Nyheder og SamfundMænds problemer

Militær hilsen, eller Hvilken hånd giver ære

Det menneskelige samfund er ved at udvikle sig, traditioner, synspunkter, taler, endda sprog ændrer sig endelig. Som forældede forlade hverdagen selv i hæren, ordene "Jeg har ære" og "give ære". Selv den oprindelige betydning af disse vidunderlige sætninger er forvrænget.

Hvad betyder det at "give ære"

Ingen af at give deres egen ærefølge oprindeligt gik ikke. Det var et spørgsmål om at anerkende fordelene ved en person, der kommer imod ham, respekt for ham. Den første blev til enhver tid mødt af den yngre, både i alder og i rang eller rang og anerkendte høj værdighed. Du kan hilse på en person eller en gruppe mennesker såvel som noget helligt - et banner eller et monument til faldne helte.

Gestus, uanset hvad det var, var det altid et tegn på anerkendelse af ære i modsat. På alle tidspunkter og alle folkeslag var der forskellige former for hilsner og et udtryk for respekt: man kunne bøje sig ned, knæle eller begge, stikke ud, klikke på hans hæle og nikke på hans afdækkede hoved.

I ordbøgerne til VI Dal og SI Ozhegov "at give ære" er det velkommen. Og hvis ordlisten af SI Ozhegov kun beskriver denne hilsen som at anvende sin hånd på hovedet, så giver VI Dal en hel liste over handlinger. Du kan hilse med en bue, bøje et sværd eller et banner, gøre et våben til vagten, bryde gennem tromlen.

Legenden om den militære hilsen

Udseendet af en hilsen med en gestus hævet i højre hånds øjne er tilskrevet den berømte britiske pirat Francis Drake, der var beæret over at byde velkommen til den britiske dronning Elizabeth I. Ombord på sit skib havde den legendariske pirat ikke en officers rang og blev ridder efter en rejse rundt om i verden. Drake udgjorde hendes majestætts hemmelige kommission, Drake ikke kun røvede spanske skibe, han opdagede mange søveje og lavede flere geografiske opdagelser.

Legenden siger, at piratkaptenen stod imod solen, da dronningen rejste sig op ad stigen, og han lukkede øjnene og anbragte håndfladen på hans højre hånd til dem. Holdet, der blev bygget bag ham, gentog denne gestus jævnt. En galant corsair lavede grimt Elizabeth en kompliment og sammenlignede den med den blændende sol, end Hendes Majestæt dæmpede. Ondse taler hævdede, at det var for galanteriet, at Drake blev ridderet, og gestus spredte sig til verdens hære.

Historiske versioner af militærhilsen

En af de historiske versioner af fremkomsten af at give ære henviser til de ridderlige traditioner. En ridder på heste med tøjler og et skjold i hans venstre hånd, idet han havde mødt den samme ridder, med sin højre hånd rejste hjelmens visir. Denne gestus talte om fredelige hensigter.

Dokumenteret af militære bestemmelser siger versionen, at det var i Det Forenede Kongerige i det XVIII århundrede, da hovedtøj i eliteenheder blev meget besværlige, der var en regel om ikke at tage dem af, men for at hilse officererne, klatrede deres hænder til hatten og bøjede sig. Så stoppede de endda med at røre ved hatten, da soldaternes hænder altid var snavset med sod, fordi de var nødt til at sætte ild til musket. Og hvilken hånd giver ære til hendes majesteds guards, charteret er ikke specificeret. Mest sandsynligt betød det selv.

Heste og fod officerere saluted ved at hæve deres knive, bringe håndtaget til hans læber og derefter tage ham til højre og ned. Spørgsmålet er, hvilken hånd embedsmændene hilser og ikke opstår.

Militær hilsen i forskellige lande

I nogen hærs militære hilsner bøjer de ikke deres hoved eller sænker deres øjne, som også taler om gensidig ære, uanset rang og rang, og der er ingen tvivl om hvilken hånd der gives ære i hæren - kun den rigtige.

Men håndens bevægelse og håndfladen kan være lidt anderledes. Siden XIX århundrede i den britiske hærs hånd, der blev rejst til højre øjenbryn, vendte palmen udad. I den britiske flåde, siden sejlskibens tid, da sejlernes hænder blev udsmeltet med tjære og tjære, og de beskidte palmer at vise var uværdige, blev håndfladen slået ned i hilsen. Den samme hilsen blev accepteret i Frankrig. I den amerikanske hær, på tidspunktet for hilsen, er håndfladen slået ned, og hånden bevægede sig lidt fremad, som den dækker øjnene fra solen. I den italienske hær føres palmen over visiret foran.

I tsaristisk Rusland før 1856 og dagens Polen blev den militære hilsen udført af indeks og langfinger. Siden 1856, efter Krimkriget i Sovjetunionen og dagens russiske hær, er ære givet til hele palmen, som er nedlagt. Langfingeren ser samtidig ind i templet og rører toppen af den ensartede hætte. Derfor betyder synonymerne af udtrykket "give ære" - tag under visiret, otkozyat.

Den ærefulde hånd, der gives til russiske soldater, er fastlagt i Den Russiske Føderations pagt.

Etiketteregler

Der er militær etikette, som hele militæret skal følge. Hans regler er betinget af ikke kun traditioner og ritualer, ved principperne om moral og moral, men også af bestemmelserne i militære ed og vedtægter.

Men der er en fælles etikette, hvorefter en mand som en prop og forsvarer i fortiden, også med et våben på hans side, skal gå til venstre for følgesvenden. Men fra hvilken hånd gives ære i Rusland, og ikke kun undtagelser fra de generelle regler afhænger også. Militæret i uniform går altid til højre for kvinden for ikke at skade hende med en albue under den militære hilsen. Der er dog undtagelser fra denne regel. Hvis en soldat i uniform går sammen med en ledsager af armen, så skal han være til hende til højre, så hånden til militærhilsen forbliver fri.

Forskelle i udførelsen af militære hilsener

Militær hilsen i alle lande er givet ved højre hånd. Spørgsmålet om, hvilket land der skænkes med venstre hånd, opstår, når højtstående embedsmænd ved uforvarende eller uerfarenhed overtræder reglerne om militær ære, som enten er fastlagt ved chartrene eller er en uudholdelig tradition.

Alvorlig forskel kan ikke betragtes som æreshånd, men kun tilstedeværelse eller fravær af hovedbeklædning, når den giver ære.

Det ser ud til, at hvis den højre hånds gestus opstod med forenkling af proceduren for at fjerne hovedbeklædningen, så er en ensartet kasket eller en kappe obligatorisk i et sådant ritual. Men nej. Army traditioner i USA begyndte at tage form efter sejr fra den nordlige hær i borgerkrigen i nord og syd i anden halvdel af XIX århundrede. Vinderens hær blev dannet af frivillige uden kampfærdigheder og klædt i almindelige tøj, ofte uden hovedbeklædning. Ære i hende blev givet blot ved at lægge hendes hånd på hendes hoved. Siden da er den amerikanske hærs ære givet uanset tilstedeværelsen på hovedet af en ensartet hue eller hue.

Udgivelsen af militær ære, eller i den moderne fortolkning af de russiske militærbestemmelser er en militær hilsen et ritual overskygget af de århundreder gamle traditioner i alle verdens lande.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.