FormationUngdomsuddannelse og skoler

Øen Hogland. Øerne Finske Bugt

Finske Bugt i St. Petersborg, på trods af den ydre tilbageholdenhed og endda "kold" har en masse fantastiske steder, fyldt med naturlig skønhed og dramatisk historie. En af juvelerne - Hogland - største ø i Leningrad-regionen. Alle, der besøgte Hogland, taler om det som et land med majestætisk og enestående.

etymologi

Svenske navn Hogland ø oversættes til "høje jorden." Faktisk er der en relativ høj bjerge, skovklædte, klippekysten, efterlader næsten lodret i vandet. Hele Landskabet er karakteristisk for østlige Fennoskandien. Finnerne også kaldet umindelige tider øen Suur-Saari, i oversættelse - den "Store Land."

dimensioner

Hogland Island - den største i de russiske farvande i Finske Bugt. Det ligger 10 kilometer øst for den russiske maritime grænse til Finland. Nord til syd det strækkes med omkring 11 km, og dens bredde er fra 1,5 til 3 km. Hele området af øen - 20,65 km2.

placering

Tilsyneladende ubeboet stykke jord i en bekvem og derfor en vigtig strategisk position. Til højre ligger 180 kilometer fra St. Petersborg, Den Finske Bugt med Kronstadt fæstning, en større russiske havne (Primorsk, Vysotsk, Vyborg, Ust-Luga). Venstre - Finland og Estland.

Øen deler den vestlige, mere dyb og salt Finske Bugt, fra den østlige del - en overfladisk og frisk. De geografiske koordinater for øen:

  • 60ᵒ01 '- 60ᵒ06' s. w.;
  • 26ᵒ56 '- 27ᵒ00' i. d.

Den nærmeste finske by Kotka ligger 43 km mod nordøst. I den sydlige del af den estiske kyst af bugten er omkring 55 km væk, og øen Great Tyuters - syd-øst, i en afstand af 18,5 km fra den sydlige Cape. Den afstand i lige linje til Ust-Luga - 85 km.

Øerne Finske Bugt: Hogland

Lindring af øen kraftigt dissekeret, absolutte højder i området fra 108 m i den nordlige del (Poheyskorkia hill) til 175,7 m i syd (Lounatkorkia hill). Ofte er der klipper op til 10 meter eller mere, den maksimale højde (50-70 m) de når de vestlige skråninger af bakkerne og Myakiinpyayallyus Haukkavuori.

Langs den østlige og vestlige kyster er små bugter og flere små øer. Shore meste stenet, i bugterne - med rullesten kampesten, og kun i Bay Suurkyulyanlahti - ren sandstrand. Dette lukket og bekvemt for skibe Bay ligger på den nordøstlige del af øen. Den er beskyttet af mol og kanalen har en dybde på 4,2 m ved indløbet, ved indgangen bredde på 90 m. South bay beliggende Suurkyulyanlahti gamle finsk kirkegård.

Fyrtårne

På øen er der to fyrtårn. North Hogland fyrtårn, som ligger på en bakke Poheyskorkia bygget under Peter den Store i 1723. Southern Hogland blev grundlagt i 1905 ved dekret fra Nikolaj II. Siden 2006 arbejder station fjernbetjening sporing af skibe, bygget nær den sydlige Fyrtårn. Det eneste grusvej passerer gennem hele øen, der forbinder de to bygninger.

videnskabelige aktiviteter

Finske Bugt til forskerne er en unik naturlig laboratorium, hvor der trods en aktiv menneskelig aktivitet, er økosystemet bevares i sin oprindelige form. Komplekse økologiske ekspeditioner Biologisk Research Institute i St. Petersborg State University for studiet af øerne i den russiske del af Den Finske Bugt, herunder øen Hogland, afholdes hvert år fra 1991 til 1995 på initiativ og med direkte deltagelse af direktøren for D. V. Osipova.

Så blev de fortsatte i 2003-2004 inden for rammerne af fælles projekter BiNII og det finske miljø Institute (TSOSF). I 2004 modtog undersøgelsen økonomisk støtte til Environmental Fund af Leningrad-regionen. Geologisk udforskning af øen begyndte i 2001 og fortsatte i 2003-2004. Indsamle materialer til at beskrive vegetationen holdes Botanisk Institute of Russian Academy of Sciences i 1994-1998 og i 2004-2006. Den akkumulerede materiale får lov til at lave en botanisk, zoologisk og geologisk kort over området, og til at spore ændringer i naturen på baggrund af tidligere modtagne data.

UNESCO flag

Hogland Island er ikke kun en naturlig tiltrækning. I 1826 på øen den tysk-russiske astronom, direktør for Pulkovo Observatorium V. Ya. Struve grundlagde en unik element, der er en del af et ambitiøst projekt til at beregne størrelsen og formen af Jorden. Den såkaldte "STRUVES MERIDIANBUE", der strækker sig fra kysten af det Arktiske Ocean til Donau, anerkendt af UNESCO som World Heritage Site.

Ifølge registret, de to objekter - "Z» og «Myakipyallyus §" (titlen på den samme navn rock) - er arrangeret på denne fjernbetjening fra kysten jord del. Her Victor Ya ser vinkler og azimutterne, forudsat værdifulde astronomiske data. Dette viser, hvor vigtigt er det Finske Bugt.

I St. hosted Petersborg en konference dedikeret til posterne "Struve Arc". På en særlig ekspedition blev sendt til øen, som har estimeret den faktiske tilstand af objektet UNESCO. For at fejre den historiske begivenhed er to astronomiske tegn installeret. Den første - på en bakke Myakiinpyayallyus. Det er en mindeplade med indskriften "geodætiske punkter Myakiinpyayallyus grundlagt i 1826. Q. I Struve. Før Ismail 841.657 toise til Gammerfasta 660.130 toise. Den første måling af meridianen bue i Rusland fra 1816 til 1855.".

Suurkyulyanlahti tæt på bugten, i skoven, ved udfletningen i vejen, der fører til den nordlige beacon, rejst et andet monument, er også dedikeret til måling af meridianen V. Ya. Struve. Denne astronomiske tegn "Hogland Z» er blevet installeret af ansatte i Observatory Pulkovo.

historisk skitse

Øerne Finske Bugt befolket af mennesker fra tidernes morgen. Deres første mestrer Sami. Dette fremgår af de hellige genstande fundet på toppen af bakkerne - sten, hatte, Sadie, "alter", der ligner de steder for tilbedelse af samerne af Kolahalvøen.

I den historisk overskuelig fremtid var Hogland del af Sverige. Legenderne siger, at de fjerne forfædre øboerne var pirater og smuglere. Disse legender, er realistiske, da øen ligger i nærheden af en vigtig handelsrute og et klippelandskab er en vidunderlig tilflugtssted for sørøvere, plyndrer skibe, der kom fra vest ind i Neva og Novgorod.

For Rusland øen trak i 1743 efter indgåelsen af en fredsaftale med Sverige. I juli 1788 ved Hogland var et søslag mellem de russiske og svenske flåde, kendt som Slaget ved Hogland. Det endte med sejr for den russiske flåde, hvilket resulterede i Rusland konsolideret sit ejerskab af øen.

kirkegård af skibe

Hogland Island ligger på tværs af Finske Bugt, i hjertet af det, så tæt fordums afholdt en livlig søvej. Et stort antal ubåde og overflade klipper var årsag til hyppige skibsvrag ud for kysten af Hogland. Til minde om hans samtidige at bevare historien om død russisk tremastede sejlskib "America", som fandt sted oktober aften i 1856. Skibet var lastet med logfiler og jern i Tallinn, men en gang i en storm ud for den nordøstlige kyst, ramte en klippe og sank nær North Lighthouse. På kirkegården nær landsbyen kan Suurkyulya se to grave, hvor 2 officerer og 34 søfolk fra det havarerede skib blev begravet "Amerika". I 1999 blev resterne af en anden sunkne sejlbåd fundet af medlemmer af den estiske klub "Ichthyander" Maahelli Bay ud for vestkysten af øen.

Fødslen af radioen

Sandelig universel popularitet ø bragte videnskabelige eksperimenter A. S. Popova, når de er på slutningen af januar 1900 først etableret kommunikation mellem trådløse telegraf og den finske ø Hogland Kutsalo nær Kotka. Det er bemærkelsesværdigt, at grunden til at teste radioen også var forliste skib. Battleship "General-Admiral Apraksin", på vej til vinteren Kronstadt i Liepaja havn den 13. november, 1899 ramte en undersøisk klippe ud for den sydøstlige kyst.

Tag det fra klippen under vinteren vejr og den hurtige dannelse af is ud for kysten af øen var ikke mulig. Ved tilrettelæggelse af redningsarbejdet måtte etablere glat kommunikation med den nærmeste forlig, som var byen Kotka, og gennem det - til St. Petersborg. Efter en række forgæves forsøg på at etablere den første radioforbindelse januar 24 med Lounatkorkia bakke (nu kaldet Volcano Popov) endelig vellykket første radio besked blev sendt. Til minde om denne begivenhed på stedet af den første sender installeret stele og et monument til A. S. Popovu.

XX århundrede

Siden 1917, da Republikken Finland fik sin selvstændighed, øen Hogland gik til Finland. Der var to finske landsbyer - Suurkyulya (oversat som Big Village) og Kiiskinkyulya (Ershov landsby), med en befolkning på omkring tusind mennesker, hovedsagelig beskæftiger sig med fiskeri og sælfangst. Således, ifølge, på øen af 896 mennesker levede i henhold til 1929 folketællingen. Solide fundamenter af huse, stenvægge, ryddet området - alle beviser for den tidligere fredelige liv øboerne forblev på stedet af tidligere landsbyer. Efter afslutningen af den sovjetisk-finske krig af vilkårene i fredstraktaten (1940) Hogland blev overført til Sovjetunionen.

De dramatiske begivenheder fandt sted på øen under Anden Verdenskrig. I august 1941 skibe, om bord på hvilket var flygtninge - børn, kvinder, forsøgte at bryde ud af den belejrede Tallinn til Kronstadt, men blev ødelagt af tyske fly. Sejlere løsrivelse af skibe under admiral IG Svetova reddet mere end 12 tusinde mennesker var i vandet. Under vilje Admiral, blev han begravet i 1983 på bredden af bugten Suurkyulyanlahti ved siden af graven af faldne soldater. På dette sted blev bygget obelisken.

Under den store patriotiske Finske Bugt blev skueplads for sovjetisk-tyske konfrontation. Hårde kampe blev udkæmpet mellem sovjetiske, finske og tyske tropper på Hogland. Monument for de faldne soldater er et gammelt trækors placeret på søen Liivalahdenyarvi.

Den nuværende situation

I efterkrigsårene på øen blev skabt befæstninger, indsat en kraftig radar forsvar nylig demonteret. Nu her er der kun en lille grænsepost og levende navigation servicemedarbejdere tjener fyrtårne, samt ansatte i den meteorologiske station, der opererer på øen siden midten XIX århundrede.

Hogland administrative del af Kingisepp District, (Den Finske Bugt, Leningrad-regionen). I bugten Suurkyulyanlahti udvikle turistcentrum. Bygget to-etagers hotel Euroclass allerede modtager turister. Således fra en forpost ø i den russiske territorialfarvand grænse Hogland gradvist ved at blive en turist mekka østlige Østersø.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.