SundhedSund kost

Mandarin end godt for kroppen? Knogle mandarin: nyttige egenskaber

Husk ikke så længe fortid, når den duftende mandarin vi kun modtaget julegaver, et par stykker? Tilsyneladende, så solidt forankret Association: træ, citrus, fest. I dag, med valget af oversøiske frugt på markedet er der ingen problemer: med begyndelsen af efteråret sol butikker bugne duftende frugt. I dag taler vi mere om Mandarin: Hvor nyttig er det for sundhed, som indeholder stoffet, osv Nå, lad os beskæftige ...

Homeland mandariner

Dette er en meget pæn stedsegrøn busk, som ikke findes i naturen. Det blev oprindeligt lanceret i Kina, sydvestlige Asien. Samtidig nyde frugterne af hans kunne kun adelige, embedsmænd, der er nævnt kun som mandariner. Fra denne kom navnet på frugten eller ej, men indtil videre har det været uændret. I dag, ikke kun Kina, men også Marokko, Spanien, Argentina og Sicilien vokset en enorm mængde af mandariner. Hvor nyttig denne frugt, vil vi sige mere nedenfor, men for nu lad os beskæftige sig med moderne sorter.

Sunny frugtsorter

Faktisk hans kvaliteter mere end mange mennesker tror. De adskiller sig i udseende, smag og form. Så meget populær Satsuma - er den søde variation uden kerner. En Satsumas er det mest sure. Der er sorter med tynd hud, som er adskilt fra pulpen hårdt, men de fleste af dem er tykhudet og løs skræl fjernes let. Dette adskiller sig fra andre citrus mandarin. Hvor nyttig denne solrige frugt, og hvad slags har det største antal af vitaminer? Vi vil skynde mig at berolige kunder: dens sammensætning, de er alle ens, så kroppen ikke kan tabe.

Ud over de vigtigste sorter, er der også hybrider. Således er der er en hybrid af en mandarin med appelsin, en grapefrugt, Ichangu, kumkuvatom. Derudover kan du altid finde deres vej i farver. Lyse orange frugt - det tangeriner og mandariner er normalt gul i farven.

Sammensætningen af mandariner

Fordelene ved disse sol utvivlsomme skønheder. Lyse frugter indeholder mange vitaminer og antioxidanter, er en reel sundhed spisekammer. Lækre og altid velkommen på vores bord er Mandarin. Hvor nyttig denne frugt? For det første det fuldstændige fravær af nitrat. Citronsyre i sin sammensætning, vil neutralisere skadelige forbindelse er en naturlig "modgift". Af den måde, er det nyttigt ikke kun for kødet, men skræl og hvid maske. Peel er rig på æteriske olier og organiske syrer og flavonoider.

Stadig, den mest lækre er kødet. Hvad er særlig rart, er dens gavnlige egenskaber bevares fuldt ud under transporten. Papirmasse mandarin består af 87% vand, stadig udgør 7% sukker (frugt sådan forgæves søde), andet - er sure, pectinstoffer, mineralsalte, glycosider, olier og vitaminer. Det er især et stort antal askorbinki, som er karakteristisk for citrus. Tangeriner er rige på vitaminer B, P, K, D. Fruit Juice sol indeholder mineraler, calcium, magnesium og kalium. Nu ser vi, hvad der er nyttigt at organismen Mandarin? Det er derfor, i sæsonen, bør du forsøge at spise så meget af frugten som muligt.

Tangeriner og appelsiner

Sikkert du tilfældigvis se forvirring om butikshylderne, når kunderne ikke ved, hvad du skal vælge. Lad os prøve at finde ud af , hvad der er mere nyttigt: en orange eller mandarin. Børn normalt foretrækker små Mandarin, de er nemme at rengøre og mere sød. Voksne ofte får valget mellem en stor, søde og sure og forfriskende appelsiner. Overvej sammensætningen af de to frugter. På indholdet B1, B2, B5, B9 og ascorbinsyre appelsin bly, og kun med antallet B3 og B6 forreste mandarin. Mere calcium og kalium i den første og jern, calcium, natrium og magnesium - for det andet. Energi værdi er lidt højere i Mandarin. I almindelighed, som du kan se, er det vanskeligt at konkludere, at jo mere nyttigt: en orange eller mandarin. Forskellene er ikke så radikal. Hvis du er på en streng diæt, bedre at vælge en frugt med en lavere energiindhold, i andre tilfælde er der en stor forskel.

Hvad er nyttigt for organismen Mandarin

Den første ting at bemærke genopfyldning af lagre af vitaminer. Mandariner kommer på markedet i stort antal i løbet af efterår-vinter periode, og derfor er en nødvendig kilde til vitamin C og andre mikronæringsstoffer. Når forkølelse og virussygdomme, disse frugter giver en god immunrespons. Som alle andre citrusfrugter, det har phytoncide egenskaber, og derfor hjælper med at bekæmpe bakterier. Afkog af skræl lettere at hoste.

Det er nødvendigt at nævne dekongestanter ejendom. Hertil kommer, at Mandarin har en positiv effekt på bronkierne, at have en udtalt effekt protivoslizevym. Endnu ikke formelt bevist, men lægerne er tilbøjelige til at tro, at regelmæssig indtagelse af mandariner reducerer risikoen for hjertesygdomme og dannelsen af kolesterol plaques på væggene i blodkarrene.

Der er ingen tvivl, der mandariner nyttig. Blandt andet er dette en fremragende antidepressivum. Ikke kun smagen, men også farven, duften og foreningen med ferien kan løfte dit humør og behandle blues, så glem ikke at tage en smule sol på bordet i efteråret.

mandarin olie

Du kan endeløst argumentere om, hvad nyttige tangeriner for kvinder. Dette er en reel spisekammer sundhed. Desuden nyttigt ikke kun at kødet - skrællen indeholder en næsten identisk sæt af vitaminer og mineraler. Det er på grund af sine koldpressede olier er mandarin. Det er almindeligt anvendt i skønhed industrien, som en del af cremer og lotions, så du kan gøre huden blød og smidig. Det anbefales til gravide kvinder strækmærker.

Mandarin i traditionel medicin

Fortsat at tale om, hvad mandariner nyttig for kvinder at huske er, at dette er en kilde til vitamin C. Dens flow steg kraftigt under graviditet, men ikke nødvendigvis at tage syntetiske stoffer - nok til at forkæle dig selv mandarin. I medicin, den mest almindeligt anvendte tørret skræl. Det bruges som afkog og infusioner. Denne fremragende middel, som forbedrer fordøjelsen, appetit og har en styrkende effekt på kroppen. Mandarin afgørende for folk med sygdomme i blodkar og forbedrer stofskiftet.

Nyttige egenskaber mandarin og kontraindikationer

Det er klart, hvis kroppen er sund, den solrige frugt kan ikke bringe andet end godt. Men dette er et stærkt allergen, så du skal være forsigtig, hvis du har en tendens til at sådanne reaktioner. Desuden er det nødvendigt at anvende med omhu frugten eller helt fjerne det fra din kost, hvis du har inflammatorisk tarmsygdom, mavesår og sår på tolvfingertarmen. Han er kontraindiceret og for folk, der lider af mavekatar med højt syreindhold. Hvis du har en alvorlig nyresygdom og lever, er det nødvendigt i høj grad at begrænse brugen af mandarin. Og i nephritis, cholecystitis, bør pancreatitis helt opgive dem.

Dette punkt refererer for det meste kvinder, der søger at tabe sig. Mandarin indeholder en masse sukker, så det kan holde op med at tabe sig. Overdreven spise dem uønskede for mennesker, der lider af diabetes. Antag, at den person, du er helt rask, og alt vedrører ikke dig der er anført ovenfor. Det er vidunderligt, men stadig ikke i en fart at spise alle de vitaminer købt på et tidspunkt. Der er sådan en ting som hypervitaminose, dvs. en overdosis af et bestemt vitamin. Oftest dette sker, når du tager syntetiske komplekser, dvs.. A. Så spise for meget mandariner meget vanskeligt, men vi må advare. Endelig er der uønsket knogle mandarin. Nyttige egenskaber af frugten de ikke er underlagt, ud, men i små mængder, men de indeholder blåsyre.

Hvordan vælger og gemme mandariner

Du bør vælge en smuk frugt med glat hud, uden pletter og rådne. Hvis du er målrettet i kvaliteter, gå til en sælger, du har tillid til - det vil hjælpe dig med købet. Husk, at den modne frugt ikke er gemt i lang tid. Hvis du har købt dem på forhånd, så prøv at forlænge deres liv. For at gøre dette, gnide huden med vegetabilsk olie og læg frugten i en særlig afdeling af køleskabet og opbevare ved en temperatur på 6 grader. Meget vigtigt luftfugtighed, kan du ikke lade dem tørre ud. Sørg for at fjerne plastikposen med mandarin og sætte dem ind. Hvis grene har blade, vil ikke blive nægtet dem. Så længe frugten er gemt. Nu ved du hvor vidunderligt duftende, solrige mandarin. Hvor nyttigt det er for kroppen - vi får at vide, så der i den nye sæson, så prøv at gøre det mere sandsynligt at blive vist på skrivebordet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.