ComputereUdstyr

NVIDIA GeForce GTX 580: specifikationer, test. Spil grafik

Fans af computerspil drømme om, at deres pc kan drage nogen ny aktion. Til dette års vi nødt til at opdatere deres "jern". Hertil kommer, du har brug for at udskifte visse dele af computeren, der er tidspunkter, hvor du har brug for en komplet udskiftning af alle dele. I dag taler vi om gaming grafikkort, især på nVidia GeForce GTX 580.

opposition

Som i alle teknologiske områder, i dette segment, er der også to største konkurrent. nVidia og AMD grafikkort produceres årligt, konkurrerer i hastighed med hinanden, kvaliteten og optimering. Hver ny model fra AMD indebærer tilsvarende fra nVidia. Valget mellem disse to selskaber er helt individuelt. Nogen havde en god oplevelse med brug af nVidia, nogen har fuld tillid til AMD.

Selvfølgelig, i perioder, hvor tehnostsene ser den ene eller anden model af grafikkort fra disse selskaber, når der er en bunke kontrovers i pressen og på fora. Især blandt dem, der virkelig forstår dette spørgsmål og har en mening og visning. Disse konflikter er ledsaget af en uendelig lang række anmeldelser og tests. At lære at træffe det rigtige valg, når de køber en gaming grafikkort, vil vi tale senere, og nu overveje den godt glemte nye nVidia GTX 580.

kæmpe hjerte

Denne model af grafikkort dukkede op i 2010. Efter hun blev løsladt en enorm mængde af disse giganter af spillet, hvilket ikke blot en størrelsesorden bedre - de er hundrede gange mere produktive.

Ikke desto mindre forblev og dem, der stadig loyale over favorit GTX 580. Kendetegnene for denne video viste sig virkelig imponerende. Grafik-processor, der vil passe ind i flagskibet GF110. Det var allerede blevet frigivet video-processorer med et indeks på 104, 106 og 108, men de tilhørte de fire udgaver af "viduh".

En ny generation begyndte at arbejde på "hjertet» GF110. Det er blevet modificeret version af cellen, som blev anbragt i GTX 465, 470 og 480. Forskellen mellem disse flagskibe bestod i antallet af aktive kerner blokke.

modifikation

For at forstå, hvordan den nye "hjerne" var bedre end den sidste, er det nødvendigt at fokusere på nogle af detaljerne. Begge modeller (100/110) har fire klynger, der er ansvarlige for den grafiske bearbejdning. Hver af disse strukturelt ligner en separat GPU. Klyngerne er udstyret med alt, hvad de har brug for til at håndtere grafik. De mangler kun hukommelsen controllere og blokerer ROP.

Kørsel både identiske processorer. Den består af fire klynger, der har fire hver multiprocessor. De indeholder 32 CUDA kerner. Det opnåede i alt 512 stykker. Systemet omfatter også 8 blokke ROP i grupper på seks, i mængden af 48 stykker. Hver af de 6 kategorier har sin egen memory controller 64bit. Der er også en to-niveau cache-hukommelse volumen. Den første har en gangreserve på 256 KB, og den anden - 768 KB.

Og nu er det at nærme tættere på sandheden. Det viste sig, at en sådan ordning blev indført i starten til GF100, men på grund af usikre forhold i markedet var mere "rå" grafikprocessor. Ifølge officielle data, udvikleren var ikke i stand til at frigive høj kvalitet krystaller, og derfor, i processen af de aktive kerneblokkene fremstilling måtte suspenderes.

En sådan begivenhed kunne ikke passere af fagfolk. Derfor har internettet spredt mening om det faktum, at nVidia har besluttet at sætte farten ned, og for at reservere kapacitet for fremtiden, som om hentyder til den version, der senere bosatte sig i GTX 580. De karakteristiske træk ved den nye 'hjertet', som er blevet udtænkt tidligere, legemliggjort kun i GF110.

implementering

På grund af det faktum, at forskellene i de to modeller af GPU'er er, kalder den opdaterede version af GF110 er ikke ønskeligt. Ændrede og arkitektur tekstur enheder. Gennem denne behandling, og tekstur filtrering sker uden tab af ur cyklusser. Selv om denne ordning er ikke ny, men i denne model, har det været i stand til at realisere sig selv fuldt ud.

Berørte og resterizatsionny motor Raster Engine. Han modtog en avanceret enhed, der beskæftiger sig med afvisning overflader usynlige i rammen. Og tilføjede nye filformater. Implementering tændt "hurra". Udviklere sige, at udførelsen af den nye GPU bør øges. I praksis sit arbejde i de spil forbedret med 6-7% i gennemsnit.

Om Hjem

Så, nu er det klart, at det nye kort er blevet en størrelsesorden mere produktive, trods det faktum, at større ændringer i arkitekturen i grafikprocessor modtages med hensyn til dets forgænger GF100. Det er nu muligt at evaluere den samme GTX 580.

Funktioner grafik har forbedret markant. Dette er især mærkbar sammenlignet med den tidligere model GTX 480. core clockfrekvens steg med 72 enheder og blev den 772 MHz-båndet. Ændret ydeevne ur shader - 1544 MHz.

Type af grafikhukommelse og mængden af det forblev uændret, samt bus bredde. Markant øget performance og reale effektive rente af grafikhukommelse 1002/4008 mod 924/3696. Denne forbedring har ført til, at båndbredden af hukommelse også udvides til 192,4 GB / s. Naturligvis kunne sådanne indikatorer ikke ignorere, og andre egenskaber. Derfor stigningen i hastigheden af scenen for et par enheder, samt øget matematiske præstationer.

Årsager til forbedring

Væksten i mange egenskaber forbundet med en række årsager:

  • Den vigtigste af dem kan betragtes som i nVidia GeForce GTX 580 er stadig i stand til at køre aktivering af alle centrale enheder.
  • Frekvenserne af GPU og videohukommelse forbedres med gennemsnitligt 9%.
  • Forbedret tekstur og arkitektur blokke og raster motorer.

Pålidelighed i detaljer

nVidia designere var i stand til at forbedre i GTX 580 egenskaber af materialer. Det er ikke så, og er nu bare bøje printet. Længden forblev den samme, så hele kroppen ser ganske kompakt. Især i betragtning af, at kortet er udstedt i 2010. På nuværende tidspunkt, er det helt sikkert ser stor.

Panelet har tre stik, en til mini-HDMI, de to andre dual-DVI. I princippet dette sæt savnet af alle spillere, selv om nVidia konkurrence stadig gøres mere plads til brugeren. Det eneste spørgsmål i al denne skønhed er tilstedeværelsen af to riste, der dækker åbninger til afgangen af opvarmet luft. Hvis det første er at være den sædvanlige sted og blæser luft til bagpanelet, den anden er placeret på bagsiden.

betaling

Nu er det nødvendigt at se under hood grafikkort GTX 580. Prisen for øvrigt på tidspunktet for udgivelsen af flagskibet det var 500 dollars, hvilket for sådan en kæmpe var ubetydelig, men dyre. Men tilbage til indersiden.

Skelne gebyret fra den tidligere model kan være på de læste ydeevne. Det nye design har mistet selve stik til turbine luftindtag, men på en måde hun holdt optælling. Tidligere mødte også traditionelle elektrolytiske "banker", nu i deres sted Wiring keramiske kondensatorer. Men det vigtigste synlige forskel er tilstedeværelsen af yderligere chips, som er ansvarlige for en hardware belastning overvågning. De overvåger løbende, som kommer i bestyrelsen gennem stikkene.

køling

Den tidligere model af grafikkortet var udstyret med meget avanceret kølesystem. Dette skyldtes, at det er nødvendigt fortsat at beskæftige sig med magt "brændende» GF100. På trods af hans teknik mesterværk, at systemet var ikke i stand til at løse en række problemer, der skulle korrigeres senere udviklere nVidia GeForce GTX 580. De skabte teknologien i fordampning kammer. På det tidspunkt, har det længe været forfremmet på markedet. Jeg elskede det og bruge virksomhedens AMD.

Ved afmontering det let at adskille fra hoveddelen. Stiv metalramme som at placere inddampningskammeret, en understøtning for hele strukturen. Kølesystemet fungerer simpelthen: en speciel væske fordampes af varmen, kondenserer på den afkølede del og strømmer derefter tilbage. Disse sider ikke anbragt rør som før, og pladerne dækker varme-spredning processordæksel.

test

Den GTX 580 har bestået testen med succes, ikke én. Selv om der var dårlige "eksamener." For eksempel, filtrering teksturer RGB8 kontrol viste, at den nye model er meget svagere end sine konkurrenter på AMD. Men Shader hastighedstest viser gode resultater, især med hensyn til GTX 480. Men i mange af dem den nye model er mærkbart ringere end sine konkurrenter.

Som et resultat af test "viduh" viste, at det viste sig bedst i ydeevne og forbrugernes karakteristika. Forudsat stort antal aktive blokke har en forøget taktfrekvens, samt nogle arkitektoniske ændringer.

kloner

Der er kloner af dette kort. På baggrund af GF110 er det blevet den mest magtfulde i segmentet. Model GTX 580, hvis pris var meget høj, blev den mest magtfulde. Men konkurrencen er altid til stede. Producenterne besluttet at frigive ændrede versioner. De adskiller sig fra originalen i, at anlægget havde forbedret spredning eller kølesystem.

Et sådant projekt var ganske vellykket Zotac GeForce GTX 580. Her er henvisningen standard, der bruges i turbinen. Designet er ikke udmærker sig ved noget bemærkelsesværdigt. Kernen 6 har en effekt fase node. Mikrochips - fra "Samsung". "Viduh" forbedret, som indikeret ved den forøgede hyppighed af kernen til 810/1620 MHz.

Denne variation af modellen adskiller sig ikke meget fra den oprindelige. Dens fordel er fabrikken overclocket, men ikke signifikant. Men den øgede magt påvirker støj og varme. Gamers glad udstyr, som omfattede et nyt stykke legetøj, "Prince of Persia".

modernitet

Det er værd at bemærke, at det nu er vanskeligt at vurdere flagskib, som GTX 580 er forældet og markant mod andre ser meget svag. 2016 var faktisk frugtbart for dette segment. Spil Grafikken er endnu bedre og mere kraftfuld.

Det er deres vurdering ganske vanskeligt, da selv de gamere præferencer er forskellige. NVidia GeForce GTX introduceret i 1080, mens AMD frigivet til markedet model af en størrelsesorden værre. Men Radeon RX 480 stadig lykkedes at få i det midterste segment og konkurrere der. Fra sidstnævnte selskaber har allerede ophørt med at vente på nogle giganter. Og nVidia grafikkort spil "miss" i siden, da der ikke er nogen konkurrence fra "værste fjende".

De, der er klar til den "viduh" for at give mindre end 5 tusind rubler, bør se på GIGABYTE GV-N730D5OC-1GI. I priskategori op til 10 tusind rubler omfatter Palit GeForce GTX750Ti StormX Dual, som, selv om næstsidste generation, er stadig i stand til at klare næsten alle spil. De, der er villige til at skille sig af med de 15 tusind rubler, har markedet udarbejdet to konkurrenter - det GTX 960 og R9 380. Hvis du er villig til at bruge 20 tusind rubler og flere, se på GeForce GTX 1080.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.