TravelingRetninger

Metro Guangzhou: byder interessante fakta, linjer og stationer

Guangzhou - et vigtigt industrielt, videnskabeligt og kommercielle centrum af Kina med en meget veludviklet transportsystem. En af komponenterne i dette system - metroen. Han er den sjette i verden ved passager volumen. Hvad andet er Metro interessant Guangzhou? Dette vil fortælle vores artikel.

Guangzhou - byen møbler, lysekroner og VVS

Guangzhou - den fantastiske by i Kina. I sin nærhed er et indkøbscenter med et stort udvalg af Foshan konstruktion, efterbehandling materialer og VVS-produkter. Stadig tusindvis af møbelfabrikker og virksomheder er koncentreret i forstæderne til Guangzhou. Deres samlede kombinerede areal på 3,5 millioner kvadratmeter! Hertil kommer, at byen producerer omkring 60% af alle de lysekroner og lamper i Kina. Det er af disse grunde, Guangzhou er undertiden spøgefuldt benævnt "hovedstad møbler og lysekroner."

Taler mere alvorligt, denne by er en stor videnskabelig, uddannelsesmæssig og industrielle og kommercielle centrum af Kina. Guangzhou, uden overdrivelse, kaldes en af de store industrilande lokomotiver. Antallet af hovedstadsområdet befolkning har længe overskredet mærket af 10 millioner mennesker.

I denne artikel vil vi fokusere vores opmærksomhed på den kinesiske by transport - nemlig metro system. Guangzhou har en højt udviklet og gennemtænkt transportsystem, der omfatter metroen, vogne, busser, og højhastighedstog.

Kendskab til den underjordiske. Generelle fakta

Hvis du rejser med fly, vil metroen være det andet objekt i denne kosmopolitiske by, som du vil lære. Nord for byen er Guangzhou Lufthavn. Metrostationen af samme navn ligger i den sydlige terminal. Det er oprindelsen af den lokale afdeling af den orange metro - den længste i verden.

I 1997 under byen Guangzhou han kørte den første bil med passagerer. Den lokale metro system er den fjerde i træk i Kina. I dag er det blandt de ti bedste af verdens metrosystemer i størrelse og arbejdsbyrde. Op til 2020 det planlagt at bygge mindst yderligere tre linjer.

Subway i Guangzhou rækker langt ud over byen, der forbinder de metropol med en række forstæder bosættelser. Passagerer her dagligt transporterer mere end 800 biler. Daglig passagertallet anslås til omkring 1,8 mio. Man. Billetprisen udføres ved hjælp af poletter eller særlige betalingskort, afhængigt af afstanden. Handicappede og ældre (over 65 år) benyttet sig af Metro gratis.

Metro Guangzhou map: linjer og stationer

I dag i byen driver 9 metrolinjer. Hver af dem i diagrammet angivet med en anden farve:

 • Linje 1 (gul).
 • Linje 2 (blå).
 • Linje 3 (orange).
 • Linje 4 (grøn).
 • Linje 5 (rød).
 • Linje 6 (lilla).
 • Linje 8 (lyseblå).
 • Guangfu-1 linje (lys grøn).
 • APM linje (blå).

Endnu to linjer (syvende og niende) er nu aktivt under opførelse.

De samlede driftsomkostninger stationer - 144. Den samlede længde af alle ni linjer er 236 kilometer. Alle Guangzhou Metro Station underskrevet på to sprog: Kinesisk og engelsk. Tegn eller andre informationsskilte undergrunden er også tosprogede.

Funktioner og interessante fakta

Næsten alle rejsende bemærke, at metroen i Guangzhou særligt. Men at sammenligne det med skønheden i Stockholm eller Moskva ikke kan. Til dekoration og design lokale stationer karakteristisk minimalisme, fastholdelsesanordninger og en vis askese. Frodige indretning, smukke blyindfattede ruder og mosaikker er desværre nej.

Billetprisen i metroen i Guangzhou er direkte afhængig af afstanden. For engangs-eller sjældne ture mere rentabelt at købe poletter til genanvendelige - særlige kort. Takket være den sofistikerede navigation og flere kort, navigere til den lokale metro er meget let, selv uden kendskab til det kinesiske sprog.

Sikkert alle turister bliver interessant at se de mest interessante fakta og særlige forhold i Guangzhou metro. Her er de:

 • passagerperroner er adskilt fra de faste glas skillevægge måder, der åbner samtidig med togdørene kørte op;
 • på stationer og perroner er meget almindelige mobile hegn til at styre bevægelsen af passagerer (såsom dem, der er i lufthavnene);
 • Metroen i Guangzhou er ganske rummelig, store knuse ualmindeligt selv i off-peak timer;
 • på stationerne kan man se en slags "ære roll", der har udsendt de bedste arbejdere undergrunden;
 • ved hver metrostation har en ren og fri toilet;
 • at gå i byen med en udveksling (nodal) station, skal du først gå til en anden gren af metroen;
 • rulletrapper helt mangler enhver kommerciel reklame;
 • hele metroen i Guangzhou, Kina nem, behagelig og meget rent.

konklusion

Metro Guangzhou - en af komponenterne i transportsystemet i den kinesiske by. Den lokale metro system begyndte sit arbejde i 1997. På nuværende tidspunkt er der lagt 9 linjer, hvoraf den ene er den længste i verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.