Selv-dyrkningPsykologi

Repressalier - det ... Konceptet og typer af repressalier

På alle tidspunkter der er en kriminel og hans offer. Men kun i det tyvende århundrede blev et mønster dannet i et enkelt udtryk, det var begyndelsen af studiet af emnet, som viktimologi. Grundlaget for den teori er, at alle ofre har et bestemt sæt af egenskaber, der gør det blive genstand for overtrædelsen. Men alt i detaljer.

område af undersøgelsen

Før vi taler om dette sociale fænomen, som repressalier, samt at identificere årsagerne til dets udvikling og indflydelse på andre processer for social udvikling, er det nødvendigt at præcisere de grundlæggende begreber i udtrykket. Jeg må sige, at dette spørgsmål er involveret i sådanne områder af videnskabelig viden, som psykologi, sociologi, uddannelse, jura og så videre. E., der hæver dette emne i rækken af de mest presserende.

generelle koncept

Repressalier - det er en social proces , hvor personen bliver til offer for en forbrydelse. Kort sagt, det er et resultat af kriminelle handlinger mod offeret. Her er det værd at definere begrebet repressalier. Det er underforstået, som en tendens til at blive et offer. Således viktimisering og viktimisering er uadskillelige begreber, under hvilke er karakteristisk det første sekund. Det kan således måles ved antallet af tilfælde ødelæggende og en flerhed af karakteristika for ofre for kriminalitet.

Repressalier: koncept og typer

Grundlægger af et sådant emne som viktimologi blev L. V. Frank. Faktisk uden hans indflydelse og har ikke udviklet begrebet repressalier. Så Frank introducerer sin definition. Ifølge ham, offergørelse - er processen med at blive et offer, såvel som dens resultat, uanset identiteten af denne sag eller masse.

Men umiddelbart efter, at Frank tilstøder, en spærreild af kritik. Andre forskere påpeger, at begrebet processen og resultatet heraf skal være forskellige fra hinanden, og ikke at være en.

For eksempel Rivman hævder, at repressalier - det er en handling, hvor forbrydelsen er produceret i forhold til den person, der har påvirket udviklingen af sin afhængighed. Og hvis folk i det potentielle offer er omdannet til en reel, så er denne proces kaldes "repressalier-resultat."

proces Kommunikation

Som bevis på, hvad der er blevet sagt er det værd at bemærke, at disse to fænomener er uløseligt forbundet. Enhver indsats for at opnå status som offer, har sin logiske konklusion.

Det betyder, at på et tidspunkt, hvor en person blev angrebet, uanset hvad var resultatet af en begivenhed, er det allerede automatisk får status af offeret. I dette tilfælde, angrebet selv - er i færd med at begrebet repressalier. En person, mod hvem forbrydelsen er begået, er resultatet.

Det er derfor, den offergørelse - er en proces med indflydelse af en begivenhed til en anden. Jo mere der er kriminalitet, jo større er risikoen for at blive ofre for dem.

Undersøgelser af repressalier

For at forstå de omstændigheder, hvorunder en almindelig person er omdannet til et offer for en forbrydelse, skal du foretage nogle forskning.

Repressalier og dens omfang bestemmes af tilstedeværelsen af kumulative data om antallet af ofre. Det afhænger ikke af forbrydelsen, dens udfald og tilstedeværelsen af andre faktorer, der udløste denne begivenhed.

Kort sagt, offergørelse - en samling af alle de tilfælde, hvor objektet forårsager moralsk eller fysisk skade.

På toppen, takket være studiet af graden af anlæg for at blive et offer, er det muligt at tale om sådan noget som en forbrydelse. Hvis vi drage paralleller mellem årsag og virkning af disse fænomener, er konklusionen foreslår selv. Jo flere ofre, jo højere niveau af kriminalitet, og derfor, aktivt at udvikle menneskelige destruktivitet som et element i det sociale liv.

Former for repressalier

Som enhver anden fænomen, er processen med at blive et offer opdelt i arter. Således i sagens natur, kan det være individuelt eller kollektivt.

I det første tilfælde betyder det, at den skade, der er forvoldt en bestemt person.

I det andet tilfælde er det et socialt fænomen - aggregat som ofre for kriminalitet, og selv fungerer skade forudsat bestemt sted og tidspunkt, og tilgængeligheden af kvalitative og kvantitative egenskaber. Selv sådan en massiv fænomen defineret med udtrykket "forbrydelse".

Også, afhængigt af graden af social harmonisering af både kriminalitet og følsomhed over emnet til det, er følgende typer af processer:

1) Primære. Under det betød skade på en bestemt person på tidspunktet for forbrydelsen. Det er ligegyldigt, om det var moralsk, materiel eller fysisk skade.

2) Sekundær viktimisering - indirekte forårsager skade. Den kan tilsluttes, for eksempel med den nærmeste miljø, hvor tyveri af ejendom fra en person lider alle de medlemmer af hans familie. der er andre måder at indirekte skade. Det udtrykkes i mærkningen, at ansvaret for at provokere ulovlige handlinger, fremmedgørelse, ydmygelse af ære og værdighed, og andre foranstaltninger med henblik på desocialization offer.

3) tertiær. Det er underforstået, som indvirkningen på offeret med hjælp fra de retshåndhævende myndigheder eller medierne til deres egne formål.

Nogle gange også skelne kvaternære, hvilket betyder af det fænomenet folkedrab.

Former for repressalier

Da begrebet processen og resultatet ikke kan adskilles fra hinanden, skal det også at præcisere de typer sidstnævnte.

Repressalier sker:

1) Individuel. Den består af en kombination af personlige kvaliteter og effekter af situationen. Det er underforstået, som en disposition eller har allerede implementeret evnen til at blive et offer under omstændigheder, hvor situationen objektivt undgår dette.

2) Mass. Under den er forstået sæt af mennesker, der har en række kvaliteter, der bestemmer deres sårbarhed over for kriminelle handlinger. I dette tilfælde, hver enkelt person fungerer som et element i systemet.

I dette tilfælde massen offergørelse har sine underarter, herunder gruppen, objekt-forbehold-arter og arter.

Psykologisk teori om repressalier

Som nævnt ovenfor, at begrebet repressalier forundret mange discipliner. Herunder psykologi. Mange forskere har fremsat deres teori forklaringer på, hvorfor en person bliver et offer. Overvej de mest populære.

Ifølge Fromm, Erikson, Rogers og andre repressalier -. Det (i psykologi), særligt fænomen iboende i ethvert menneske i lyset af de destruktive træk. På samme destruktive orientering er ikke kun udenfor, men også på sig selv.

Freud også levet op til dette koncept imidlertid forklaret, at ingen konflikt kan ikke være nogen udvikling. Dette passer også begrebet konfrontation mellem de to instinkter: selvopholdelsesdrift og selvdestruktion.

Adler samtidig siger, der ligger i en aggressiv kørsel for alle. En typisk adfærd er en afspejling af mindreværd. Det betyder ikke noget, det er ægte eller indbildte.

Det er også interessant argument Stekel. Ifølge ham, i drømme mand viser hans had, virkeligt forhold til den omgivende virkelighed og tendensen til at udøve død drev.

Men snarere Horney klassificerer sin argumentation til undervisning. Han siger, at personligheden dannes i barndommen. Mange faktorer kan have indflydelse på ekspressionen af neuroser og, som en konsekvens, svært ved social funktion.

Repressalier er ... i pædagogik

Af den måde, ifølge pædagogisk teori, opdelt i flere alderstrin, hvor risikoen for viktimisering steget. I alt 6:

1) fosterudviklingen periode, hvor indflydelsen er gennem forældre og deres usunde livsstil.

2) førskolealderen. At ignorere de behov, som forældre i kærlighed, misforståelser jævnaldrende.

3) Grundskole periode. Overbeskyttelse, eller omvendt, sit fravær fra forældrene, udvikling af forskellige defekter, afvisning af lærere eller kammerater.

4) Adolescence. Drikke, rygning, stofmisbrug, korruption, påvirkning af kriminelle grupper.

5) den tidlige ungdom. Uønsket graviditet, tillægge ikke-eksisterende fejl, alkoholisme, svigt i parforhold, mobning af deres jævnaldrende.

6) Unge. Fattigdom, alkoholisme, arbejdsløshed, svigt i relationer, manglende evne til at yderligere undersøgelser.

konklusion

Vi har således fastslået, at en sådan viktimisering og repressalier, konceptet og typer af dette fænomen. Tilstedeværelsen af visse personlighedstræk giver grund til at tilskrive det at risikere et sammenstød med en række ulovlige handlinger. Den eneste vej ud af denne situation er at hjælpe fagfolk, der tager sigte på både forebyggelse af dette fænomen, og at fjerne dens konsekvenser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.