Nyheder og SamfundNatur

Lamprenen er farligt for mennesker eller kun for fisk?

Lamprenen - en parasitisk arter af fisk, der lever i ferske og salte vande. Den bogstavelige oversættelse fra latin betyder "slikke sten", skyldes evnen af væsener knytte sig til hårde overflader, selv om de ikke knytte sig til klipperne kun, men også til andre fisk og endda mennesker. Efter at have set den truende billeder åben mund dette dyr for mange opstår spørgsmålet: lampret farlige for mennesker eller det er en trussel kun for fisk?

Disse væsener bebor næsten alle farvande i det sydlige og nordlige halvkugle, der findes selv i bassinet af Polarhavet. Der er omkring 40 arter af lampretter, som er opdelt i tre typer: hav, flod og vandløb. Størrelsen af fisk afhængig af miljøforhold. Brooks - den mindste, når en længde på omkring 10 cm, og havet - den største, vokse op til en meter. Med nyere spredt information om, at lampret er farlig for mennesker, fordi fiskene gentagne gange har angrebet de svømmere folk.

I udseende, den indbygger i dybet er mere som en ål: er parret også blevet observeret nogen skalaer, brystfinner og bækken finner. Lamprenen er blevet berømt takket være den usædvanligt vejrtrækning systemet, det ringformede munden med en masse liderlige tænder og en afhængighed af at spise musklerne og blodet fra døde og levende fisk. Da de parrede finner og svømme blære lampretter ikke, de lever for det meste på bunden af søer, floder og have.

I store kolonier før de går æglægningen lampret. Fisk kan lægge omkring 10.000 æg, hvoraf de fleste begraver under stenene. Efter at lampret dræbt. Larver dukke op i tre uger, de ligner små orme, der graver sig ned i sandet. Unge vækst er meget forskellig fra deres forældre, så de bliver endnu identificeret som en selvstændig art, kalder peskoroykami. Over 5 år, de ligner almindelig fisk, og først derefter bliver en voksen udseende.

At være lampret kendt for menneskeheden siden oldtiden. De ældste eksemplar, opdaget af arkæologer, levede omkring 360 millioner år siden. Mange folk i tusinder af år har brugt denne fisk til at spise, fordi dens kød er meget nærende og velsmagende. Romerne lampret og ål betragtes som en delikatesse. I Europa kun velhavende mennesker havde råd til sådan en fisk. Lamprenen farlige for mennesker, hvis spist sin mad hele tiden. Død kong Henry I er direkte forbundet med det, fordi han kunne lide retter med fisk og spise dem i store mængder, fordi kødet lampretter nok fedt.

Det er umuligt at sige, at lampret er farlig for mennesker, kan det bide, men det fører ikke til døden. Hertil kommer, specielt fisk ikke angriber mennesker. En sag, hvor Yuliy Tsezar som straf de skyldige tjener kastede det ind i dammen med enorme Havlampret. De oprindeligt angrebet ulykken, men han indså, at denne mand, i stedet for fisk, trak sig tilbage. Disse væsener ødelægge fisken, da det absorberes og forårsage dødelige sår, gnavende kødstykker. Men de selv bliver bytte ferskvandskvabbe, havkat, ål og andre store havdyr. Der er tilfælde, hvor den lampret angreb på den person, men det synes at have uforvarende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.