FormationHistorie

Opstanden i Polen af 1830-1831: årsager, krig, resultaterne af

I 1830 - 1831 år. vest for det russiske imperium rystede opstanden i Polen. National War startede på baggrund af den stigende krænkelse af rettighederne for sine indbyggere, samt revolutionen i andre lande i den gamle verden. Talen blev undertrykt, men dens ekko i mange år spredt over hele Europa, og havde de mest vidtrækkende konsekvenser for Ruslands ry i den internationale arena.

forhistorie

En stor del af Polen blev annekteret af Rusland i 1815, i henhold til Wienerkongressen efter Napoleonskrigene. den nye stat blev oprettet for renheden af den juridiske procedure. Nyligt grundlagt Kongeriget Polen har indgået med Den Russiske personlige union. Ifølge højre derefter kejser Alexander I, denne beslutning var et fornuftigt kompromis. Landet beholdt sin egen forfatning, hæren og kost, som ikke var i andre områder af imperiet. Nu er den russiske monark havde også titlen på den polske konge. I Warszawa, blev han repræsenteret ved en særlig guvernør.

Polsk opstand var kun et spørgsmål om tid, hvor politik var i St. Petersborg. Alexander I var kendt for sit frisind, trods det faktum, at han ikke kunne træffe beslutning om en drastisk reform i Rusland, hvor der var stærk position konservative adel. Derfor monark realisere deres ambitiøse projekter i den nationale vejsiden imperium - i Polen og Finland. Men selv med de mest godartede intentioner Alexander I opførte sig meget inkonsekvent. I 1815, han givet Kongeriget Polen liberal forfatning, men gjorde undertrykke sine borgeres rettigheder i et par år, når de brugte deres selvstændighed begyndte at sætte en kæp i hjulet for politik af russiske guvernører. Så i 1820, har Seimas ikke afskaffe nævningesager, hvad Alexander ønskede.

Kort før den foreløbige censur blev indført i riget. Alt dette er bare nærmer opstand i Polen. Års den polske opstand fandt sted i den periode af konservatisme i politik imperium. Reaktion herskede på tværs af staten. Når du er i Polen en kamp for selvstændighed i de centrale provinser i Rusland var i fuld kolera optøjer forårsaget af epidemien og karantæne.

tilgangen af stormen

Det kom til magten Nicholas Jeg lovede ikke polakkerne eventuelle aflad. Den nye kejser regeringstid er vejledende begyndte med anholdelsen og afstraffelse af Decembrists. I Polen, i mellemtiden, har intensiveret patriotisk og anti-russiske bevægelse. I 1830 i Frankrig var der i juli revolution som væltede Charles X, som yderligere ophidsede tilhængerne af radikale ændringer.

Efterhånden nationalisterne vundet støtte fra mange berømte tsaristiske officerer (blandt dem var General Iosif Hlopitsky). Den revolutionære stemning bredte også til arbejderne og studerende. Højreklik Bank Ukraine forblev for mange utilfredse anstødssten. En del af polakkerne mente, at disse lande hører til dem ved at højreklikke, da de var en del af den polsk-litauiske Commonwealth, delt mellem Rusland, Østrig og Preussen i slutningen af XVIII århundrede.

Guvernør af riget var dengang Konstantin Pavlovich - den ældste bror til Nikolaj I, givet afkald på tronen efter død Alexander I. De sammensvorne ville dræbe ham og dermed give et signal til landet for at starte et oprør. Men opstanden i Polen gentagne gange udsat. Konstantin Pavlovich vidste om faren og havde ingen bopæl i Warszawa.

I mellemtiden, i Europa, brød ud af en anden revolution - denne gang en belgisk. Katolsk fransktalende del af den hollandske befolkning gik ind for uafhængighed. Nicholas I, der blev kaldt "gendarm Europa" i sin manifest annoncerede sin afvisning af den belgiske begivenhed. I Polen var der rygter om, at kongen vil sende sin hær til at undertrykke oprøret i Vesteuropa. For at tvivle arrangørerne af den væbnede opstand i Warszawa, denne nyhed var dråben. Opstanden blev planlagt til November 29, 1830.

Start et oprør

Ved 18:00 på den fastsatte dag overfaldt en bevæbnet gruppe Warszawa kaserne, hvor de blev stationeret Afskærmninger Lancers. Det begyndte massakren på officerer, som forblev loyale over for den kejserlige magt. Blandt de dræbte var Krigsministeren Mauritsiy Gauke. Konstantin Pavlovich mente, at Pole med sin højre hånd. Guvernøren selv blev reddet. Advarede beskyttelse han løb væk fra sit palads ikke længe, før der dukkede den polske trup, forlangte hans hoved. Efter at have forladt Warszawa, Konstantin bragte russiske tropper uden for byen. Da Warszawa var helt i hænderne på oprørerne.

Den næste dag begyndte i den polske regeringsomdannelse - det administrative råd. Hans venstre alle de pro-russiske embedsmænd. Gradvist dannet en cirkel og militære ledere af opstanden. En af hovedpersonerne blev generalløjtnant Iosif Hlopitsky, hvilket kortvarigt valgte diktator. Under hele konfrontation, han forsøgte så godt han kunne forhandle med de russiske diplomatiske midler, som jeg forstår, at polakkerne ikke kan klare al den kejserlige hær, i tilfælde af, at det vil blive sendt til at undertrykke oprøret. Józef Chłopicki repræsenterede højrefløjen af oprørerne. Deres krav blev reduceret til et kompromis med Nicholas I, baseret på forfatningen af 1815.

En anden leder var Michael Radziwill. Dens position er forblevet præcis det modsatte. Flere radikale oprørere (herunder det) planlagt at generobre Polen, delt mellem Østrig, Preussen og Rusland. Hertil kommer, de betragtede deres egen revolution som en del af en europæisk opstand (deres vigtigste referencepunkt var Julirevolutionen). Det er grunden til polakkerne har haft mange kontakter med det franske.

forhandlinger

Warszawa blev en prioritet for udstedelse af en ny direktør. 4 december opstand i Polen efterladt en vigtig milepæl - blev skabt af den provisoriske regering, der består af syv personer. Hans hoved blev Adam Czartoryski. Han var en god ven af Alexander I, var et medlem af hans hemmelige udvalg, og også fungerede som udenrigsminister i Rusland i 1804 - 1806 år.

På trods af dette den næste dag erklærede Józef Chłopicki selv diktator. Kost har gjort imod ham, men den nye leder tallet var ekstremt populær blandt folk, derfor, at Parlamentet måtte trække sig tilbage. Józef Chłopicki ikke stå på ceremoni med fjender. Han koncentrerede al magt i sine hænder. Efter begivenhederne i november 29 i St. Petersborg blev sendt forhandlerne. Fra polsk side har krævet til sin forfatning, samt gevinsten i form af otte provinser i Hviderusland og Ukraine. Nicholas er ikke indforstået med disse vilkår, kun lovende amnesti. Denne reaktion førte til yderligere optrapning af konflikten.

25 januar 1831 vedtaget en resolution om detronizatsii russisk monark. Ifølge dette dokument, Kongeriget Polen ikke længere tilhørte Nicholas titulature. Et par dage før Józef Chłopicki mistet magten og blev efterladt til at tjene i hæren. Han indså, at Europa ikke er en åben støtte polakkerne, og det betød, at nederlag oprørerne er nært forestående. Kost har været mere radikal. Parlamentet vedtog den udøvende Prins Mihailu Radzivillu. Diplomatiske værktøjer er blevet kasseret. Nu er den polske opstand 1830 - 1831 år. Det viste i en situation, hvor konflikten kan løses alene med våbenmagt.

Den resterende del af kræfterne

I februar 1831 lykkedes oprørerne at ringe i hæren omkring 50 tusinde mennesker. Dette tal næsten matchede antallet af soldater, der sendes til Polen Rusland. Men kvaliteten af frivillige enheder var meget lavere. En særlig problematisk situation var artilleri og kavaleri. Undertryk opstanden november Petersborg sendt Grev Ivan Dibicha-Zabalkansky. Begivenheder i Warszawa stål imperium uventet. For at koncentrere alle kræfter loyale over for de vestlige provinser i kolonnen krævede 2 - 3 måneder.

Det var en kostbar tid, som polakkerne ikke havde tid til at bruge. Józef Chłopicki sat i spidsen for hæren ikke angribe først, og spredte deres kræfter på deres vigtigste veje i områder under deres kontrol. I mellemtiden Ivan Dibich-Zabalkansky rekrutteret nye tropper. I februar havde han en pistol var omkring 125 tusinde mennesker. Men gjorde han utilgivelige fejl. Hurrying at håndtere et afgørende slag, gjorde optællingen ikke tager sig tid til at organisere transport af mad og ammunition til hæren, der til sidst havde en negativ indvirkning på hendes liv.

Grochowski kamp

De første russiske tropper krydsede den polske grænse, den 6. februar, 1831. Dele bevæges i forskellige retninger. Den kavaleri under kommando af Kipriana Kreytsa gik til Lublin provinsen. Den russiske kommando planlagt at arrangere en afledningsmanøvre, som skulle endelig sprede de fjendtlige styrker. Den nationale-befrielse opstand virkelig begyndte at udvikle sig efter plottet, bekvemt for kejserlige generaler. Flere polske divisioner gik til Serock og Pultusk, bryde væk fra de vigtigste kræfter.

Men pludselig vejret greb ind i kampagnen. Thaw begyndte, som forhindrede den vigtigste russiske hær planlagt at gå ruten. Dibich foretog en skarp drejning. 14 februar tropper stødte sammen Yuzefa Dvernitskogo og General Fedora Geysmara. Polakkerne vandt. Og selv om hun ikke havde nogen særlig strategisk betydning, den første mærkbar succes inspirerede militser. Polsk opstand tog usikker.

Det vigtigste hær af oprørere tæt på byen stod Olszynka Grochowska, forsvare tilgange til Warszawa. Det var her, den 25. februar, og der var den første slag. Polakker befalede Radzvill og Józef Chłopicki, russisk - Dibich-Zabalkansky, et år før starten af kampagnen blev en feltmarskal. Slaget varede hele dagen og sluttede først sent på aftenen. Tabene var ca. de samme (polakkernes 12 tusinde mennesker, på russisk 9000). Oprørerne blev tvunget til at trække sig tilbage til Warszawa. Selvom den russiske hær opnåede en taktisk sejr, har sine tab over al forventning. Desuden blev den ammunition hældes, og den nye lift var ikke muligt på grund af dårlige veje og afbrydelse af kommunikation. Under disse omstændigheder har Dibich ikke turde at storme Warszawa.

manøvrer polakker

For næsten ikke flytte de næste to måneder hæren. daglige sammenstød brød ud i udkanten af Warszawa. Den russiske hær på grund af dårlige hygiejniske forhold startede en koleraepidemi. Samtidig hele landet var en guerillakrig. I hovedsagen den samme kommando af den polske hær fra Michael Radzvilla gået til general Yanu Skrzhinetskomu. Han besluttede at angribe løsrivelse under kommando af kejserens bror Mikhail Pavlovich og General Karl Bistrom, der var i nærheden af Ostrołęka.

Samtidig den 8000:e Regiment blev sendt til møde Dibich. Han måtte aflede de vigtigste russiske styrker. Polakker fed manøvre var en overraskelse for fjenden. Mikhail Pavlovich og bistroer med sine vagter trak sig tilbage. Dibich længe ment, at polakkerne har besluttet at angribe, indtil han til sidst fandt ud af, at dem fanget Nur.

Slaget ved Ostrołęka

12. maj den vigtigste russiske hær forlod deres lejligheder at overhale venstre Warszawa polakker. Forfølgelsen blev udført to uger. Endelig fanget med avantgarde polsk bag. Siden den 26. fulgte slaget ved Ostroleka, som var den vigtigste episode af kampagnen. Polakker delt Narew. De første overlegne russiske styrker blev angrebet af en løsrivelse på venstre bred. Oprørerne begyndte at trække sig tilbage hastigt. Dibicha styrker krydsede Narew Ostroleka i sig selv, efter endelig ryddet byen oprørere. De gjort adskillige forsøg på at angribe angriberne, men deres indsats kom til ingenting. Marching foran polakkerne gentagne gange slog en løsrivelse under kommando af general Charles Mandershterna.

Med udbruddet af den anden halvdel af dagen for at slutte sig til russiske forstærkninger, som til sidst besluttet udfaldet af kampen. Af de 30 tusinde polakker døde omkring 9000. Blandt de dræbte var generalerne Kamenski og Heinrich Lyudvik Katsky. Starten af mørket hjulpet rester af de besejrede oprørerne til at flygte tilbage til hovedstaden.

Fall of Warszawa

Den 25. juni, den nye chef for den russiske hær i Polen blev grev Ivan Paskevich. I hans besiddelse var 50 000 mennesker. I St. Petersborg, som greven forlangte at færdiggøre nederlag polakkerne, og at afskrække dem Warszawa. I oprørerne i hovedstaden var omkring 40 tusinde mennesker. Den første alvorlige test for Paskevich var krydsningen af Vistula-floden. Det blev besluttet at overvinde vandet barriere nær grænsen til Preussen. Senest den 8. juli passage blev afsluttet. I dette tilfælde har oprørerne ikke sætte nogen forhindringer fremrykkende russiske, væddemål på koncentrationen af sine egne styrker i Warszawa.

I begyndelsen af august, i den polske hovedstad var der en anden rokade. Denne gang, i stedet besejret af Osterlenkoy Skrzhintsekogo blev øverstkommanderende Heinrich Dembinski. Men han trådte tilbage efter nyheden kom, at den russiske hær allerede havde krydset Vistula. I Warszawa, anarki, og anarki. Massacre begået af en vred pøbel, krævende at give militæret er ansvarlig for livstruende skader.

August 19 Paskevich kom til byen. blev afholdt De næste to uger som forberedelse til overfald. De enkelte enheder beslaglagt den nærliggende by for endelig at omgive hovedstaden. Stormen på Warszawa begyndte den 6. september, da den russiske infanteri angreb linje af befæstninger rejst for at begrænse angriberne. I den efterfølgende kamp blev såret i chef Paskevich. Ikke desto mindre er den russiske sejr var indlysende. 7 af general Krukovetsky stammer fra 32000:e hær, med hvem han flygtede mod vest. September 8 Paskevich kom til Warszawa. Hovedstaden blev taget til fange. Nederlaget efterlod spredte grupper af oprørere er blevet et spørgsmål om tid.

resultater

Den sidste polske militær formation flygtede til Preussen. 21 oktober overgav Zamosc, og oprørerne mistede deres sidste højborg. Allerede før det, det begyndte en massiv og forhastet udvandring oprørske officerer, soldater og deres familier. Tusinder af familier havde slået sig ned i Frankrig og England. Mange mennesker kan lide Yan Skrzhinetsky flygtede til Østrig. I Europa er det national befrielsesbevægelse i Polen, blev virksomheden mødt med sympati og medfølelse.

Den polske opstand i 1830 - 1831 år. Det førte til, at den polske hær blev afskaffet. Myndigheder gennemført en administrativ reform i riget. Provinsen er blevet udskiftet på banen. Også i Polen var der en generel med resten af det russiske system af mål og vægt, samt de samme penge. Forud for, at den højre bank Ukraine var under stærk kulturel og religiøs indflydelse af sin vestlige nabo. Nu i St. Petersborg har vi besluttet at opløse den græsk-katolske kirke. "Forkert" ukrainske sogne blev enten lukket eller blive ortodokse.

For beboerne i de vestlige stater, Nicholas jeg blev endnu mere i overensstemmelse med billedet af diktatoren og en despot. Selvom ingen stat ikke officielt har forbøn for oprørerne, blev et ekko af de polske begivenheder i mange år fordelt i den gamle verden. Flygter emigranter har gjort meget for at den offentlige mening om Rusland tillod europæiske lande til at problemfrit starte Krimkrigen mod Nicholas.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.