Selv-dyrkningPsykologi

Menneskelige behov - reelle og imaginære

For at forstå , hvad en person har brug for, og hvordan de adskiller sig fra de behov, planter og dyr skal først forstå, hvad der menes med udtrykket "behov".

Behov i psykologi og filosofi er en tilstand, som er iboende kun for levende organismer. Denne betingelse udtrykker afhængigheden af kroppen på de miljømæssige betingelser for eksistens, udvikling. Denne betingelse forårsager kroppens form aktivitet.

Forskellige organismer har forskellige behov. Planter behøver kun mineralsubstrat for fødevarer, lys og vand.

Behov for dyr er mere forskelligartet, trods det faktum, at de instinkter de er baseret. Frygt for den magt, ønsket om at gengive en drøm - det er den "nødvendighed" af levende organismer.

Menneskelige behov meget, meget forskelligartet. De er forårsaget af to hovedfaktorer: tilstedeværelsen af en første (fælles med dyrene), og det andet signalsystem (tale og tænkning) og høj mental organisation. Derfor er en person har brug for så tvetydig, fokuseret og er en vigtig kilde til aktivitet på den person.

menneskelig funktion er, at det er i stand til at genkende deres egne subjektive opfattelser af behov med det formål at dens indhold. Kun mennesket er i stand til at forstå, at for at opfylde behovet, skal du først sætte et mål og derefter nå det.

Selv de fysiske behov hos mennesker forskellig fra dyrenes behov. Det er derfor, de er direkte forbundet med former for aktivitet og kan variere betydeligt i deres levetid.

Menneskelige behov reprezentuyutsya sine ønsker, forhåbninger, tilbøjeligheder og præferencer, og deres tilfredshed er altid ledsaget af udseende evaluering af følelser. Joy, tilfredshed, stolthed, vrede, skam, vrede - er det, der adskiller mennesket fra dyrene.

Form af manifestation behov er begær. De kan spores tilbage til de ønsker og interesser, de bevæger sig hele liv for mennesket og hans aktiviteter.

Temaet "mand og hans behov" undersøgelse, forskere fra mange discipliner: filosoffer, psykologer, økonomer osv, og de alle kom til den utvetydige mening: .. Hvis vi taler om den person, hans behov er ubegrænsede.

Grunden er simpel. Man behøver fører til en anden. Som du møder en, personen har andre behov.

Klassificering behov - konceptet er tvetydig, en masse af dem. For eksempel:

  • Krav vedrørende omfanget af menneskelig aktivitet: det er behovet for at arbejde, ny viden, der er behov for afslapning og socialt samvær.
  • Formålet med de ansøgningskrav kan være materiale, åndelige, biologiske, æstetiske og andre områder af livet.
  • Subjektive krav er opdelt i gruppe og individuelt, socialt og kollektivt.
  • Ved karakteren af aktiviteten: gaming, sex, mad, forsvar, kommunikation, kognitiv.
  • Ifølge den funktionelle rolle af efterspørgslen, ifølge mange videnskabsmænd, kan være dominerende eller sekundær, centrale eller perifere, stabil eller situationsbestemt.

Deres klassificering behov tilbydes H. Murray, BI Dodonov, Guilford, Maslow og andre forskere. På trods af en noget anderledes tilgang, man næsten alle af dem er enige.

Alle menneskelige behov kan opdeles i naturlige og kulturelle-erhvervet. Baseret på naturlige instinkter, fastsættes på niveauet af genetik.

Kulturel erhvervet med alderen. De kan være simple eller komplekse overtaget overtaget. Den første opstår på baggrund af deres egne erfaringer (f.eks, behovet for at kommunikere med dine venner, eller behovet for det arbejde, han elsker). For det andet opstår på grundlag af ab initio egne konklusioner. For eksempel er troende har brug for skriftemål, ikke fordi de drage deres egne konklusioner om, hvad der er brug for, men fordi det antages, at efter tilståelse bliver lettere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.