SundhedKosttilskud og vitaminer

Natriumalginat. Egenskaber og anvendelser

Natriumalginat er et salt af alginsyre - tyktflydende polysaccharid, der udvindes af brunalger eller tang japansk. Det anvendes i medicin som et medikament (antacida) og er beregnet til behandling af gastrointestinale sygdomme, som kræver neutralisation af saltsyre. I fødevareindustrien det virker som stabilisator og fortykningsmiddel og er bedre kendt for os som en fødevare tilsætningsstof E401.

Natriumalginat har et "0" sikkerhedsniveau for mennesker på grund af deres naturlige oprindelse. Han er en emulgator i fødevareindustrien anvendes som fugtighedsbevarende middel. På emballagen til den er betegnet E401, men andre end det, der er også andre navne: natrium aliginat og natrium alginat. Dette bør være opmærksom på, hvis du er en tilhænger af en sund kost og bruges til nøje at undersøge de etiketter af fødevarer.

Et polysaccharid af naturlig oprindelse, alginat består af L-guluronsyre-rester og D-mannuronsyre. Pulveret af dette stof har en creme eller lysebrun farve. Han holder fugt godt og er letopløseligt i vand. Dens vigtigste anvendelse er forbundet med evnen til at danne geler.

Natriumalginat er lavet af brun og rød alger. Deres produktion er ved at blive udførligt i Indonesien. I Filippinerne, Japan, Kina, Frankrig og USA sker hovedsagelig behandler. Små forarbejdningsanlæg er også organiseret i Indien, Rusland og Chile.

Salte af dette materiale er fremragende enterosorbents, men det er ikke kun nyttig i medicin ejendom. natriumalginat fremskynder helingsprocessen. Desuden alginsyre og salte deraf reducere kolesterolindholdet i blodet væsentligt. På disse egenskaber har det været kendt i lang tid, og brugen af mere end 300 år.

Der er flere interessante fakta om historien om denne sag.

  • På at finde sikre og effektive forbindelser, der binder og udlede radionuklider fra kroppen, der er involveret i 70-erne. det sidste århundrede. Det anvendte materiale som testen alge Laminaria og Fucus, som er rig alginsyre og dens derivater. Samtidig forskning blev udført i mere end 10 lande. Højtydende alginater har vist sig at bekæmpe virkningerne af stråling.
  • De fleste af de helbredende egenskaber af tang på grund af dets indhold af alginsyre.
  • I alle undersøgelser i det tyvende århundrede, har vi bekræftet sikkerheden af natrium alginat for den menneskelige krop. Dette gjorde det muligt at bruge det som et kosttilskud.
  • ADI for mennesket blev sat af WHO. Det beløb sig til 50 mg per kg legemsvægt af det menneskelige legeme. I Rusland og i mange lande dette tillæg er anerkendt som sikker og godkendt til brug i fødevareindustrien.
  • På grund af dets egenskaber af natrium alginat nyder stigende efterspørgsel, alene sidste år, forbruget er steget med 16% i verden.
  • Som et tilsætningsstof, er det anvendes til produktion af chokolade, gelé, syltetøj og gelé.
  • Det er også bruges til uklarhed af drikkevarer, der ikke indeholder alkohol og for afklaring af safter; i produktionen af mayonnaise forbindinger; fisk og kød gelé; som en fødevare koncentrat.
  • Det anvendes i kosmetik til produktion af salver, cremer og læbestifter.

Mad stabilisatorer - specielle additiver, der er inkluderet i undergruppen af E400 - E499. Det vigtigste formål med dem er at skabe og vedligeholde tekstur, konsistens, formular. De er designet til at forbedre og vedligeholde udseendet af produktet, da det forhindrer de kemiske og fysiske ændringer. Fødevarer stabilisatorer anvendes i bageri, mejeriprodukter, kød forarbejdning og konfektureindustrien. De er inddelt i 3 hovedgrupper: pectiner, tandkød, carrageenaner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.