LovSundhed og sikkerhed

Hydrodynamisk ulykke

En af de mest slående eksempler på hydrodynamiske ulykker er blevet en begivenhed i Californien, kun syv mil fra Los Angeles (San Francisco Canyon). Reservoiret begyndte at fylde i 1972, men det højeste niveau er nået i et år. Vand siver gennem dæmningen, skabt bekymring selv da, men klager fra lokale beboere myndighederne ikke reagerer. Problemet kom 1928 den 12. marts. Dæmningen overlevede ikke trykket af vandet, bryde igennem jordlagene, og kollapsede. 40 meter lang væg af fluidet gennemføres kraftværket bygget i 25 km efter 5 minutter. Alle levende ting sammen med bygninger ødelagt. Strømmen derefter dækket dalen. Her hans styrke lidt svag, men fortsatte på sin vej til at feje væk alt, der flytter til de kystnære sletten. På dette tidspunkt var det allerede en tre kilometer mudder flow, der dræbte seks mennesker ...

Hvad er de typer af hydrodynamiske ulykker? Kan du undgå dem?

Hydrodynamisk ulykke meste forudsigelig, og forudsigelig, men menneskelig skødesløshed lader dem ske. Ak, den naturlige faktor i form af jordskælv, orkaner, jordskred, laviner og oversvømmelser bliver en årsag til tragedien er meget sjældnere end den menneskelige faktor. Hydrodynamiske ulykker sker ofte på grund af fejl i design, konstruktion design fejl, krænkelser af forretningsgange, utilstrækkelige afløb og overløb af vand gennem dæmningen. Også, ikke glip af muligheden for sabotagehandlinger og strejker mod sådanne faciliteter.

Hydrodynamiske ulykker er resultatet af svigt af hydrauliske strukturer, hvilket resulterer i ukontrollable flow magtfulde enorm masse af vand med høj hastighed oversvømmelser enorme område, der bærer ødelæggelse og død. Det oversvømmede område er opdelt i 4 zoner.

Den første ligger i umiddelbar nærhed af vand teknik og i en radius af 12 km fra det. Hastigheden og højden af strømmen afhænger af arten af den skade af hydrauliske strukturer, deres fylde før ulykken, og højden over havets overflade. Her ødelæggelsen af de mest ambitiøse.

I anden og tredje zone af strømningshastigheden og højden af bølgen falder signifikant (afgørende her er geografiske indikatorer terræn: bakker, skråninger, sletter, etc.).

Den fjerde zone indbefatter regionen af svage strømme, hvor hastigheden på omkring 8-9 km / t, og længden afhænger af lindring af det oversvømmede område.

Det var det første område, hvor det massive tab af menneskeliv og ødelæggelse forekomme (og ofte - den fuldstændige ødelæggelse) faciliteter betragtes katastrofale oversvømmelser områder.

Gør hydrodynamiske ulykker er mulige i Rusland? Døm selv. Landet har bygget titusindvis af reservoirer, kapacitet tres af dem - mere end en milliard kubikmeter. Opbevaring af industriaffald og spildevand - er ti gange større. Og alle dem - potentielt farlige objekter. Disse omfatter ikke kun kunstige strukturer (pools, damme, dæmninger, diger, surge tanke etc.), men også naturlig dannelse med en forskel i vandniveau (opstrøms / nedstrøms). Information: 300 officielt registrerede ulykker af dæmninger i løbet af de sidste hundrede og halvtreds år, mere end 30% opstået på grund af overskydende forbrug af affald.

Eksempler på sådanne katastrofer på det område i Den Russiske Føderation, desværre, en masse: 1993 - Kisielewski reservoir (dæmning pause), 1994 - Tirlyan Reservoir, s. Hvid (ødelæggelse af dæmningen), 1994 - Primorye (oversvømmelse), 1999 - Yakutia (og tragedien gentages efter to år), 2002 - Krasnodar-regionen (oversvømmelser og ødelæggelse af vandværker).

Den seneste tragedie fandt sted i juli 2012, i Krymsk. Eksperter stadig bevandret i dens årsager, men folk fortsætter med at søge efter deres forsvundne slægtninge.

Det viser sig, at de sidste 25 år dæmningen "ikke set" eftersyn. I tilfælde af bølgen kunne dække omkring en halv million ulykke. For seks år siden, dæmningen var i forfald. Nogle steder hullet nåede 50 cm. Sergei Shoigu, minister for nødsituationer i Rusland, beskrev situationen som meget vanskelig. Lokale beboere, også, har gentagne gange meddelt de relevante myndigheder i fare. Den officielle konklusion, der stammer fra 2010, det år en alvorlig trussel bekræftet. Men det er ikke tordenskrald ...

Og han slog. Natten til den syvende af juni dækket enorm bølge de sovende mennesker i Krymsk, Novorossiysk. Gelendzhik Antallet af døde tælles hidtil. De officielle tal sætter antallet af 200 mennesker, og folket selv siger, at ofrene mere til tider ...

Uanset hvor bitter, men redningen af drukning forbliver den værk for at drukne. Og godt, hvis folk har tid til at underrette om forestående problemer. Og hvis ikke? Hvad skal man gøre, hvis en oversvømmelse kommer lige pludselig?

Tag den mest ophøjede sted (træ, taget af huset). Hæng panelet, hvor du vil være i stand til at finde. Om natten, klart synlige kun lyssignaler. Hvis vandet er allerede på tærsklen, tøv ikke med at konstruere improviseret tømmerflåde. Hvis du befinder dig i vandet, tag fat i store flydere. Gå ikke i panik. Fortsæt med at tilkalde hjælp og alarm. Pas på elektriske ledninger og skarpe stykker affald. Drik ikke vand uden forarbejdning. Må ikke forbruge mad fanget i vandet.

Efter recessionen i vand, gik ind i huset, Åbn dine døre og vinduer på vid gab. Gas og elektrisk kontakt først efter grundig udluftning og med fuld tillid til gode enheder og ledninger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.