Nyheder og SamfundNatur

Malay bjørn - biruang. Malay bjørn - den mest sjældne arter

Malay bjørn (eller biruang) - repræsentant for familien Bjørn. Navnet stammer fra det græske ord hela, som betyder "sol". Grunden til dette "navn" er blevet mælkehvid eller lys beige plet på brystet af dyret, der ligner en solopgang. Arcto ord oversættes som "bære". Derfor helarctos - oversat som "malajbjørn".

Lokale folk kalder det endda en bjørn-hund af den lille størrelse af dyret.

Malaysisk bjørn har en anden "navn" - biruang. Denne rovdyr, der tilhører slægten Malay bjørne.

ekstern data

I dag har vi introducere dig til den mindste repræsentative for hele familien, "navn", som - biruang ( "Sunny Bjørn"). Malay Bjørn har en aflang, noget akavet torso længde på ikke over 1,5 m, skulderhøjde var ikke mere end 70 cm, vægt ca. 65 kg. Hanner er større end hunnerne med ca. 10-20%.

Malay bjørn - en tætbygget dyr med kort og bred snude. Ørerne er afrundede, lille størrelse. High-end termineret store poter. De er meget stærke, helt nøgne såler. Kløer lange, buede, meget skarpe. Lang og klæbrig tunge, hjælper nok dyr til at producere honning og ødelægge termitter.

Af alle de typer Malaysisk bjørn har de største stødtænder. Tænderne af disse dyr er let at rive kødet, men da biruang ikke for kødædende, de bruger deres tænder som våben eller som et redskab til razgryzaniya træ til at få den eftertragtede insekt.

Coat og farve

Malaysisk bjørn har en smuk pels. Pelsen er kort, harpiksholdige sort. Kun siderne af næsepartiet og på brystet malet i grålig-gul eller orange farve. Det hævdes, at denne plet sandsynligvis bruges til at skræmme rivaler. Nogle gange lemmerne er dækket med lys pels.

levested

Malay bjørn - et dyr, der fører et ensomt liv. De eneste undtagelser er en mor med unger.

Biruang fordelt over et stort område - fra den nordlige del af Indien, det sydlige Kina, Thailand, på halvøen Indokina til Indonesien.

livsstil

Malay bjørn - et rovdyr, der lever i tropiske og subtropiske skove og bjerge i det sydøstlige Asien. Biruang fremragende klatring. Det er en natlig dyr, ofte sover i løbet af dagen på grenene, udstyret i deres reder. Her, i træerne, regales han de frugter og blade. I modsætning til deres nordlige modparter, betyder dvale ikke falde. I fangenskab, bjørnen lever op til 24 år.

På trods af sin størrelse, denne lille men kraftfulde Malay bjørn er en formidabel rovdyr. Selv Tiger muligt forsøger at undgå at møde ham.

mad

Malay bjørn (biruang) - et altædende dyr. Dens kost består af frugter, regnorme, bier (vilde), termitter og andre insekter, små pattedyr, fugle, firben.

Lokale beboere klager ofte, at biruang skader palmer - han spiser deres bud spirer, bananer. Ofte fra razziaer af disse dyr lider kakaoplantager.

Malay bjørn er så stærke kæber, der let åbner kokosnødder.

Stærke ben og meget lange (15 cm) kløer det ødelægger termitboer og bistader nemt. Således får han til honningbier og også til larver.

Malay bjørn - de mest sjældne arter i sin familie. Et karakteristisk træk ved dette dyr - klæbrig og lang tunge, hvilket gør det nemt at komme ud af de Termit reder, insekter fra bark.

adfærd Egenskaber

Biruang - den "woody" ser bearish. Med stærke kløer på alle fire de er helt klatre i træer.

Malay bjørn er mest aktive om natten. Disse sjove dyr tilbringer det meste af deres liv i træerne. Her i en højde af 2-7 m, de bygger stærke gulvbelægning (reden), hvor hvile, søvn, og tage en sol bad.

Levetiden for disse dyr i naturen er blevet lidt undersøgt. Eksperter forsikre, at denne bjørn temmelig aggressiv, og selv at bekræfte hans ord give eksempler på angreb på mennesker med en meget trist resultat.

På fastlandet, er denne bjørn ikke betragtes som farlige. Beboere mener, at angrebene pågældende kunne være begået kun en bjørn beskytte hendes afkom.

Faktisk malaysiske bjørne - at være genert og harmløse, når de ikke gider. Selv hunner med kalve undgår mødet med manden.

Derhjemme biruang ofte holdes i fangenskab som en slags og morsom dyr tillade ham at spille for børn.

reproduktion

Malay bjørne parring sæson varer fra to til syv dage. På dette tidspunkt, den kvindelige og mandlige opførsel er meget typisk. De omfavne, legende kampe og hoppe.

Parring kan forekomme på ethvert tidspunkt af året, hvilket indikerer fraværet af en specifik parring sæson. Den zoologiske have i Berlin bjørn biruang gav afkom to gange om året - i april og i august. Men dette er undtagelsen snarere end reglen.

Den gennemsnitlige graviditet varer 95 dage, men der er tilfælde forsinkelser penetration af det befrugtede æg. For eksempel i Fort Worth Zoo tre graviditeter varede én bjørne på 174, 228 og 240 dage.

eftertiden

Normalt, den kvindelige bringer 1-2, meget mindre 3 unger. Som regel, fødsel sker i en afsides beliggenhed i en forberedt rede. Børn fødes helt hjælpeløs, blind, nøgen og vejer mindre end 300 gram.

Fra dette øjeblik liv og fysiske udvikling unger helt afhængig af sin mor. Hvalpe har brug for ekstern stimulation ekskretionssystemer. Dette er nødvendigt for den normale rensende tarm og blære. En sådan procedure er nødvendig babyer op til 2 måneder. Karakteren af dette arbejde er udført af en bjørn, omhyggeligt slikke unger. Den unger fangenskab vaske flere gange om dagen.

Småbørn udvikler sig hurtigt. Allerede tre måneder, de selvstændigt køre (hurtigt), lege og spise med sin mor mere mad. Mors mælk er til stede i deres kost i op til fire måneder.

Huden af nyfødte i første omgang malet i sort og grå. Etiketten på brystet og næseparti er off-white farve. Øjne er åbne for børn 25 th dag, men et fuldgyldigt vision de vises kun til den 50 th dag. Omkring samme tid, hvalpene begynder at høre. De første mælketænder bryder ud i den 7. måned, og et komplet sæt tænder dannet til 18 måneder.

Moderen lærer de unge, der kan spises, hvor maden kan findes. Omkring 2,5 år unger forbliver hos deres mor til at leve.

Fordel og skade på menneskers

På trods af, at antallet af malaysiske bjørne årligt reduceret, folk fortsætter med at ødelægge dem hensynsløst. Mange af dem jage, forfølge interesse for sport, samt drab til salg.

Nogle dele af kroppen biruang anvendt i medicin. Denne praksis begyndte i Kina i omkring 3500 f.Kr.. e., som den første omtale af brugen af galdeblæren biruang vedrører VII århundrede f.Kr.. e. Bjørn galde er med succes blevet brugt i kinesisk medicin. Det bruges til behandling af bakterielle infektioner og betændelser. Det hævdes, at bære galdeblære (midler fra det) kan øge styrken af mænd.

Fur biruang på øen Borneo sy hatte. I nogle områder, bjørne spiller en særdeles vigtig rolle i formidlingen af frø.

Desværre, malaysisk bære i stand til at forårsage uoprettelige skader kokos og bananplantager.

befolkning

I dag Malay bjørn (biruang) listet i Red Book. Eksperter har svært ved at fortælle det nøjagtige antal dyr, der lever i naturen, men der er tegn på et betydeligt årligt fald i deres numre.

En stor rolle i denne proces er ødelæggelsen af dyrs levesteder. Dette tvinger biruang leve på meget små og ofte isolerede områder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.