FormationVidenskab

Hvorfor de geografiske koordinater

At rejse, skal du i det mindste vide cirka hvor bevæger sig. Bedre endnu, fast forstå, hvad tidspunkt du vil få, og hvordan man bedst at gå fra punkt A til punkt B. For at gøre dette, er der kort. I modsætning til planer (byer eller en relativt lille del områder), de har en større skala og bestemme de geografiske koordinater af objektet. Dette gøres for nemheds skyld: ved hjælp af indviklede figurer, kan vi fastslå, at varen er mod nord eller syd for den anden, og mod vest eller øst, vi flytter til for eksempel at komme fra St. Petersborg til Moskva.

De siger: "Sprog og til Kiev", men er endnu bedre måde til at bede de geografiske koordinater. Hvad er det? Denne imaginære linjer, der plottes på et kort eller globus. Selvfølgelig, i det virkelige terræn, vil du ikke finde dem - er, at et sådant tegn kan findes i nogle byer, som er placeret direkte på den parallelle eller meridian. Lad os se på, hvad der er den bredde og længde. Vores planet har en elliptisk form, der ikke er en perfekt kugle, og lidt komprimeret til polerne. Men for at lette håndtering, er koordinaterne plottet som om Jorden - det absolutte rige.

Hun er kendt for at være spinning om sin egen akse. Hvor denne akse er i kontakt med overfladen, er de poler - nord og syd. Hvis vi grafisk forbinde dem sammen, får vi 360 konventionelle strækninger (fordi kuglen har en vinkel på 360 grader). Disse bands på et kort eller globus - geografiske koordinater angiver breddegrad. På Jorden, er der to vigtige meridian. FIRST først - Zero. Den passerer gennem Greenwich Observatory i byen, ikke langt fra London, og derfor kaldes af sit navn. Anden - 180 °, ca. falder sammen med en Linjeskift datoer.

Geografiske koordinater er en anden mulighed - breddegrad. Hvis vi trækker en konventionel linje er ikke langs rotation vores planet, og på tværs, præcis i midten, vil det være ækvator. Hvis Greenwich meridianen opdeler sfære i vestlige og østlige halvkugle, breddegraden nul - i Nord og Syd. Som mellem ækvator og pol gennem jordens centrum er en ret vinkel, så er der 90 parallelt efter halvkugle. Nordpolen - det er 90 ° Nord, og Syd, henholdsvis - 90 ° syd. Alle geografiske grader er opdelt i minutter og sekunder.

Således ethvert punkt på Jordens overflade har en bredde og længde. Bestem de geografiske koordinater det var meget vigtigt for søfolk, som, i midten af havet var blottet for nogen vartegn. De måtte regne ud, hvor de er, og hvor dv igatsya. De bredde bestemmes ved anvendelse astrolabium - særlig anordning, som angiver vinklen af solen over horisonten til middag.

Men for at kunne beregne de geografiske koordinater for de byer og andre bygder, er det moderne menneske ikke behøver at anvende sådanne sofistikerede enheder. Bare se på et atlas til at bestemme længde og bredde af en geografisk objekt. De paralleller er angivet til højre og venstre, og de meridianer - toppen og bunden af diagrammet billedområdet. Og med hjælp fra Google kan være nøjagtig til den anden at kende koordinaterne for de mindste, ikke markeret på kortet point.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.