SundhedSygdomme og betingelser

Patologi - at ... Hvad du behøver at vide?

Udtrykket "patologi" har to grundlæggende betydninger. Den første - et synonym for sygdommen, sygdomstilstanden, afvigelsen fra normen. I det andet tilfælde, patologi - den videnskab, som studerer disse afvigelser, det har mange kapitler og mere snævre områder, og som udfører bestemte organer eller organsystemer. Der er også relateret discipliner obduktion og patfiziologiya, histologi og andre.

I generel forstand dette udtryk er anvendt i den første forstand, som et synonym for ordet "sygdom" eller "sygdomstilstand". I den forstand skelne medfødte og erhvervede afvigelser. I det første tilfælde, krænkelserne er stadig på et tidligt stadium eller føtal udvikling, og den anden - for livet.

Normalt medfødt anomali - en genstand for undersøgelse, først og fremmest, prænatal og perinatal diagnose, det er, problemer identificeres under graviditeten og umiddelbart efter fødslen. Alvorlige overtrædelser opdages i første eller begyndelsen af andet trimester. I mange tilfælde, selv før deres opdagelse, eller endda til at etablere den kendsgerning, at hendes graviditet der samoproizvoizvolnoe afbryde. det taler Oftest af grove kromosomale lidelser, men nogle gange viser problemer i kvindelige reproduktive system. Prioberetena patologi af sygdommen kan skyldes mere eller mindre voksenalderen - som følge af udsættelse for forskellige former for faktorer. Disse indbefatter trauma, effekter af kemikalier overførte sygdomme og t. D.

Generelt "abnormitet" - er en af de mest populære medicinske termer. Det kan henvise til en hvilken som helst sektion: neurologi, ortopædi, kirurgi, gastroenterologi, gynækologi, pædiatri, psykiatri, og så videre. Den patologi ligesom i videnskaben, er der også flere faglige sektioner, der beskæftiger sig med for eksempel kun forstyrrelser af cellen eller at forklare forekomsten af sygdomme ændrer indre miljø i kroppen, en vis disciplin selv engageret i studiet af sygdomme på molekylært niveau. Der er endda eksperimentel patologi: dette område beskæftiger sig med modellering af forskellige processer og tilstande i dyr. Så denne medicin sektion er varierede retninger.

Behandling af patologier, der udføres af speciallæger, afhængigt af hvad patienten oplever symptomer. Der er én underfundighed: grund af forskellige faktorer skiftende begrebet normen, og i medicin, opstår sådanne ændringer relativt hurtigt og ofte. Det faktum, at et par årtier siden blev det betragtet som en alvorlig patologi, kan i dag være en normal indstilling. På den anden side, hvis afvigelsen fra normen kan behandles, hvorfor ikke slippe af med det, selv om det ikke er måde?

I øvrigt den "patologi" - et begreb bruges ikke kun i medicin. For eksempel er dette begreb anvendes i sociologi til at beskrive sygdomsprocesser i samfundet, hvilket vidner om hans dårlige helbred. For eksempel de såkaldte menneskelige handlinger og adfærd, som samfundet ser som umoralsk og skadeligt - .. Alkoholisme, stofmisbrug, kriminalitet osv Sådanne fænomener hæmmer funktionen af samfundet, og skal derfor være opposition.

Så du skal ikke være bange for, efter at have læst i lægens sygesikringsbevis eller skrive ordet "patologi", fordi det i mange tilfælde er det bare et synonym for "sygdom".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.