LovSundhed og sikkerhed

MI-6 (helikopter): model, foto, specifikationer og bæreevne

MI-6, som er foto nedenfor, er en multipurpose tung sovjetisk produktionsmodel. Dens første eksemplar blev bygget af Mil Design Bureau i halvtredserne af sidste århundrede. Hans kodenavn for NATOs internationale klassifikation lyder som en "krog".

generel beskrivelse

Mi-6 - helikopteren, hvis hovedformål er at transportere tunge byrder, samt transport i de sammenklappelige områder (installeret på begge sider af bestyrelsen og i midten af bagagerummet) passagerer i en mængde på 65 til 90 personer. Derudover er der mere sanitære udgave af maskinen, hvilket giver mulighed for at placere i 41 patienter og to sundhedsarbejdere i udpegede pladser. For at sikre transporten af voluminøse laster i anvendt heri spil ekstern suspension, som forvalter operatøren. Modellen er den første i historien for serielle helikopter, udstyret med to turboshaftmotorer strømforsyninger med fri turbine. Det er umuligt ikke at bemærke, at på tidspunktet for dets oprettelse gelikoptor blev hejsning af planeten blandt sådanne maskiner. Når du opretter modeller af tunge helikoptere i de kommende år ofte været baseret på det Mi-6-design.

Historien om udvikling og konstruktion

I begyndelsen af halvtredserne af sidste århundrede var der missiler i tjeneste med Sovjetunionen, kendt som "måne". Med henblik på at sikre deres transport i den tilstand, den havde brug for tunge helikoptere, som blev karakteriseret ved høj bæreevne. At designe og bygge en sådan maskine regeringen pålagde Mil Design Bureau. Design model blev lanceret i slutningen af 1952. Model af den nye gelikoptora var klar et år senere. Efter nogle ændringer 5. juni 1957 først fløj på et prøveemne af Mi-6. Helikopter serielt produceret på fabrikkerne i byerne Rostov og Moskva. I alt blev disse selskaber 860 af disse maskiner bygget, lavet i de militære og civile modifikationer.

Det meste af det etablerede gelikoptorov blev taget i brug af Sovjetunionen. På samme tid i perioden 1964-1978 model er aktivt eksporteret til udlandet. Dens vigtigste kunder var Indien, Kina, Egypten, Vietnam, Irak, Peru, Syrien, og Etiopien. I 1980 har masseproduktion af helikopteren blevet minimeret, og i 2002 stoppede og betjening af maskinen i vores land.

design

Modellen er baseret på et enkelt-rotor ordning med hale rotor og fløj. Utility kabine er under motor- og brændstof rum. Forstærket gulv er udstyret med fortøjning enheder, hvorved gelikoptor stand til transport af tung last, herunder militært udstyr. Som for stor størrelse genstande, så de transporteres ved hjælp af ekstern suspension, der kan modstå belastninger på op til 8 tons. Cockpittet er placeret i stævnen. Bladene på skrueakslen er lavet af massivt metalrør. For at forhindre isdannelse, alle komponenter i maskinen, som kan lider af denne, er udstyret med et særligt system. Modellen anvender et chassis, der hviler på tre søjler, og er ikke fjernet. Som for hjulene, de er dobbelt fronten, og deres orientering udføres uafhængigt.

Nøglefunktioner

Umiddelbart efter oprettelsen af modellen i den udenlandske presse, et væld af artikler læser, at eventuelle vestlige giganter med en fuld last selvstændigt kan hæve helikopteren Mi-6 uden problemer. Tekniske specifikationer for maskinen, der er udviklet i løbet af et halvt århundrede siden, selv i dag forårsage en masse positive anmeldelser af eksperter. Den er udstyret med to motorer D-25B, design af som blev udviklet P. Solovyov. Hver af dem har en effekt på 5500 hestekræfter. Normal startvægt af modellen er 40,5 tons, mens den maksimale værdi af dette indeks - 42,5 tons. Gelikoptora marchhastighed lig 250 km / t. Med 8 tons last om bord, han er i stand til at dække afstanden på 620 km. Når reducere belastningen er det muligt at tanke de interne tanke og dermed de flyvning afstanden øges. Den største af sin værdi når 1450 kilometer.

resultater

På testfasen, at Mi-6 helikopter fandt sted i perioden fra 1959 til 1963, er de seksten verdensrekorder blev etableret, for at gøre det ikke kun de mest belastningen løft, men også den hurtigste på planeten gelikoptorom. De væsentligste resultater anses for at stige til en højde på 5600 meter gods vejer 5 tons, klatring til en højde på over 2000 meter en vægt på 20 tons, udvikling hastighed søgning til et varemærke på 340 km / t over en længde på 100 km og derover. Det skal bemærkes, at den sidste af disse optegnelser forbliver i kraft i dag. Sådanne resultater Mil Design Bureau er ikke gået ubemærket hen - for dem er det blev tildelt den internationale pris opkaldt efter II Sikorski.

Den mest berømte katastrofe

I historien om driften af helikopteren vises to alvorlig ulykke Mi-6. Den første af disse fandt sted i Novoagansk januar 3., 1984 Derefter maskinen udfører transport af passagerer og gods i udforskning ekspedition oliefelt. Det mislykkedes at vinde den ønskede højde, og dermed gelikoptor ramte jorden og vendes til den venstre side, brændt. Tragedien resulterede i dødsfald på 38 passagerer. Da resultaterne af undersøgelsen af denne sag, årsagen til hændelsen var den overdrevne vægt af helikopteren.

December 11, 1990 den hviderussiske by nær Corbin styrtede en anden Mi-6. Helikopter lander produceret i meget ugunstige vejrforhold. Besætningen var ude af stand til at klare den ledelse, der har ført til opnåelsen af den kritiske vinkel på banen. Som et resultat, bilen faldt til jorden og brød i brand. Alle fire besætningsmedlemmer blev dræbt, da skader.

interessante fakta

I projekteringsfasen design modeller, forudsat at den samlede startvægt bør være 40 tons. Den maksimale værdi af dette indeks i de udenlandske analoger dengang udgjorde 15 tons.

Bilen var den første i USSR gelikoptorom udstyret med en gasturbine kraftværk.

Mi-6 - en helikopter for første gang i historien om sovjetiske fly konstruktion blev bragt til virkelighed muligheden for at transportere gods uden for skroget.

Helikoptere af denne model har været aktivt involveret i kølvandet på Tjernobyl-katastrofen i 1986.

Flere forekomster gelikoptora nu er på de radioaktive teknologiplatforme, som deres anvendelse efter at have deltaget i den ovennævnte operation ville være farligt.

Mi-62

Specifikke ord fortjener en anden interessant udvikling i Mil Design Bureau. Når du er på russiske hær dukkede bekæmpe helikopter Mi-28, det fik regeringen for at udvikle en anden model. Det vigtigste krav, som blev fremsat før den nyhed - det er fuld overensstemmelse med realiteterne i det 21. århundrede. Arbejdet med projektet begyndte i 2000 og varede næsten et årti. Hendes Resultatet var, at lyset dukkede en fundamentalt ny helikopter - Mi-62. Princippet for dens funktion adskiller sig fra lignende køretøjer fremstillet i begyndelsen af dette århundrede. Mere specifikt har den øvre rotor tjener udelukkende til start og landing og for at maskinen har nået en marchhastighed jet anvendt boostere AI-222-25. Hver af dem udvikler et output på 5.500 hestekræfter. Selv på trods af den konstante mangel på midler i år, blev bilen vedtaget af den nationale hær.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.