SundhedMedicin

Leukocytter. Norma leukocytter i blodet hos mænd, kvinder og børn. Norma leukocytter i blodet hos mænd efter 50 år

Den normale humane trivsel påvirkes af mange faktorer. Nogle af dem vedrører miljøet og andre påvirkninger indefra. For at udføre en tilstrækkelig vurdering af tilstanden af kroppen, læger ordinere disse eller andre undersøgelser. leukocyt niveau undersøgelse af en af dem næsten altid. Den udføres omfattende. Det skal erindres, at antallet af hvide blodlegemer hos mænd og kvinder er væsentligt anderledes. En særlig kategori omfatter undersøgelsen af børns præstationer. Det er også nødvendigt at huske, at antallet af leukocytter i blodet hos mænd efter 50 års en noget anderledes end de yngre medlemmer af stærke køn. Hvilken slags analyse, og hvad det kan fortælle os om?

Hvad er leukocytter

Det humane blod indeholder flere slags elementer, der hver især udfører en bestemt funktion. Hvide blodlegemer - celler er hvide blodtype af heterogene celler, som er fremhævet af tilstedeværelsen af kernen og fraværet af sin egen farve. Den vigtigste funktion af denne type elementer er at beskytte organismen mod indre og ydre patogene faktorer.

Alle typer af hvide blodlegemer har en høj motorisk aktivitet og kan trænge gennem de kapillære vægge ind i rummet mellem cellerne. Der begynder de at absorbere og fordøje udenrigs- og malware. Denne komplekse proces kaldes "fagocytose", og de celler, det udføres - det fagocytter. Hvis kroppen bliver for mange fremmedlegemer, kan disse elementer ikke klare belastningen. De begynder at stige dramatisk i størrelse og som en konsekvens, at kollapse. Dette resulterer i hævelse, rødme af det ramte område, feber.

Hvorfor anden sats af leukocytter i blodet hos mænd og kvinder

Niveauet af hvide blodlegemer, kan hver person variere. Dette er ikke altid på grund af en sygdom. Det er kendt, at hastigheden for hvide blodlegemer hos mænd er cirka 4,2-9 x 10 9 enheder pr liter. Afhængig af den særlige tidspunkt af dagen, kan virkningen af eksterne faktorer og fysiologiske tilstand af organismen optælling af hvide blodlegemer variere betydeligt. Således deres antal steg en smule i den sene eftermiddag, efter at have spist drikke, og efter fysisk eller følelsesmæssig stress. Det kan variere og afhænger af alder.

Som undersøgt

Analysen trækkes venøst eller kapillært blod. For at få pålidelige oplysninger om tilstanden af den menneskelige krop ældre lab medarbejder bygger på indikatorer som antallet af leukocytter i blodet hos mænd efter 50 år. Han sammenligner det med antallet af hvide blodlegemer i den undersøgte materiale. Donere blod er nødvendig korrekt. Dette skal gøres strengt på tom mave. Siden sidste fødeindtagelse skal være mindst otte, og fortrinsvis ti timer. Før du tager analysen til at afstå fra fysisk anstrengelse og nervøs og følelsesmæssige spændinger. Prøv ikke at tage en kontrasterende vand behandlinger. Meget meget kan fordreje resultaterne af analysen banale stress. Dette bør erindres, før du får testet.

Når den tildelte analyse

Denne undersøgelse er normalt tildeles ved komplekse undersøgelse af tilstanden af organismen. Den kraftige stigning i niveauet af hvide blodlegemer kan forårsage frygt og om udviklingen af en inflammatorisk proces. En væsentlig overskud af de etablerede standarder kan forårsage at reflektere på maligne sygdomme i knoglemarven.

Reduktion i antallet af hvide blodlegemer er meget sjældnere. Oftest dette indikerer tilstedeværelsen af en viral proces, men det kan være en anledning til at tænke på den mere alvorlig sygdom (fx AIDS, eller aplastisk anæmi). Anvendelsen af visse lægemidler (såsom cytostatika) eller strålebehandling påvirker også niveauet af blodceller. Det skal altid tages i betragtning, når studere resultaterne af analysen.

Norma leukocytter hos børn

1. Newborn (1-3 dage) - 7-32 x 10 9 enheder pr liter.
2. Alder under 1 år - 6-17,5 * 10 ^ 9 enheder pr liter.
3. alder fra et til to år - 6-17 x 10 9 enheder per liter.
4. Alder 2 til 6 år - 5-15,5 * 10 ^ 9 enheder pr liter.
5. Alder 6 til 16 år - 4,5-13,5 x 10 9 enheder pr liter.

leukocytter norm hos kvinder

Dette tal kan ikke være permanent. For eksempel er antallet af leukocytter i blodet hos mænd efter 40 år og hos kvinder i samme alder varierer. Påvirke hastigheden og graviditet, menstruationscyklus fase , og så videre. D. kvindelige krop til graviditet og en sund baby. Derfor er de beskyttende funktioner det er højere end for mænd. Leukocytter normen i kvinder er i gennemsnit 4-9 x 10 9 enheder. per liter. Denne hastighed kan variere afhængigt af tilstanden af organismen. Men vi må skelne mellem patologiske afvigelser fra den naturlige. Sidstnævnte kan være forårsaget af et dyk i et varmt eller for koldt vand, dyrke sport, præmenstruelt syndrom eller stress. Derfor er du nødt til at huske om den rette tilgang til levering af analyser.

Norma hvide blodlegemer hos mænd

Niveauet af hvide blodlegemer i den menneskelige krop er ikke konstant og er ikke det samme. Hos mænd, det er lidt lavere end for kvinder. Meget afhænger af alder karakteristika. Norma hvide blodlegemer hos mænd 30 års 4,2-9 x 10 9 enheder pr liter. Figur forbliver statisk i lang tid. Den samme sats på hvide blodlegemer hos mænd 40 år. Men med tiden det niveau ændringer. Hos ældre mennesker er det anderledes. Norma leukocytter i blodet hos mænd efter 60 år er allerede 3,9-8,5 x 10 9 enheder pr liter. Denne faktor skal overvejes ved at studere testresultaterne.

WBC

Der er standarder udviklet af medicinske laboratorier. De tager hensyn til forskellige faktorer. På den hvide blodlegemer kan påvirke og alder og køn, og sundhedstilstand, samt stress eller overspisning. Med dette in mente er det blevet udviklet leukocyt formel, som gør det muligt at bestemme graden af afvigelse fra normen af forskningsresultater.

leukocytose

Sand leukocytose indebærer destruktion af knoglemarven og udgange fra de hvide blodlegemer. Der er en anden mulighed - en omfordelende leukocytose. Når det leukocyt niveau stigning skyldes cirkulationen af de celler, der normalt er knyttet til én fast sted i kroppen. Ændring af antallet af hvide blodlegemer i det skyldes omfordeling af dagen. Typisk er niveauet af hvide blodlegemer steg lidt om aftenen, efter et måltid, og om morgenen sænkes igen. I patologiske tilfælde væsentligt over normale hvide blodlegemer kan indikere inflammatoriske processer, såvel som tilstedeværelse af infektion. I de mest alvorlige situationer, indikerer forekomsten af leukæmi. Dette er en meget alvorlig sygdom, hvis konsekvenser er uforudsigelige.

leukopeni

Situationen, hvor niveauet af hvide blodlegemer er faldet, er langt sjældnere. Normalt det forårsager er følgende faktorer:

1. Virkningerne af stråling i form af strålesyge.
2. Anæmi, kombineret med mangel på vitamin B12.
3. Infektionssygdomme.
4. Onkologiske manifestationer med metastaser i knoglemarven.
5. Den indledende fase af leukæmi.
6. Anvendelsen af visse medikamenter.

Det er nødvendigt at vurdere hvert enkelt tilfælde at reducere niveauet af hvide blodlegemer er strengt individuelle. Efter alt, kan dette være resultatet ikke kun af sygdom, men de fysiologiske egenskaber af organismen. Det skal erindres, at antallet af hvide blodlegemer hos mænd 50 år mindre end for 16-årige. Selvfølgelig er forskellene er små, men de findes. Så du skal ikke foretage forhastede konklusioner og ikke gå i panik. Lægen, mistanke var noget galt, nødvendigvis ordinere en detaljeret undersøgelse, der ville tillade et objektivt billede og har en passende behandlingsforløb, hvis det er nødvendigt.

typer af hvide blodlegemer

Følgende typer hvide blodlegemer:

- lymfocytter;
- monocytter;
- neutrofiler;
- basofiler;
- eosinofiler.

Hver af dem har sine egne unikke funktioner. At kende niveauet for deres indhold i kroppen, er det muligt at drage visse konklusioner. Så hvis den observerede hyppighed af leukocytter i blodet hos mænd, så vi kan tale om, at med de beskyttende funktioner i kroppen til at klare udmærket. Lymfocytter er udstyret med fantastiske og helt unik evne til at huske de særlige kendetegn ved kroppens celler og til at skelne fremmedlegemer. Desuden er de karakteriseret ved immun hukommelse, det vil sige, de gemmer oplysninger om alle de bakterier, som nogensinde er stødt. Når det indtages fremmedlegeme lymfocytter opfylde hans allerførste. De er prioriteret element i det menneskelige immunsystem.

neutrofiler

Dette er de store leukocytceller, der udgør 98 procent af deres samlede vægt. De er i stand til at bevæge sig hurtigt til stedet for inflammation. Hvis der er en bakterie- eller svampeinfektion, neutrofiler trænge ind i påvirkede væv gennem kapillærerne, og forsøger at klare alene midlet. De bevirke denne ved at absorbere og opløse syge celler derefter dør og nedbrydes.


eosinofiler

Disse celler flytte aktivt på det angrebne område og ødelægge malware. Desuden spiller de en vigtig rolle antihistamin og antiallergisk. Kan binde til allergener, blokere deres virkninger.

monocytter

Disse celler bærer fagocytose større elementer, fx beskadiget væv. Efter at monocytter ikke ødelægges, og rense området og forberede det til restaurering.

basofile

Dette er den mindst talrige slags hvide blodlegemer. Basofile udgør kun 1 procent af det samlede beløb. Dette er en reel "ambulance" forgiftning, samt farlige bid af giftige insekter. På grund af tilstedeværelsen af basofiler stoffer, såsom serotonin, histamin, prostaglandiner, de blokerer indgående giftstoffer ind i vævet og forhindre dem i at sprede sig i hele kroppen.

historie

En meget væsentligt bidrag til studiet af hvide blodlegemer og deres indvirkning på de beskyttende funktioner har P. Ehrlich og Mechnikov. Sidste opdagede jeg eksistensen af denne proces som fagocytose. Baseret på denne forskning, gjorde han en række opdagelser. Så efter vi blev grundlægger af den fagocyterende teori om immunitet. I 1908 de to forskere for deres bidrag til menneskeheden vandt Nobelprisen sammen.

Som konklusion

Alle former for hvide blodlegemer er meget vigtige. Hvis niveauet af mindst en af dem sænkes eller hæves fra denne første vil lide immunsystemet. Derfor er det stærkt anbefales at tage studiet af blod om året. Dette vil hjælpe i tide til at se problemerne og løse dem.

Hvis en læge, udpege en generel analyse af, siger, vil halvfjerds år patienten se, at antallet af hvide blodlegemer hos mænd 60 år er ikke overholdes, vil det udpege en mere detaljeret undersøgelse med en beskrivelse af niveauet for hver type blodlegemer. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.