LovSundhed og sikkerhed

Fire fareklasser i skoven. Bekendtgørelse fra Federal Skovbrug Agentur for 5 juli 2011 N 287 "om godkendelse af brandfaren klassifikation af naturlige skove"

Brande forekommer i skove, bærer en forfærdelig katastrofe. De skovbrande dræbt mange træer hvert år lider af insekter, fugle, dyr. Brænd hele landsbyer og i udkanten af byerne. Ofte er der tilfælde af tab af menneskeliv. For ikke at nævne den miljøkatastrofe. Efter alt, skove er "lunger" af vores planet.

Wildfire blusser op meget hurtigt, spredes med lynets hast og undergår hel eller delvis ødelæggelse af store områder af skov. Der var sager når brandene i Rusland bredte sig til det område af Kina og Mongoliet. Kontrol element er meget vanskelig, derfor en række agenturer, der er involveret i undersøgelsen og overvågningen af skovbrande. Også styret af quenching, og er den type vegetation skov i området af skalaen.

Hvorfor der er brande i skovene?

Nogle gange opstår brande som følge af menneskelige faktorer: at have et hvil i skoven kastede et cigaretskod på græsset eller glemt helt slukke branden. Selv forladte glasflaske kan arbejde i sollys som en linse, antænde tørt græs og forårsage skovbrande. For arbejdere høst, er det vigtigt at opfyldelse af brand sikkerhedsregler, da de ofte anvendes af brændstof og smøremidler til maskiner.

På markerne efter høsten er græs, som ofte brændt. I en stærk vind ilden kan sprede sig til skoven ligger under opsejling. Nogle gange beboerne i nærliggende landsbyer kan brænde skrald på et sted, hvor tørvemoser er placeret under jorden. Der er også en bevidst brandstiftelse af skov iværksættere, der senere er afhængige af hans skæring.

Der er en række af naturlige årsager skovbrande. I den varme tørre sæson i solen kan antænde tør eller forekomme spontan forbrænding af tørvemoser. Under en voldsom storm fra lynet lyser træerne. På brandene i dem tegner sig for omkring 8% af alle nye miljøkatastrofer.

Fremgangsmåder til påvisning af brande

En af de effektive måder at overvåge skovbrande anses satellitovervågning fra plads, fotograferet område i infrarødt lys. De viser stærkt felt med høj temperatur, som kan skitseres de tiltag brandzonen. Databehandling udføres ved hjælp af avanceret elektronisk udstyr. Desuden kan satellit indhente yderligere oplysninger om vejrforholdene i undersøgelsesområdet, styrken og retningen af vinden. Dataene opdateres 4 gange om dagen.

Nogle gange en tjeneste adresse for hjælpen med de amerikanske kolleger eller til ejerne af private satellitter. De blev taget præcis, men selvfølgelig dyrere. Heller ikke altid veldefineret zone for brand, som omskrevne cirkel med større diameter. Nøjagtigheden af detektion forhindrer stor smokiness territorium. For at kunne markere det område af brand til at bestemme klassen af brand, skal du tilslutte andre måder.

Som en yderligere midler, hvormed oplysningerne kan kaldes fra overvågningen af skov lufttransport. Der er nu også brugte droner som luft gør videoen området. Også i skove etableret observationsposter. Dette tårn, stående i en afstand af få kilometer fra hinanden.

For dem, ud over at finde observatørerne, er videokameraer installeret og kommunikationsmidler. Men her er der personale problemer, da antallet af skovbrugere klippe, og de resterende mennesker er bare ikke fysisk har tid til at indsamle tilstrækkelige oplysninger. Og kameraerne er rettet i én retning, og det ikke altid lever op til forventningerne. Også under observation ved anvendelse af cellulære tårne, som giver det et kamera og sensorer, der viser stigningen i lufttemperatur, termiske kameraer.

sværhedsgrad

Bekendtgørelsen af Federal Skovbrug Agency af juli 5, 2011 "På godkendelse klassificeringen af den naturlige skov brandfare og brandfare klassificering i skoven, afhængigt af vejrforholdene" gives en præcis definition af graden af brand fare i skove, som kun har fem år. Afhængigt af hvilken type af skovdække, arter og kvaliteten af træer, tilstedeværelsen af døde træ og tørvemoser, den unge vækst og tæthed, bygger en tabel, hvoraf det kan konkluderes, på hvilke områder vi kan forvente en brand, og hvad kraft raser flammer.

Den højeste karakter er tildelt til strimler af træ fra fyrretræ træer. Her i ilden sæsonen er altid forventes som et græs-rødder, og kronen brande af forskellig sværhedsgrad. Strimler beplantet med fyrreskove, brusnichnikovymi, fyrretræer og lærk skove er givet 2 brand ratingklasse i skoven. I sådanne steder i sæsonen er en høj sandsynlighed for forekomst af jorden brande, der er fra 0,5 til 1,5 m. Før toppen af branden stiger meget sjældent, og da kun i tilfælde af den maksimale flamme under svære tørke og kuling.

På disse klasser af brand fare i skove tegner sig for næsten 80% af alle brande, der er markeret i Den Russiske Føderation. De andre tre ikke repræsenterer kompleksiteten i brand, er der langt mindre og slukkede hurtigt. Før du bestemme klassen af brand fare i skoven, gennemført en undersøgelse af skov gård markafgrøder, er data registreres og behandles af særorganisationer.

naturlig farevurdering Federal skala

I det hele Ruslands område beregnes som en naturlig indikator for risikoen for brande. Den afhænger af lufttemperaturen, de meteorologiske forhold. I områder af alvorlig tørke er der stor sandsynlighed for antændelse. Fire tjenester hver dag ved 12 am, beregnes forholdet mellem naturskov brandfare.

For at beregne følgende linjer er taget: temperaturen i en given dag, antal dage uden regn og dugpunkt. Det begynder ved dage fra den sidste dag i regnen, når regn var 3 mm. Beregnes efter formlen og naturlige hazard ratio. Resultat 300 enheder - muligheden for brand er ikke til stede, på mere end 10.000 enheder indikerer ekstrem farlig.

Typer af skovbrande

Afhængig af højden på ophævelsen af flammen over jorden niveau er der tre typer af brande i skovene. Den laveste - en slags underjordisk. Fire undergrunden af tørvemoser med høj tæthed og høje lufttemperaturer forløber langsomt, et par meter om dagen. Men fordi tørv indskud er i en dybde på 50 cm, dette er yderst vanskeligt at slukke branden.

Nizovoy vis flammeudbredelse i skove når en maksimal højde på 1,5 m. Lyser tørt græs, vegetation parostkovaya, træer. I en sådan brand kan lide ikke kun dyret hule med kalve, men rødder og bark lag af store træer. Og det fører til deres død. Såsom brand kan overraske folk i skoven.

Monterede view forest katastrofer kendetegnet ekstraordinær flammehøjde. Det til tider når op 120 meter. Med denne flamme dø store gamle træer, brænde deres kroner, kufferter. En mur af brand i en stærk vind bevæger sig ved høj hastighed. Due kufferter tykkelse til at slukke en sådan brand er vanskelig.

Reducere tab af skove mod brande

Forskellige forebyggende foranstaltninger gennemføres i løbet af året. I overensstemmelse med de brandfarlige klasser i skove målte parametre til beregning af koefficienten for mulig trussel. Overvågede væksten af træerne, udseendet af nåletræ underskov. brandforebyggelse metoder til at bekæmpe udbredelsen af ild er også accepteret. Skabt af såkaldte flammespærrer, som er delvist eller strimler udskårne dele; udført sanitære fældning i skovene.

Udstyret med ild sikkerhedsspørgsmål. Brande eller stærk spredning kunne undgås, hvis de skovbrugere være omhyggelig observation af væksten af unge dyr, rengøres området fra de tørre buske og gamle træer, der kontrolleres af væltede træer. Også til disse formål lagt mineraliserede strimler af jord, i en afstand af 50 meter. Flere af disse bands er fuldt ud i stand til at bevare skoven og beskytte det mod spredning af brand.

Skridt til at lokalisere brande

Først er du nødt til at finde en brand. Når satellit er blevet underrettet om branden, du har brug for præcist at identificere og om muligt at begrænse søgningen til ham på stedet. Til dette formål, luft transport: fly, brandmænd helikoptere, droner. Af stor betydning er den hastighed, hvormed ilden fundet området og organiserede aktiviteter i brand. Lige så vigtigt er det, at alle enheder af brandvæsenet i regionen.

Det andet vigtige skridt i forløsningen af branden er dens placering. På alle sider er behov for at sætte autoværn. Dette sker for at sikre, at branden ikke kunne sprede sig til andre dele af skoven, den nærliggende bygd virksomheden. Først kant strimmel brand brandmænd vandes, skabte en våd stribe land, er træerne fugtet. Også med hjælp af teknologi er det gjort pløjning jord strimler, rengøring det omkringliggende område fra underskoven og træer. Når disse aktiviteter gennemføres, således at skovbrand er lokaliseret omkring flammerne fra alle sider.

brand undertrykkelse

Efter fuldstændig lokalisering sektion begynder faktisk fjernelse af forbrændingskammeret. At slukke brande udføres under anvendelse jorden og luften brandslukningsudstyr. Brugte reservoirer placeret tæt på begivenhederne i brand. Særligt udstyr flyver til og spand scoops op vand. Derefter flytter over storbrand, frigiver det på brændende skov.

Det seneste skridt i at sætte anset okaraulivanie område ramt af branden. Fire er omhyggeligt inspiceret katastrofeområdet i tilfælde af re-tænding. Dette bør prodelyvat lang tid at forstå den fulde sikkerhed. Også tager hensyn til vejrforholdene. Fokus er på de kanter.

yderligere foranstaltninger

пользуются химическими средствами тушения и вызывают искусственно дождь в облаках. I tilfælde af en voldsom brand, når den faste høj kvalitet brændbarhed, er kemiske slukningsmiddel og forårsage kunstige regn skyer. På jorden, omkring bålet, hældte tør jord på kanten. Hvis de menneskelige ressourcer er rigelige, så omkredsen er mennesker med store grene og overløb i brand. De kan også foretage fyring kant, hvilket gør en tom strimmel. Undertiden i alvorlige tilfælde er forbundet nedstrøms eller opstrøms counter brand.

Hvordan at komme ud af farezonen?

Hvis en mand befandt sig i skoven eller i nærheden af moserne på det forkerte tidspunkt, hvor branden startede, så i hvert tilfælde ikke kan være panik. Vi skal først bestemme retningen af vinden og flytte til vindsiden. Respiratorisk nødvendigvis dække med et vådt håndklæde, eller en hvilken som helst stykke tøj.

Hvis du ved, at der ikke langt derfra ligger en dam, så er du nødt til straks at bevæge sig i hans retning. Når brændende tørv under jorden, er det nødvendigt at gå videre med en pæl i hånden, blidt sondering i jorden under dine fødder. Brand kan ulme nedenfor, og vil være meget ubehageligt at falde i den brændende pit.

Opsøgende

Folk der bor tæt på skoven, forbereder sig på at skyde på forhånd. Udfør forebyggende opsøgende. Når branden startede, blev befolkningen evakueret presserende måde. Tag anbefale kun det mest nødvendige.

Hvis du ikke kan komme ud, så er du nødt til at lukke ned i et rum uden ventilation luger åbne. Du kan gemme sig i kælderen. Bær din vand, våde tæpper og håndklæder. Hvis branden er fundet på jorden, kan det ikke være i træerne. Du har brug for at komme ud i marken, lukke luftvejene.

Også instrueres mennesker involveret i brand. Du kan ikke hælde vand på den elektriske installation og ledningsføring. I stedet for fyring udstyr må ikke stå. Fuldstændigt er det nødvendigt at blokere passagen i fareområdet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.