Kunst og underholdningTeater

Lev Dodin: biografi og redegørelse

Lev Abramovich Dodin ... Dette navn er velkendt i teatralske kredse. Enestående direktør, en dygtig underviser og teatralske figur - han er en af den kreative elite i Rusland. Om ham og hans arbejde, kan du lære af denne artikel.

Barndom og ungdom i fremtiden direktør

Lev Dodin blev født den 1944/05/14 i byen Stalinsk, i dag er det Novokuznetsk. Det var her, at hans forældre var i evakueringen under krigen. De indfødte af Leningrad, vendte de tilbage i 1945.

Fra en tidlig alder blev han en løve for at deltage i undervisningen på City Theatre of ungdommelig kreativitet. På det tidspunkt, leder her var en vidunderlig lærer MG Dubrovin. Under sin indflydelse i den unge Lva Dodina dukkede et stærkt ønske om at vie sit liv til teatret. Efter skole, Lev Dodin blev en studerende ved Statens Institut for teater, film, og den nordlige hovedstad i musik. Hans lærer og mentor var en fremragende direktør B. Sohn. Deres lærere Dodin Lev Abramovich kaldes også BDT, Lyubimov, Efros.

De første instruktør trin

Lev Dodin, liv og hvis skæbne efter endt uddannelse er fuldt ud i teatret, lykkedes det ham at opfylde sine instruktør ideer.

Hans debut som filmskaber faldt sammen med produktionsåret. Så 1966 er markeret i den kreative biografi Lva Dodina udgang teleplay "First Love" af Turgenjev. Dette blev efterfulgt af arbejde i Leningrad Youth Theater. Her iscenesatte han "sit folk - nummererede" af A. N. Ostrovskomu. I Theatre of Drama og komedie kom hans "The Minor" og "Roza Berndt".

Maly Drama Teater i instruktørstolen skæbne

I 1975, det liv Lva Dodina Maly Drama Teater optrådte. Først instruktøren netop arbejdet med dette tempel af Melpomene. Han iscenesatte "Røver" K. Capek. Senere, "Assignment" på A. Volodin, "The Rose Tattoo" ved T. Williams, "Lev og Remember".

Dodin blev fatalt for stykket "House" på en roman af Fyodor Abramov, udgivet i 1980. Efter denne præstation i 1983 Lev Dodin har modtaget et tilbud om at stå i spidsen for teatret. Siden da og den dag i dag er han den ubestridte leder af MDT.
Hans første arbejde i egenskab af chef instruktør var stykket "brødre og søstre." Iscenesættelse er svært at bryde igennem møllesten af censur. Men takket være opførelser af "House" og "brødre og søstre" de dannede kunstneriske fonde, der i dag udgør sådan en ting som teater Lva Dodina.

blev afholdt over 25 års lederskab L. A. Dodinym MDT på scenen forestillinger: "Stjerner i Morning Sky", "Lord of the Flies", "Old Man", "The Moskva kor", "Gaudeamus", "Dæmoner", "Kong Lear", " Desire under Elms "" Chevengur "" liv og skæbne "" Klaustrofobi "" Molly Sweeney, '' kærlighed Gækkeri "og andre, alt du navngive det.

Repertoiret omfatter mange opførelser af værker A. P. Chehova, som altid var interesseret i Dodin. Dette er den berømte "Kirsebærhaven", "Onkel Vanja", "The Seagull", "Spil uden en titel".

undervisning

Den originale kunstner, djævleblændt skaberen af teatralske chokerende Lev Dodin, hvis forestillinger i genren-stil format næsten trodsigt forskellige fra hinanden, men i virkeligheden er i overensstemmelse traditionalist.

Alle hans ideer Han legemliggør den scene, er resultatet af personlig, individuel vurdering. Han passerer gennem sig selv, altid oplever stor åndelig behov for viden. Måske er det derfor ret tidligt Lev Dodin følte en uimodståelig lyst og behovet for at overføre sit akkumulerede åndelig oplevelse til en anden. Og som et resultat, i 1969 begyndte han at undervise på Academy of Performing Arts i St. Petersborg. I dag er han professor ved Akademiet og leder af afdelingen for instruere. En stor del af uddannelsen for skuespillere, instruktører, ifølge hans metode, finder sted i teatret. Dodin ikke gentaget bogstaveligt en af hans lærere. Han har sin egen Stanislavski, Meyerhold, Dubrovin, Zon, Strehler ...

Forestillinger sætte Dodin, gå i mange år uden at miste sin relevans, de, sammen med den foranderlige verden, hældte ny betydning. Hans talrige studerende være det i det meste af sit kreative liv. Blandt dem - Maria Nikiforov, Vladimir Zakharov, Pyotr Semak Oleg Gayanov Igor Konyaev, Sergei Bekhterev, Tatyana Shestakova, Sergei Vlasov, Vladimir Tumanov, Natalia Kromin Vladimir Seleznev, Nikolay Pavlov, Andrey Rostovsky, Leonid Alimov og andre, der arbejdede. og fortsætter med at arbejde med master i MDT. Men mange af disse og der forbliver uden for teatret og hans disciple, da tilhængere dodinskoy skole.

Lev Abramovich holder regelmæssige workshops i forskellige teater skoler i Europa samt i Japan og i USA. Han er medlem af juryen for den litterære konkurrence "nordlige Palmira", samt et medlem af "Golden SoFit" jury i St. Petersborg teater award.

Dodin metode

Oprettelse af denne bemærkelsesværdige instruktør, han skabte skolen ikke efterlader nogen ligegyldig. Han har en fænomenal tiltrækningskraft. I hans kreative laboratorium er betalt masse opmærksomhed på ordet. Alle deres intentioner, ideer, impulser Lev Dodin legemliggør gennem udtryksfuld og altid oprindelige ord. Han har noget at sige til sine disciple, så dodinskie monologer kan vare i timevis.

Hans metode handler om at skabe en teatralsk helhed. Han har sin egen filosofiske forståelse af, at der er et teater. Han altid kæmpet for Teater Hus, Teater-familien. Oprettelse af en scene Lev Dodin og viet hele sit liv. Ifølge dodinskoy model, teater - er en kollektiv kunstner, hvis eneste kollektive sjæl. Kun in-house teater ifølge Lev Abramovich, kan du oprette en ydeevne, der er et produkt af stor kultur.

Hans kreative eksperimenter, instruktørens opgørelse af interesse for seeren. Den lille størrelse af teatret værelse er ikke altid rumme alle dem, der ønsker at besøge hans præstationer.

Den mest kendte verdens produktioner direktør

Lev Dodin, et foto, som konstant vises i medierne og publikationer om relevante emner, er forfatter til mere end tres opera og drama forestillinger, havde succes på forskellige verdens etaper. Den mest berømte af dem - det er "Konkurs", iscenesat på det finske nationalteater, "Elektra" og "Salome" af Richard Strauss, "Lady Macbeth i Mtsensk District", "Golovlevs", "Meek" i Moskva Art Theatre, "The Queen of Spades" "Mazeppa", "Demon" Rubinstein. Opera-produktioner skabt af ham i samarbejde med berømte dirigenter: Mstislav Rostropovich, Claudio Abbado, James Conlon et al.

Priser og titler

Lev Dodin er en Folkets kunstner i Rusland, modtager af statens Prize i USSR og Den Russiske Føderation, RF Presidential Award. Hans forestillinger og teatralske aktivitet præget af en række russiske og internationale priser. I 1994 blev han tildelt den franske bekendtgørelse for Kunst og Litteratur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.