, vi er nødt til at beskæftige sig med børn eller teenage luner, alvorlige lovovertrædelser eller voldelige slagsmål.

Ifølge erfarne fagfolk, selv om de komplekse pædagogiske situationer (og eksemplet med deres løsning vil blive vist nedenfor, ved den måde) ikke indgår i omfanget af dit erhverv, håndtere dem er stadig muligt. For at gøre dette, behøver du kun kender de grundlæggende love og regler.

Denne artikel vil tale om, hvordan man kan finde et fælles sprog med den yngre generation. Om beslutningen af pædagogiske situationer i skole, som, ja, og hjemme, vil blive diskuteret ud fra et videnskabeligt synspunkt.

§ 1. Hvad er situationen i undervisningspraksis?

Med fremkomsten af den situationsbestemt tilgang i undervisningen af børn har i stigende grad hørt udtryk som "uddannelsesmæssige situation" og "pædagogisk opgave." Hvad der menes med disse udtryk? Er det muligt at betragte dem som en del af sådan noget som en uddannelse problem?

Først og fremmest, lad os prøve at definere.

Så undervisning situationen - det er normalt livsomstændigheder, fakta og historier, der er opstået i løbet af professionelt arbejde af læreren eller vejleder og gav anledning til en bestemt opgave og psyko-pædagogiske forhold, der kræver yderligere godkendelse.

Nogle fuldtidsansatte undervisningssituationer stødt ganske ofte giver lærere, pædagoger eller forældre til hurtigt at analysere handlinger studerende (husstande), at bestemme forårsagede problemet og positivt til at løse dem.

Tilpasset (ikke-standard) pædagogiske situationer (og eksemplet med deres løsning, som en konsekvens) er komplekse og kræver derfor en længere periode for at fjerne, men nogle gange kan være ganske umedgørlig.

Den rolle, som sådanne situationer til undersøgelse og evaluering af den pædagogiske proces er enorm. Hvorfor? Svaret antyder sig selv. Det er gennem sådanne problemer kan du se de tilgængelige styrker og svagheder ved alle aktiviteter.

§ 2. Afgørelsen af psyko-pædagogiske situationer. Hvad er grundlaget?

Den primære årsag til denne situation er den begivenhed, der er opstået som følge af eventuelle problematiske faktorer i skolemiljøet. Sådanne konflikter opstår normalt i tilfælde af:

 • utilfredshed udtrykt i irritation eller negativ holdning til en person eller ting;
 • forskelle på grund af manglende konsekvens og lighed menings- eller synspunkter;
 • modstand i form af rivalisering eller modstand handlinger nogen noget;
 • tæller - handling, forhindrer fremkomsten af andre aktioner;
 • hul som følge af overtrædelse af forholdet mellem nogen eller noget.

§ 3. Den vigtigste handling, når den registrerer en konflikt. Eksempel opløsninger pædagogisk situationen

Enhver modstridende begivenhed kræver autorisation, og arbejdet i læreren er at udføre trin for trin detaljer alle deres handlinger.

Sådanne hændelser kan forekomme med vilje eller ved et uheld. Men uanset årsagen, de skal løses omtanke og omhyggeligt, idet der tages hensyn til gavn for alle parter i konflikten. For at gøre dette, og er særlige metoder til løsning af komplekse pædagogiske situationer.

Ved detektering af, er nødvendige for at beskrivelsen af de specifikke uddannelsesmæssige problemer og at bestemme arten af dens indhold. Analyse og vurdering af situationen er med til at identificere arten af konflikten og for at formulere de vigtigste opgaver. I overensstemmelse med de indhentede oplysninger og analyseret af en ekspert kan vælge de specifikke undervisningsmetoder.

Valget af mulige løsninger afhænger i høj grad den erhvervserfaring læreren, samt fra hans mere teoretisk og praktisk uddannelse. Af stor betydning for løsning af konflikten er evnen til korrekt at udføre læreren selvrefleksion og evaluering af deres handlinger og beslutninger.

Lærere, der har omfattende faglig erfaring og ekspertise, især ikke behøver trin for trin detaljer deres handlinger. Men de unge lærere, kan denne teknik hjælpe i arbejdet med børn, når du har brug for en hurtig og klar afgørelse af pædagogiske situationer i børnehaveklasse, for eksempel, eller i junior high school.

4. Afsløring Unit situationen

I løbet af skoledagen læreren konstant interagerer med de studerende og står forskellige vanskeligheder. Erfarne fagfolk metoder til løsning af komplekse pædagogiske situationer viste sig i løbet af årene, begynder som nogle gange er du nødt til at være meget vanskelig.

Hvorfor er det? Sagen er, at de studerende på daglig basis er vanskeligt at overholde regler og overholde kravene i lærernes, så der kan være en overtrædelse af ordren i skolemiljøet, skænderier, klager og så videre. D.

Den første handling - faktisk konstatering. For eksempel, læreren så en elev af elementære kvaliteter forkælet kniv gelænder på trappen. Enten en af de studerende havde en kamp med en klassekammerat i frikvartererne eller undladt at overholde sine forpligtelser, såvel som læreren fundet ud af om det.

§ 5. Eksempel situationen

Arrangementet er bedst at beskrive i detaljer og titel, hvilket yderligere vil bidrage til at finde essensen af konflikten. Søgen efter sandhed er vigtig dialog og endda debat.

Her har vi færdige undervisningssituation. Eksempler kan faktisk føre ubestemt tid, vi også analysere, for eksempel, at situationen med korruptionen i den trappe gelænder, som kan kaldes sådan her: "! Det er umuligt"

Læreren gik ned ad trappen, ved et uheld så som studerende med en lommekniv forsøger at skære den trappe gelænder. At se læreren, drengen løb væk, glemmer selv en jakke på sitet. Alt, hvad der var sket læreren fortalte barnets mor, der ikke kunne tro, at hendes søn kunne begå sådan. Hun var overbevist om, at hendes søn ikke skylden, og det gjorde de andre fyre, fordi de bor i en lejlighed med perfekt orden og smukke omgivelser, alle i familien omhyggeligt og præcist relaterer til ting og møbler.

På spørgsmålet om moderens søn indrømmede han, at han bare ønskede at prøve sin kniv i. Forestil dig den overraskelse og indignation af drengen, da læreren bad ham om at skære ved et skrivebord eller en stol derhjemme. Han var bare sikker på, at dette ikke kan lade sig gøre, fordi denne tabel købte han sin far.

Efter restaureringen af billeder af denne situation, kan du gå til sin analyse.

§ 6. De vigtigste pædagogiske situationer i børnehaver og skoler

Nøglefærdig løsning pædagogiske situationer med svar på alle de spørgsmål, for at finde næsten umuligt. Efter alt, selv for hver aldersgruppe er kendetegnet ved sine standardsager.

For børn i skolealderen, for eksempel, kendetegnet ved følgende situationer:

 • Yabednichestvo, opsigelser og klager. Børn ved, at jævnaldrende har en negativ holdning til yabednichestvu og opsigelse. Dog er de studerende konstant klager over lærerne: "Og han tog mig ..."; "Og jeg har det trækker ..."; "Og han skubbede mig", og så videre. D.
 • Fight, slagsmål. Årsagerne til aggressiv og voldelig adfærd af barnet i forhold til et andet sæt af ansigt: på grund af forskelle i meninger og holdninger; på grund af ønsket om hævn, stå eller godkende, og så videre. d. Denne adfærd er begyndt at dukke op og vokse sig stærkere stadig i de tidlige skoleår. Efterfølgende kan det samme være mere alvorlige psyko-pædagogiske problemer.
 • Udvekslinger. Forholdet mellem børnene selv på princippet om "Jeg fortalte dig, du er mig" udbredte og understøttede børn. Men udveksling uden regler kan fremprovokere skænderier og fremme udviklingen af ambitioner, grådighed og vrede, hvilket fører til konfliktsituationer.
 • Frygt. Børn yngre klasser er underlagt en følelse af frygt. De er bange for forældre, lærere, fremmede, dyr osv
 • Ødelægge ting. Mange børn er hånlig personoplysninger og andre folks ting, forkæle dem.
 • Kælenavne og øgenavne. På skoler, børn er i kommunikation med hinanden at kalde hinanden oftere end ikke ved deres navne, men ved øgenavne, og det er ganske ofte formålet med tort.

Denne plan pædagogisk situation (og eksemplet med deres løsning er ikke universel) kan overføre på ubestemt tid.

§ 7. Hvordan til at analysere konflikten korrekt

For at kunne analysere ovenstående eksempel pædagogisk situation med hensyn til skader på skole ejendom, du har brug for at få svar på følgende spørgsmål:

 • Hvem er den vigtigste deltager i denne begivenhed og dialog?
 • Hvad er årsagen til konflikten?
 • Hvad var motivet for denne handling?

Den vigtigste begivenhed er part i den studerende. Ved hans egne ting, han henviser omhyggeligt men roligt ødelægger skolens ejendom. I hjertet af denne konflikt er en uenighed. Drengen er overbevist om, at hans handling er ikke i strid med de accepterede normer for adfærd. Selv om det er klart, at behovet for at beskytte ikke kun deres ejendele, men også for offentligheden. Hans handlinger han begår utilsigtet, fordi de ikke er klar over, der overtræder reglerne for god opførsel.

Pædagogisk problem, som de siger, er indlysende. Tilsyneladende, far gav sin søn en lommekniv, ikke forklaret det vigtigste formål med dette emne.

§ 8. Hvilke opgaver skal formuleres i første omgang

begivenhed analyse er med til at formulere problemet, blandt hvilke vi bør fremhæve de mest betydningsfulde korrekt. Efter bestemmelse af betydningen af går i gang med deres beslutning og opløsning. I vores eksempel er der følgende opgaver:

 • hjælpe barnet realisere sin fejl i fremtiden, havde han ikke begå sådanne handlinger;
 • at formidle til forståelsen af forældrene i opdragelsen, som du skal være opmærksom på de kvaliteter af sparsommelighed og nøjagtighed: barnet skal behandles sparsomt, ikke kun for deres ting, men også til andre;
 • føre en samtale med børnene i klassen, hvor han studerede drengen, og ikke ignorere de tilfælde, hvor de studerende ødelægger ting.

Afsnit 9. Metoder til at løse pædagogiske problemer

Den sværeste etape efter opdagelsen af situationen - det er et valg løsninger.

Vi kan sige med tillid til, at den moderne lærer er givet ganske vanskeligt. Selvfølgelig erfaring med situationer med personale der, men det er stadig dårligt forstået. Det er gennem løsning af undervisningssituationer læreren interagerer med eleverne, hvor det er i direkte kontakt med barnet om sine specifikke handlinger og gerninger.

Hvis vi går tilbage til vores eksempel på situationen, ser vi, at forældrene i opdragelsen af et barn, blev begået fejl, der forårsagede overtrædelse af generelt accepterede normer for adfærd. Første fejl forældre - de er ikke blevet lært sønnen at tage sig af ting til fremmede. Den anden fejl - min far, hvilket giver ham en kniv, forklarede ikke sit formål. I dette tilfælde kan læreren råde forældre til at diskutere med deres søn situationen, for at hjælpe ham med at forstå den forkerthed af hans handling, taler om udnævnelsen af en lommekniv i fremtiden, sammen med sin far reparere gelænderet.

Yderligere pædagogiske arbejde afhænger i høj grad af effektiviteten af programmer tillader pædagogisk opgave.

Unit 10. Eksempler på opløsninger

Så, som de siger, er der en undervisningssituation. Eksempler på løsninger som denne og lignende tilfælde, diskuteret nedenfor. Hvad er de særlige forhold i psyken og børns adfærd, især teenagere?

 • Børn ungdomsårene præget af konflikt, udtrykt som en udfordring for samfundet, stædighed. For dem, udsigten er af stor betydning jævnaldrende og voksne over udtalelsen. Den bedste vej ud af disse situationer - prøv at forstå dem, og grunden til en sådan adfærd for at tage hensyn til deres mening, give mere kontrolleret selvstændighed, samarbejde.
 • Manifestationen af angst, ustabil følelsesmæssige tilstand, angst, generthed eller manglende evne til at kommunikere med deres jævnaldrende. Hvad skal man gøre? Prøv ikke at sammenligne med andre, mere brug af kropskontakt, for at fremme selvværd, mindre gøre bemærkninger om barnet (kun i ekstreme tilfælde), være et eksempel på alt. Også i dette tilfælde er det bedre ikke at tvinge teenager til at deltage i eventuelle konkurrencer og værker, under hensyntagen til den hastighed.
 • Tyveri, stjæle andre folks ting. Ved at identificere sådanne handlinger læreren bør tale med din teenager, forsøge at overbevise ham om behovet for at returnere ting ejer af undskyldning. For at understøtte det, kan du gå med ham, men kun som en tavs følgesvend. Hvis klassen kender, hvad der skete, er du nødt til at diskutere med deres børn den dårlige gerning. Det bør lytte til alles mening, og sammen lave en konklusion. Børn har brug for at forstå, at sådanne handlinger er ulovlige.
 • Løgne, bedrag. Ved detektering af bedrag faktum drøftet med barnet og forklare situationen yderligere negative konsekvenser for ham og for andre. Den vigtigste ting, han indså, at en løgn fører til tab af tillid til de mennesker omkring dem.
 • Ensomhed, isolation, sårbarhed stærk, varm temperament og irritabilitet. Med hjælp fra individuelle interviews til at hjælpe dit barn slippe af med disse følelsesmæssige og psykologiske problemer, forklare, hvordan deres glatte og overvinde. Holdet forsøger at rose teenager og understrege dens positive egenskaber.
 • Den negative bly. Med sådan et barn er bedre ikke at argumentere og griber ikke ind, ikke at kommentere foran andre. Vi må forsøge at finde en kontakt med ham og venner, fortæller dig, hvordan du bliver en sand leder, der har autoritet.
 • Manifestation af skolen "mobning" - et socialt fænomen, udtrykt i en aggressiv holdning med bevidst forfølgelse, grusomhed, misbrug og ydmygelse af andre børn i tilstedeværelse af deres jævnaldrende. Det er vigtigt at huske, at læreren bemærket fænomenet bør ikke sætte fokus på dette og forelægger offentlig revision. Det kan justere bagmændene endnu mere aggressivt mod sit offer, hvilket igen vil medføre, at offeret til at føle sig endnu mere selvstændige tvivl og skam. Særlig opmærksomhed skal rettes mod udvikling af kreativitet, mental forandring og kreativ tænkning. Grundlaget for uddannelse bør også omfatte udvikling af empati - empati følelsesmæssige tilstand af en anden person.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.